Select Menu

"Η ιστορική συμφωνία που επετεύχθη χθες στη Μόσχα επέτρεψε τη διάσωση της ουκρανικής οικονομίας από τη χρεοκοπία, η οποία θα συντελείτο με την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση"...
δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ, προειδοποιώντας ότι η ουκρανική ηγεσία δεν θα επιτρέψει σε κάνεναν να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα.

"Η συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση θα είχε προκαλέσει τη χρεοκοπία και την οικονομικο-κοινωνική κατάρρευση" , δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός ανοίγοντας τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. "Χθες παρευρεθήκαμε σε ένα ιστορικό γεγονός", είπε αναφερόμενος στην χθεσινή επίσκεψη στη Μόσχα του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, κατά την οποία η Ρωσία χορήγησε 15 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο και παραχώρησε τη μείωση κατά το εν τρίτον των τιμών του φυσικού αερίου.

"Η προηγούμενη συμφωνία για το φυσικό αέριο (η οποία είχε υπογραφεί κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας της Γιούλια Τιμόσενκο) προκαλούσε αιμορραγία στην ουκρανική οικονομία εδώ και τριάμισι χρόνια", είπε.

"Ο πρόεδρος έβαλε ένα τέλος στην προδοσία αυτή των εθνικών συμφερόντων, για την οποία είναι υπεύθυνες οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που προκαλούν σήμερα αποσταθεροποίηση στη χώρα", πρόσθεσε.

Η ουκρανική φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση διαμαρτύρεται εδώ και εβδομάδες στους δρόμους για την άρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση και καταγγέλλει ότι η ουκρανική ηγεσία "πουλάει τη χώρα στη Ρωσία".

"Οι συμφωνίες οι οποίες υπεγράφησαν ανοίγουν θετικές προοπτικές για την ουκρανική οικονομία τα επόμενα χρόνια. Ολα αυτά θα ήταν αδύνατα χωρίς τη συμφωνία ανάμεσα στους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας", είπε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι εάν υπέγραφε τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ουκρανία θα έπρεπε να αποδεχθεί τους όρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου για τους ιδιώτες καταναλωτές, την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος ή το πάγωμα των μισθών, αγοράζοντας παράλληλα ακριβότερα το ρωσικό φυσικό αέριο.

"Σήμερα, τίποτε δεν απειλεί την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ουκρανία...Δεν θα επιτρέψουμε πλέον σε κανέναν να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση", κατέληξε.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top