Select Menu


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Πέμπτη ότι ζηλεύει τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, επειδή έχει τη δυνατότητα να κατασκοπεύει όλο τον κόσμο μέσω των προγραμμάτων παρακολούθησης τηςNSA, τα οποία αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αυτή τη στιγμή ζει στη Μόσχα.

«Τον ζηλεύω επειδή μπορεί να το κάνει και δεν θα πάθει τίποτα εξαιτίας του», τόνισε ο Πούτιν.
Σημειώνεται ότι οι διαρροές του Σνόουντεν αποκάλυψαν πως η NSA είναι σε θέση μεταξύ άλλων να καταγράφει 5 δισεκατομμύρια διαφορετικά δεδομένα κάθε ημέρα από κινητά τηλέφωνα ανά τον κόσμο. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονταν παλαιότερα και τα τηλέφωνα ηγετών, όπως η Άνγκελα Μέρκελ της Γερμανίας.

Φαίνεται πως ο Πούτιν έχει πεθυμήσει τις παλιές «καλές» ημέρες της KGB, αφού δήλωσε ότι η κατασκοπεία είναι ένα σημαντικό όπλο «κατά της τρομοκρατίας», αν και έσπευσε να προσθέσει ότι θα πρέπει να διεξάγεται με «λίγο-πολύ κατανοητούς κανόνες και συγκεκριμένες συμφωνίες ηθικού χαρακτήρα».

«Δεν πρόκειται να δικαιολογήσω τον καθένα, αλλά γενικά η κατασκοπία είναι μια αναγκαιότητα», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Όπως τόνισε και ένας Αμερικανός σχολιαστής, "όταν ο Πούτιν ζηλεύει τις κατασκοπείες σου, τότε ξέρεις ότι το παράκανες".

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top