Select Menu


Στη Βουλή έφτασε η σκανδαλώδης πώληση της Πανγαία, εταιρίας real estate της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως είχαμε αποκαλύψει στον "Λόγιο Ερμή", η εταιρία – φιλέτο πωλείται έναντι σχεδόν 600 εκατ. ευρώ σε εταιρία ισραηλινών συμφερόντων, η οποία πρώτα είχε εξασφαλίσει δάνειο 400 εκατ. ευρώ με εξαιρετικά προνομιακούς όρους και χαμηλό επιτόκιο. Νωρίτερα μάλιστα το χαρτοφυλάκιο της Πανγαία είχε αυξήσει σημαντικά την αξία του με την εξασφάλιση 14 ακινήτων του Δημοσίου από τις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία εν συνεχεία το Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να νοικιάζει από την εταιρία real estate με μακροχρόνιες μισθώσεις και υψηλό τίμημα.

Το θέμα έφερε στη Βουλή η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, κάνοντας λόγο για μεγάλο σκάνδαλο. Παράλληλα σύμφωνα με αποκαλύψεις που έκανε ο πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Ν. Έβρου κύριος Λελιάτσος Παναγιώτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ διορίσθηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος και απείλησε με μήνυση τον εν λόγω πολιτευτή λόγω της αποκαλύψεως αυτής. Αναζητώντας κανείς στοιχεία για την νέα εταιρεία, ιδιοκτήτη της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ, ανακαλύπτει ότι ιδρύθηκε μόλις τον Μάρτιο του 2013 και η μόνη αγοροπωλησία που έχει πραγματοποιήσει είναι αυτή της ΠΑΝΓΑΙΑ και καμία άλλη.

Επίσης η εταιρεία φέρεται να έχει προσωπικό 5 ατόμων τους : Chris Papachristophorou- Managing Partner/Founder, Alistair Dixon – Senior Advisor, Luv Shah – Senior Advisor, Beatrice Mazzolani – Italy Country Manager, Julien Abello – Senior Associate.Τα τρία πρώτα στελέχη της INVEL ήταν στο πρόσφατο παρελθόν μεγαλοστελέχη του τμήματος real estate της Deutsche Bank καθώς και της RREEF Opportunistic Investments η οποία είναι θυγατρική της Deutsche Bank.

Η διεύθυνση της Invel Real Estate στο Λονδίνο είναι:
Invel Real Estate Partners
7 Old Park Lane, Mayfair,
London W1K 1QR, United Kingdom
T: +44 (0) 20 7529 6605
Στην ίδια όμως διεύθυνση στο Λονδίνο- με σχεδόν παραπλήσιο τηλεφωνικό αριθμό-υπάρχει η εταιρεία Onyx Financial Advisors UK Ltd, η οποία είναι εκπρόσωπος της BSGR στο Λονδίνο:
Onyx Financial Advisors UK Ltd
7 Old Park Lane, Mayfair
London W1K 1QR United Kingdom
Tel: +44(0)20 7529 6600
www.onyxfa.com και η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της guardian ελέγχεται από το FBI για απάτη (http://www.theguardian.com/world/2013/apr/16/fbi-arrest-bribery-10bn-mountain).

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση της Ραχήλ Μακρή εδώ:

Η ‘’χρυσή’’ κ. Σακελλαρίου με μηνιαίο μισθό 18.000 ευρώ!!!

Στο θέμα της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και του σκανδάλου της «Πανγαία» αναφέρθηκε στην Βουλή και ο κος Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Ν. Νικολόπουλος μεταξύ άλλων στην ερώτηση του στην Βουλή αλλά και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων είπε τα εξής:

«Τελικά τι είναι αυτό που δεν πάει καλά με τη διοίκηση (κόστους 3.127.000 ευρώ) τουΤαμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας;

Ο ευρωβόρος θεσμός που διαμορφώθηκε για να «διαχειριστεί» την ανακεφαλαιοποίησηκαι το μέλλον των μεγάλων ελληνικών τραπεζών και κυρίως να διαχειριστεί τα περισσότερα από 40 δις δημόσιου χρήματος που τοποθετήθηκαν σε αυτές, δείχνει να παραπαίει.

Συνολικά η ηγεσία και τα μέλη του ΤΧΣ θα αμειφθούν συνολικά για τα 4,5 χρόνια της θητείας τους με το αστρονομικό ποσό των 3.127.000 ευρώ.

Προκλητικά ποσά σε μια περίοδο που ακόμα και ο μισθός του κεντρικού τραπεζίτη Γιώργου Προβόπουλου προσαρμόστηκε στα 7.000 ευρώ αλλά ακόμα και τουπρωθυπουργού και ωχριούν μπροστά στις 18.000 ευρώ που λαμβάνει ως μηνιάτικο η κυρία Σακελαρίου για τη θέση του συμβούλου της εκτελεστικής επιτροπής.

Το «πήγαινε-έλα» της υποβολής παραιτήσεων του κ. Μπερούτσου από το ΤΧΣ έδωσε την ευκαιρία να συνδεθούν με την έγκριση του deal για την Πανγαία, που ήταν στην ατζέντα του ΤΧΣ την ιδία ημέρα…Έτσι άρχισε το επικοινωνιακό «πανηγύρι».

Κάποιοι φρόντισαν να θυμίσουν ότι ο Μπερούτσος ζει και εργάζεται μόνιμα εκτός Ελλάδας , γεγονός που δημιούργησε δυσχέρειες στην παρουσία του στο Γενικό Συμβούλιο. Βρήκαν επίσης ασυμβίβαστο, καθώς είναι μέτοχος και μέλος της διοίκησης της εταιρείας διαχείρισης των ιδιωτικών κεφαλαίων One Point Capital Management καιNavigos Capital Management, με κύριο αντικείμενο τη ναυτιλία.

Όμως το βιογραφικό του Μπερούτσου ήταν από την αρχή γνωστό και με αυτό πήρε τη θέση στο ΤΧΣ.

Έτσι «βγήκε» ότι ο Μπερούτσος παραιτήθηκε επειδή διαφώνησε με το ντιλ για την Πανγαία.

Επίσημα η Invel θα εξαγοράσει από την Εθνική το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανγαία και στη συνέχεια θα γίνει αύξηση σε είδος, που θα καλυφθεί από την Invel και την Εθνική με εισφορά ακινήτων.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, η Invel θα κατέχει περίπου το 66% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανγαία, αλλά η διοίκηση θα ασκείται από την ΕΤΕ.

Επειδή η ΕΤΕ την ώρα που δεν δίνει σεντ στους Έλληνες επιχειρηματίες προτίθεται να δανείσει περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Μπένι Στάινμετς, ώστε να αγοράσει τη θυγατρική ακινήτων της ΕΤΕ Πανγαία και να σώσει την Εθνική!!!

Επειδή σήμερα λίγοι θυμούνται ότι για το πάρτη των διορισμών των ημετέρων στο ΤΧΣ ο υπουργός Οικονομίας κος Ι. Στουρνάρας δήλωνε ότι «έφριττε» και πως του επιβλήθηκε να βάλει την υπογραφή του στο ΦΕΚ των διορισμών, ενώ λίγοι τον είδαν να παραθέτει δείπνο εκείνες τις ημέρες στην Αναστασία Σακελαρίου στο roof garden γνωστού ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος και ακόμη πιο λίγοι τον είδαν να συμφωνεί με το deal της Εθνικής για την Πανγαία, την οποία έστειλε «πακέτο» στη διοίκηση Τουρκολιάπου ως εντολοδόχος του πρωθυπουργού συμφώνησε και έβαλε τα δικά του παπαγαλάκια να λένε πόσο επικερδές είναι».

Και κατέληξε τονίζοντας:

«Μετά από όλα αυτά προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα που απαιτούν άμεσης απάντησης από τον κ. Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους Υπουργούς:
  • Μήπως πρόκειται για έναν θεσμό που στήθηκε στο πόδι, με σημαντικά κενά στις διαδικασίες και τη λειτουργία του;
  • Μήπως στελεχώθηκε από πρόσωπα που δεν είχαν (και δεν έχουν) επάρκεια για την αποστολή που τους ανατέθηκε ή και τα βιογραφικά τους παρουσιάζουν συγκρούσεις συμφερόντων;
  • Μήπως υπάρχουν χοντρές πιέσεις και παιχνίδια γύρω από το πώς θα ελιχθούν οι τράπεζες, σε ποιους θα πουλήσουν τα «ασημικά» τους και ποιος θα ασκεί πραγματικά τον έλεγχο τους και η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μας κρατάει στο σκοτάδι;
  • Με βάση ποια κριτήρια εγκρίνεται η τερατώδης για ελληνικά δεδομένα δανειοδότηση του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου, έτσι ώστε να την επεκτείνουμε και σε Έλληνες επιχειρηματίες;
Λογιος Ερμής με πληροφορίες απο το Κουτί της Πανδώρας

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top