Select Menu

Προχθές άκουσα το εξής: ό,τι λέει επίτηδες δεν μπήκαν τα 5 λέπτα του ευρώ πάνω στην τιμή των πούρων,διότι οι πολιτικοί καπνίζουν πούρα! Φαντάζομαι πως την ίδια άποψη έχουν πολλοί ακόμη Ελληνες.
Πάρα πολλοί!
Οι οποίοι εκφράζουν με τον τρόπο αυτό την παγιωμένη άποψη περί της ηθικής υπόστασης των πολιτικών σήμερα στην Ελλάδα.

Δυστυχώς την πεποίθηση αυτή έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον καλύτερο τρόπο οι εξελίξεις από τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο(ΤΤ).

Διότι ,ναι μεν η εξαίρεση του 5λεπτου στα πούρα μάλλον ήταν αποτέλεσμα της συνήθους βλακείας κάποιου παρατρεχάμενου,όμως οι υποθέσεις Κάντα και Φιλιππίδη του ΤΤ αλλά και η συνέχεια που προμηνύεται από παρόμοιους ελέγχους σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα κλπ. ε...αυτές κλονίζουν νομίζω όλο το πολιτικό σύστημα.

Κι αν σκεφτούμε ότι-πιθανόν- το επόμενο σκάνδαλο θα αφορά τις επιδοτήσεις από την Ευρώπη,όπως τα αγροτουριστικά (βίλες-τύπου Λιάπη) τις εξωφρενικές δανειοδοτήσεις των κομμάτων,τις συμβάσεις των Ολυμπιακών έργων και τι να πρωτοθυμηθώ...θα συμφωνήσετε πως κανένα συστημικό κόμμα δε θα μείνει αλώβητο,συμπεριλαμβανομένων των πρώην πρωθυπουργών: Σημίτη-Καραμανλή και Γιωργάκη βεβαίως.

Φαίνεται δε πως ο Σαμαράς αφήνει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και μπράβο του.Διότι,θεωρώ αδύνατον να μην τον έχουν πιέσει Κοντομηνάδες και άλλο βαρόνοι των ΜΜΕ και όχι μόνον.Στο κάτω-κάτω για την περίοδο 2004-2009 βρίσκεται ''κατηγορούμενη'' για τα σκάνδαλα η δεξιά παράταξη και οι εξελίξεις διαφθοράς την πληγώνουν ευθέως.(Καλά το Πασόκ,αλλά και εσείς δεν πάτε πίσω)!

Απ'την άλλη φοβάμαι ότι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος δεν πρόκειται να αφήσει απ'έξω ούτε την αντιπολίτευση .Θυμηθείτε τι έγινε με τα πόθεν έσχες πρωτοκλάσσατων του Σύριζα.Τι γίνεται με τη βίλα Καμμένου.Ολοι είναι έτοιμοι να τους κατατάξουν συλλήβδην ως ύποπτους διαφθοράς.

                                                  ***
Στην ''Θεία Κωμωδία'' του Δάντη,στην κόλαση,ανάμεσα στα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα,η απληστία κατέχει περίοπτη θέση και τιμωρείται φριχτά.Τι τιμωρία τούς πρέπει σ'όλους ετούτους τους υπερ-άπληστους που οδηγούν την χώρα,εκτός από την πτώχευση στην μαυρίλα της χρυσής αυγής και του φασισμόυ;


Λεωνίδας Ιωαννίδης
Τοπογράφος-Μηχανικός.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top