Select Menu


Η κυβέρνηση ούτε καν θέτει το θέμα της μείωσης του ενιαίου φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και είναι αποφασισμένη και φέτος να δοκιμάσει τις αντοχές των Ελλήνων στο κρύο. Δίνει ως φαίνεται προτεραιότητα στο φόρο ακινήτων και στους πλειστηριασμούς για να κλείσει τις εκκρεμότητες με την τρόικα και αφήνει στην άκρη το πετρέλαιο θέρμανσης.

Στον προϋπολογισμό μάλιστα που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται αφενός η αύξηση του ΦΠΑ, αφού η μείωση του απέτυχε, αλλά και προβλέπεται και η αύξηση του φόρου στα καύσιμα λόγω της διεύρυνσης των κριτηρίων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Αυτή η επιβάρυνση θα είναι της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα στοιχεία δείχνουν υστέρηση 738 εκατ. ευρώ έναντι των στόχων από τη φορολόγηση των καυσίμων στο 10μηνο, κάτι, σε συνδυασμό με την εικόνα που υπάρχει στην αγορά δείχνουν πώς οι προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών για το 2014 είναι και πάλι υπεραισιόδοξες. Δηλαδή, αφήνουν τον κόσμο να παγώνει και τα ταμεία εξακολουθούν να παραμένουν άδεια.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, οι πωλήσεις έως τώρα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι, τραγικά δηλαδή, και αυτό χάρη στη κίνηση του τελευταίου 10ημέρου, οπότε επιδεινώθηκαν οι καιρικές συνθήκες.

Όσον αφορά, δε, στις παραγγελίες, σύμφωνα με τη ΠΟΠΕΚ είναι κατά βάση μικρές και περιορίζονται στα όρια της επιδότησης, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι είναι αμφίβολο εάν όχι απίθανο, να επαναληφθούν στη διάρκεια των επόμενων μηνών, εκτός εάν ο χειμώνας αποδειχθεί ιδιαιτέρως βαρύς. Αντικίνητρο είναι και οι λιανικές τιμές οι οποίες φτάνουν στα περίπου 1,28 ευρώ το λίτρο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top