Select Menu

Δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία επιστροφής του ΕΚΑΣ στα άτομα με αναπηρία άνω του 80% ο διοικητής του ΙΚΑ
Δεν ξεκαθάρισε πότε θα επιστραφεί το ΕΚΑΣ στα άτομα που έχουν αναπηρία άνω του 80% ο Ρόβερτος Σπυρόπουλος.
Ο διοικητής του ΙΚΑ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε: «Εμείς εκτελούμε τη διαδικασία του ΕΚΑΣ. Δεν γνωρίζω όμως πότε θα επιστραφεί».

Υποστήριξε ότι: «Για να βγάλουμε μια εγκύκλιο, πρέπει να προηγηθεί μια εντολή του υπουργείου που ήρθε».

Και τόνισε, αναφερόμενος στις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, ότι: «Είναι εύκολο να αξιολογούνται και να κρίνονται αποφάσεις. Τα επικουρικά ταμεία εισπράττουν έσοδα από την εισφορά του εργοδότη και του εργαζόμενου. Άλλα χρήματα δεν μπορούν να γεννηθούν σε αυτό».

Κληθείς να σχολιάσει το ότι συνταξιούχοι μπορούν να αποφασίζουν με υπογραφή αν θα παραλάβουν όλο το ποσό από το επικουρικό ταμείο ή αν θα συνεχίσει να δίνεται στη σύζυγό τους μετά το θάνατό τους, είπε: «Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, τα ταμεία παντού έτσι διαχειρίζονται. Το αποθεματικό είναι προσωπικό σου κεφάλαιο. Εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις». Και τόνισε: «Στη χώρα δε μιλάμε με ενιαίους κανόνες. Δεν εφαρμόζαμε τους κανόνες για πολλές δεκαετίες και γι’ αυτό οδηγηθήκαμε σε αυτή την κρίση».
Δείτε το βίντεο εδώ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top