Select Menu


Εκτοξεύτηκε το πρωί της Πέμπτης ο δορυφόρος «Γαία» της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), ξεκινώντας για το πιο φιλόδοξο διαστημικό ταξίδι στην ιστορία.

Η Γαία, κόστους 740 εκατομμυρίων ευρώ, εκτοξεύτηκε από τη βάση της ESA στη Γαλλική Γουιάνα στις 06:12 τοπική ώρα.

Στο πλαίσιο της πενταετούς αποστολής της θα χαρτογραφήσει τις ακριβείς θέσεις και αποστάσεις δισεκατομμυρίων αστεριών, σχηματίζοντας μια ρεαλιστική εικόνα σχετικά με το πώς δημιουργήθηκε ο γαλαξίας μας και συλλέγοντας στοιχεία για τη Σκοτεινή Ύλη.

Επιπλέον, η Γαία αναμένεται να εντοπίσει χιλιάδες νέους πλανήτες και αστεροειδείς που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Ο δορυφόρος τώρα οδεύει στον πρώτο σταθμό παρατήρησης σε απόσταση 1,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη, όπου θα ξεκινήσει τις εργασίες χαρτογράφησης. Εκεί αναμένεται να φτάσει σε περίπου ένα μήνα.

Η Γαία, που ζυγίζει δυο τόνους και είναι εφοδιασμένη με δυο τηλεσκόπια και κάμερα ενός δισεκατομμυρίων pixel, κατασκευαζόταν για περίπου 20 χρόνια.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top