Select Menu

Σαν αστακοί συνεχίζουν να εξοπλίζονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, την ώρα που οι ελληνικές αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης.Ειδικότερα, την επιλογή του ναυπηγείου Sefef Gemi Insaati A.s., ως αναδόχου του διαγωνισμού για το «Πρόγραμμα εγχώριας ναυπήγησης LHD» (Landing Platform Dock) για την κατασκευή ενός αποβατικού πλοίου αμφίβιας επίθεσης, ανακοίνωσε χθες το πανίσχυρο υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας.

Η πρόταση που επελέγη από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό είναι αυτή των ισπανικών ναυπηγείων Navantia, η οποία στηρίζεται στο ισπανικό μίνι αεροπλανοφόρο “Juan Carlos I”.
Όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα της “Hurriyet», οι διαπραγματεύσεις με το Sedef έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά σε περίπτωση μη συμφωνίας με τα ναυπηγεία η Τουρκία θα προχωρήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων με τη δεύτερη επιλογή, που είναι τα ναυπηγεία DESAN Deniz Insaat Sanayi .A.S.

Το σχέδιο
Μαζί με το πλοίο αμφίβιας επίθεσης LPD (που θα λειτουργεί και ως μικρό αεροπλανοφόρο) θα κατασκευαστούν και τέσσερα αποβατικά σκάφη μεταφοράς οχημάτων LCM, δύο αποβατικά μεταφοράς προσωπικών LCVP, καθώς και ένα μικρό σκάφος διοίκησης.

Το τελικό πλάνο έχει ως στόχο το πλοίο αμφίβιας επίθεσης να μπορεί να φιλοξενεί δύναμη μέχρι 1.000 στρατιωτών και προσωπικού, οκτώ ελικοπτέρων, τριών UAV (μη επανδρωμένων αεροσκαφών), 13 τεθωρακισμένων και 81 εξοπλισμένων οχημάτων.
Το κόστος του προγράμματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 400.000.000 ευρώ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top