Select Menu

Ο Μολιέρος  ήταν Γάλλος θεατρικός συγγραφέας, διευθυντής θεάτρου και ηθοποιός. Οι Γάλλοι τον θεωρούν ως τον καλύτερο κλασσικό ποιητή τους, ενώ για πολλούς είναι και ο καλύτερος Γάλλος λογοτέχνης. Μπόρεσε και έφερε την κωμωδία σε ίση θέση με την τραγωδία, και αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμά του. Ανήκε στο καλλιτεχνικό κίνημα του κλασσικισμού.

Με αφορμή λοιπόν ένα από τα πιο διάσημα έργα του ''ο Φιλάργυρος'',το εθνικό θέατρο,ανεβάζει παραστάσεις μέχρι και τις 16/02/2014

Πλοκή

Ο Harpagon, ένας πλούσιος φιλάργυρος, κυβερνά το σπίτι του με τόση κακία που όλη η πόλη ασχολείται μαζί του. Κρατά τα άλογά του τόσο αδύνατα που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Δανείζει χρήματα σε υπέρογκες τιμές και ζει μονίμως με το φόβο μην του κλέψουν το θησαυρό του κάτω από τη μύτη του.

Κυριευμένος από έντονο φόβο, υποψιάζεται τον καθένα και ελέγχει συνεχώς τα μέρη όπου έχει θάψει ένα μεγάλο ποσό των χρημάτων του για να τα φυλάει! Όσον αφορά στους πραγματικούς θησαυρούς, τα παιδιά του, τα περιθωριοποιεί και τα εξουσιάζει. Τους στερεί την ανεξαρτησία τους και την ελευθερία να επιλέξουν τον σύντροφο που επιθυμούν. Αντιθέτως, τους χρησιμοποιεί για να αποκτήσει ακόμα περισσότερο κέρδος με το να βρίσκει ο ίδιος γι' αυτούς πλούσιους συντρόφους. Καθώς όμως ο πατέρας και ο γιος έχουν σχέδια για την ίδια γυναίκα, γίνονται ανταγωνιστές στην αγάπη.

 Αλλά τέτοια είναι η δύναμη της αληθινής αγάπης που μέσω μιας οργανωμένης ληστείας τα παιδιά παίρνουν τον έλεγχο των πεπρωμένων τους αναγκάζοντας τον πατέρα τους να σταματήσει τα σχέδιά του για τους γάμους τους, με αντάλλαγμα την αποκατάσταση του πλούτου του. Και στην πορεία, ανακαλύπτουν μια ή δύο εκπλήξεις για τους εαυτούς τους που δεν θα μπορούσαν στην αρχή καν να υποψιαστούν.

Διανομή:

Βαλέριος Κωνσταντίνος Γαβαλάς
Κλεάνθης Παναγιώτης Κατσώλης
Σίμος Κώστας Κοράκης
Φροσύνη Δάφνη Λαμπρόγιαννη
Αρπαγκόν Γιάννης Μπέζος
Ιάκωβος Άγγελος Μπούρας
Μαριάννα Κωνσταντίνα Νταντάμη
Κλωντ Κίτυ Παϊταζόγλου
Λίζα Ντένια Στασινοπούλου
Ανσέλμ Γιάννης Στόλλας
Λαφλές Μιχάλης Τιτόπουλος
Αστυνόμος Γιωργής Τσουρής

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top