Select Menu


Όλες, μα όλες οι δημοσκοπήσεις, μηδεμιάς εξαιρουμένης, πάντα δείχνουν ότι οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές.

Υποτίθεται ότι οι εκλογές είναι η ύψιστη εκδήλωση της δημοκρατίας. Υποτίθεται ότι εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας με συγκεκριμένη εντολή διακυβέρνησης και όσοι δεν εκτελούν την εντολή μας τους αλλάζουμε το ταχύτερο. Αν λοιπόν οι δημοσκοπήσεις αληθεύουν, τότε τι στο διάολο μιλάμε για δημοκρατία; Όταν η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών σταθερά (ακόμα και στη σημερινή καταστροφή της), ουδόλως ενδιαφέρεται να αλλάξει τα πράγματα με την ψήφο της, τότε τι νόημα έχει να μιλάμε για δημοκρατία;

Το ίδιο συμβαίνει και με τα δημοψηφίσματα. Μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν θέλει να πάρει την ευθύνη να καθορίσει το μέλλον της με ένα δημοψήφισμα. Και να σκεφτεί κάποιος ότι υπάρχουν ονειροπόλοι που φαντάζονται δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία, ανάκληση βουλευτών, άμεσες δημοκρατίες κ.λ.π.

Πάνω σε αυτή την αδιαφορία του κόσμου να συμμετάσχει στα κοινά και να αναλάβει τις ευθύνες του, βασίζεται η ντόπια και διεθνή ολιγαρχία για να εκμεταλλεύονται τις μεγάλες λαϊκές μάζες προς όφελός τους.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top