Select Menu


Δικαστικοί λειτουργοί, ένας πασίγνωστος επιχειρηματίας, ο λογιστής του και η ανήλικη κόρη του, η οποία κατηγορήθηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε ηλικία 4-10 ετών και απολογήθηκε σε τακτικό ανακριτή για ενηλίκους, συνθέτουν μία μακροχρόνια δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στο επίκεντρο του ρεπορτάζ τίθενται ανώτεροι δικαστικοί, γνωστός επιχειρηματίας, τέσσερις υπάλληλοι που κατηγορήθηκαν για υπεξαίρεση-νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα καθώς και η απόφαση πρώην προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα με δύο αναφορές-φωτιά που κατέθεσαν σήμερα στον Άρειο Πάγο ο λογιστής Γιώργος Σαραντίδης και η κόρη του, Χριστίνα, συνοδευμένοι από τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους Νικόλαο Διαλυνά.

Τεράστια εντύπωση προκαλούν οι δύο αυτές αναφορές που τέθηκαν υπόψιν του Προέδρου, Εισαγγελέα και Επιθεωρητή του Αρείου Πάγου και αφορούν την Χριστίνα Σαραντίδου, η οποία γεννήθηκε την 22α Σεπτεμβρίου 1987 και τον πατέρα της, οικονομολόγο-λογιστή που διώκεται από τον επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλονται δικαστικοί λειτουργοί για απίστευτες αποφάσεις και ενέργειές τους σε βάρος της Χριστίνας Σαραντίδου, όταν αυτή ήταν ανήλικη. Επίσης προσκομίστηκε πρόχειρο σχέδιο δικαστικής απόφασης που φέρει την υπογραφή του τότε προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών και νυν εφέτου, ο οποίος σε απόφαση που φέρεται να του… δόθηκε γραμμένη σε υπολογιστή προβαίνει σε χειρόγραφες διορθώσεις του κειμένου, καθώς οι εντολείς του είχαν λησμονήσει να απαλείψουν εκφράσεις σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, όπως «ημών», «μας», «η εταιρεία μας», «ο δικηγόρος μας». Ο εν λόγω δικαστής αφού έσβηνε τις… προαναφερόμενες λέξεις, χειρόγραφα ανέγραφε «της αιτούσης», «της εταιρείας» κτλ.

Ατυχώς όμως, πάνω στη βιασύνη του, ξέχασε να διορθώσει δύο φράσεις που αναφερόταν σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, π.χ. «ετέλεσαν σε βάρος μας αξιόποινες πράξεις», «και από τον πληρεξούσιο δικηγόρο ημών…». Η απόφαση αυτή κατετέθη στον Άρειο Πάγο ως η επίσημη απόφαση στην οποία «μεταφέρθηκαν» οι δύο φράσεις που ο ανώτερος δικαστικός είχε ξεχάσει να διορθώσει.
Να σημειωθεί ότι βάσει αυτής της απόφασης, διετάχθη η συντηρητική κατάσχεση κινητών και ακινήτων του Γεωργίου Σαραντίδη και της συζύγου του για ποσό 5,400,000 ευρώ.

Ο καταγγέλλων μιλά στην κάμερα της «Ζούγκλας»

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος Ν. Διαλυνάς κατέθεσε τις δύο αναφορές-φωτιά:
«Έσυραν ανήλικη στα δικαστήρια»
Συγκλονιστική είναι η αναφορά της 26χρονης -σήμερα- Χριστίνας, η οποία κλήθηκε σε απολογία ενώ ήταν ανήλικη από τον τακτικό ανακριτή (ενηλίκων) σε ηλικία μόλις 14 ετών και ενώ κουβαλούσε στις πλάτες της το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος το οποίο φέρεται ότι τέλεσε μεταξύ 4 – 10 ετών.

Παράλληλα κλήθηκε να απολογηθεί και σε περίοδο Πανελληνίων Εξετάσεων (Β’ Λυκείου). Με την υπ’ αριθμ διάταξη 277/2003 διετάχθη η δέσμευση όλων των περιουσιακών της στοιχείων από το 1992 δηλαδή από την ηλικία των 4 ετών έως 10 ετών και παράλληλα με τα βουλεύματα 6075/2002 και 614/2003 του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών της από 1.11988-31.12.1998 (3 μηνών και 10 ημερών).

Η κλήση της κατηγορούμενης!!!!!!!

Η απολογία της ανήλικης!!!

Πέραν όμως των ανωτέρω ανακύπτει ένα μείζον θέμα μετά την έκδοσή του βουλεύματος 3224/2010, είναι ότι η απαλλαγή της γίνεται λόγω παραγραφής και όχι λόγω της αθωότητάς της και δεν καταργείται η διάταξη 277/03 του 12ου Ανακριτή Αθηνών που είχε διατάξει τη δέσμευση παντός περιουσιακού τους στοιχείου.

Φοροδιαφυγή-μαμούθ από επιχειρηματία
Επίσης από έγγραφα τα οποία επικαλείται στην αναφορά του ο Γεώργιος Σαραντίδης καταγγέλλει -με ντοκουμέντα- τις φορολογικές ατασθαλίες πασίγνωστου επιχειρηματία, ο οποίος δεν παρουσίασε στους ισολογισμούς της εταιρείας του, για διάστημα 20 ετών, ποσό που υπερβαίνει τα 100.000.000 εκατομμύρια δολάρια με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί από τον κ. Σαραντίδη στον οικονομικό εισαγγελέα, στον υπουργό Οικονομικών και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έγγραφη καταγγελία συνοδευμένη από σωρεία αποδεικτικών εγγράφων και παραστατικών σχετικά με περαιτέρω φορολογικές ατασθαλίες που οδήγησαν σε φοροδιαφυγή εκατομμυρίων δολαρίων από τον εν λόγω ισχυρό άνδρα και θα κατονομάσει και αυτούς οι οποίοι τον κάλυπταν επί μακρόν, δηλαδή οικονομικούς επιθεωρητές, πολιτικά πρόσωπα που υπηρετούσαν στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των οποίων και μέλος της σημερινής κυβέρνησης, καθώς και ανώτατα στελέχη του ΣΔΟΕ.

Ας σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω πρόσωπα είχαν ενημερωθεί και εγγράφως από τον Γεώργιο Σαραντίδη, ο οποίος θα καταθέσει και τις έγγραφες αναφορές και καταγγελίες που απήυθυνε στα παραπάνω πρόσωπα.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Σωτήρης Σκουλούδης-Φίλιππος Καραμέτος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top