Select Menu


Μετά την όσφρηση και τις οθόνες αφής, οι επιστήμονες θέλουν να βάλουν κι άλλη μία βασική ανθρώπινη αίσθηση στον κόσμο των έξυπνων συσκευών, παρουσιάζοντας μία πρωτοποριακή τεχνολογία που θα είναι ικανή να ξεγελάσει τους αισθητήρες της γλώσσας και να μεταδώσει γεύση μέσω του smartphone.

Η τεχνολογία «Digital Lollipop» που ανέπτυξαν Ιάπωνες ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, κάνει χρήση ηλεκτρικών σημάτων και αυξομειώσεων στη θερμοκρασία έτσι ώστε να ξεγελά τους αισθητήρες της γλώσσας κάνοντας τους να νομίζουν ότι αντιλαμβάνονται τις 5 βασικές γεύσεις (γλυκό, πικρό, αλμυρό, ξινό και καυτερό).

Σύμφωνα με τον εμπνευστή και επικεφαλής του project, Νιμέσα Ρανασίνγκε, όταν ολοκληρωθεί η ιδέα αυτή θα μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλούς τομείς: από τα παιχνίδια μέχρι και την ιατρική.



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top