Select Menu

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκίνηση τελέσθηκε ο πρώτος αγιασμός των υδάτων στην Τένεδο, για τους εναπομείναντες Ρωμιούς στην Τένεδο και τη Σμύρνη.

Την παραμονή των Φώτων έγινε στην Τένεδο ο πρώτος αγιασμός και το κόψιμο της βασιλόπιτας των λιγοστών χριστιανών Ρωμιών, που κατοικούν στο νησί. Στις 6 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος πηγαίνει στην Ίμβρο.

Η πομπή ξεκίνησε για το λιμάνι, όπου έγινε η κατάδυση του Σταυρού από τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο. Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, ευχήθηκε συγκινημένος σε όλους όσοι παραβρέθηκαν την ιστορική αυτή ημέρα στο νησί.

Η πρόεδρος της μειονοτικής κοινότητας της Τενέδου ευχαρίστησε τους άλλους επισκέπτες και σημείωσε ότι η επίσκεψη και η παρουσία του ήταν και φέτος «τονωτική ένεση» για όλους τους κατοίκους.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top