Select Menu

Η πρόταση να καταργηθεί ο βασικός μισθός ως μέσο για την καταπολέμηση της ανεργίας δεν είναι καινούργια. Είναι απλώς, ούτως ειπείν, ξεχασμένη.

Το ‘χει, βλέπεις, η άτιμη να ξεχνιέται, να διαλανθάνει… Διότι, αν μεν την έχει πληροφορηθεί κάποιος από τα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού, την μπλοκάρει σοκαρισμένος έξω από τον εγκέφαλό του. Αν συμβεί δε να την έχει ακούσει από κάποιο νεοφιλελεύθερο φίλο του, μια και πρώτα σφίγγει εκείνος κανά δυό ποτηράκια και μετά βρίσκει το σθένος για ν’ αρχίσει να την τσαμπουνάει, τελικά δεν λαμβάνεται αυτή και πολύ σοβαρά υπόψη, ως λόγια της οινοπνευματικής παραζάλης.

Του κάκου όμως, εκεί που ήσυχος εσύ νομίζεις ότι το τέρας ψόφησε, ζει αυτό και βασιλεύει. Έχει κουρνιάσει και καραδοκεί. Και μόλις βρει ξέφωτο, τσα, βγάζει ξανά κεφάλι και προβοκάρει.

Έτσι και με το Κ.Ε.Π.Ε. και τους ερευνητές του που δεν έχασαν την ευκαιρία να ρίξουν την πρόταση της κατάργησης του βασικού μισθού στο τραπέζι. Να μιλάμε εμείς γι αυτήν την προβοκάτσια, και να μας φαίνονται μετά άγιοι ο Στουρνάρας και ο Βρούτσης, καθώς θα σπεύδουν να απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τις συνέπειες εκείνων ακριβώς που ωστόσο εφαρμόζουν. Κι έπεται συνέχεια…

Στο μεταξύ, όσην ώρα θα φιλοτεχνούμε το φωτοστέφανο του Βρούτση και του Στουρνάρα, και μέχρι να καταργηθεί κι επισήμως ο βασικός μισθός που, όπως είπαμε, ούτως ή άλλως δεν υφίσταται στην πράξη στο ελληνικό εργαστήριο πάσας νόσου και μαλακίας, νεοφιλελεύθεροι, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, αναρχικοί, όλοι μας, νομίζω εύκολα μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να θεωρούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες οι αμοιβές για επιστημονικές έρευνες που δεν είναι πρωτότυπες. Άρα, από επιστημονική συνέπεια και μόνο θα πρέπει οικειοθελώς να δεχθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν για την εργασία τους οι ερευνητές του Κ.Ε.Π.Ε., αφού, όπως είπαμε, τα περί κατάργησης βασικού μισθού δεν είναι καινούργια. Και καλά θα κάνουν να το παραδεχθούν αυτό τάχιστα και πρόθυμα, αν δεν θέλουν να ελεγχθούν περαιτέρω για την επιστημοσύνη τους, με τις ανάλογες συνέπειες φυσικά.

Ρε παιδί μου, θα μου κάνει πάντα ανίκητη εντύπωση πόσο ξεδιάντροπα όλες αυτές οι προτάσεις, που κρύβουν στην πραγματικότητα από πίσω τους τη χυδαιότερη μορφή της κατάργησης του κράτους, προέρχονται από διάφορους μπάμπηδες, ανθρώπους που την ίδια στιγμή δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να ψωμίζονται από εκείνο ακριβώς το κράτος, που κατά τα άλλα τους ενοχλεί. Και κυρήττουν την ιερή αγορά, αν κι έχουν πλήρη επίγνωση ότι στην άκρατη ιδιωτική οικονομία οι ίδιοι δεν θα είχαν καμία απολύτως τύχη.

Διότι τι να του πεις του επιχειρηματία που δεν το ξέρει ήδη, εδώ που τα λέμε; Ότι καλό θα ήταν να μην σε πληρώνει; Και γι αυτό να περιμένεις να σε πληρώσει κι από πάνω;

Αποτέλεσμα; Τους πληρώνουμε εμείς!

by Sotos

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top