Select Menu



Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σακχαρώδη ΔιαβήτηΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), ύστερα από την πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η περσινή εκδήλωση «Διαβητικό Χωριό» στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά αλλά και η προπέρσινη στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα, διοργανώνει και φέτος, την εκδήλωση που γίνεται πλέον θεσμός, αυτή τη φορά στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2013, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου).

Πριν την έναρξη του Διαβητικού Χωριού και συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του Ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», συζητήσεις σε στυλ workshop, από επαγγελματίες υγείας και άτομα με διαβήτη, με θέματα που θα καθορίσει από κοινού η Επιστημονική και η Οργανωτική Επιτροπή.

Μέσα σε συνθήκες ομολογουμένως αντίξοες, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ τολμά και πάλι να δώσει συνέχεια στην πρωτοποριακή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ιδέα της και να χτίσει και πάλι ένα όμορφο σκηνικό μέσα στο οποίο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα, όχι μόνο να γνωρίσει καλύτερα την μάστιγα που λέγεται Διαβήτης, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί και βεβαίως να εκπαιδευτεί γύρω από θέματα που αφορούν την πρόληψη αλλά και τη σωστή διαχείρισή του.

Πρόκειται για μια γιορτή που και πάλι στο επίκεντρο της θα έχει τις θεματικές «γειτονιές», που θα στεγάζονται στις τέντες που θα στηθούν στην πλατεία Αριστοτέλους, στην καθεμιά από τις οποίες θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό, διαδραστικό περιεχόμενο αλλά και happenings και θα υπάρξει διαφήμιση στα ΜΜΕ, ζωντανές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνδέσεις και συνεντεύξεις τύπου.

Επιθυμία μας είναι, όλοι οι εμπλεκόμενοι με το Σακχαρώδη Διαβήτη φορείς, (πάσχοντες, πολιτεία, επιστημονική κοινότητα, φαρμακευτικές εταιρίες), να εργαστούμε από κοινού και πάλι, προκειμένου να παρουσιάσουμε, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, ένα ολοκληρωμένο event, ξεχωριστό, δημιουργικό, ελκυστικό, που σκοπό θα έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες αυτής της χώρας και να εκπαιδεύσει τους πάσχοντες μ’ ένα διαφορετικό τρόπο.

Η Ομοσπονδία μας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επικοινωνιακή προβολή της εκδήλωσής μας, έτσι ώστε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, όσο το δυνατόν περισσότεροι πάσχοντες απ’ όλη την Ελλάδα και κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι υπηρεσίας της Πολιτείας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, εσάς και τα παιδιά σας, που θέλετε να ενημερωθείτε, να εκπαιδευτείτε και να ζήσετε στιγμές ευχάριστες, ξεφεύγοντας από την αυστηρή καθημερινότητα που βιώνει ο καθένας μας, να επισκεφτείτε το «Χωριό» μας και να περάσετε όμορφα. Εξάλλου η μεγάλη ανταπόκριση όλων σας και η συμμετοχή σας στις δράσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, μας δίνει δύναμη να θέτουμε υψηλότερους στόχους και διεκδικήσεις και σας ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top