Select Menu


Ο άνθρωπος κατάφερε να προοδεύσει και να κάνει βασικά πόλεμο με ένα κουμπί. Έφτιαξαν λοιπόν τις έξυπνες βόμβες και πυραύλους για να έχουν καλύτερα και με πιο ακρίβεια τα θανατηφόρα αποτελέσματα τους. Σε περίπτωση που υπάρχουν και αθώα θύματα, απλά τα ονομάσαμε…“παράπλευρες απώλειες”, συμβαίνουν αυτά!

“Όταν δεν βλέπεις ποιον σκοτώνεις, έχεις και λιγότερες τύψεις.”

by…outelogos

Μπορεί όλα αυτά να αφορούν το πόλεμο, μας έμεινε όμως η γνώση και φιλοσοφία της “σωστής” στόχευσης. Έτσι και οι δικοί μας πολιτικοί άρχισαν να μιλούν για στοχευόμενες περικοπές εξόδων, μισθών, συντάξεων και απολύσεων. Τα θύματα είναι μέρος του παιχνιδιού και δε μας απασχολούν!
Στην Ελληνική πραγματικότητα του “σήμερα” η κυβέρνηση αντικατέστησε το κουμπί με μία υπογραφή. Τόσο απλά και όποιον πάρει ο “χάρος”.

Ο μικρός Κυριάκος δεν ήταν που μας έλεγε ότι θα δει όλες τις υποτιθέμενες μετακινήσεις και απολύσεις μία-μία; Σιγά να μη το έκανε, θα ήθελε τουλάχιστον δύο χρόνια. Άσε που θα έπρεπε να υπήρχε μια ειδική επιτροπή που θα έκανε σωστή έρευνα για κάθε ένα υπάλληλο. Τρίχες! Ισχύει ότι και στο πόλεμο, «πόσους είπε ο Γερμανός αξιωματικός ότι θέλει για εκτέλεση; Φόρα τη κουκούλα και διάλεγε!».

Ας αφήσουμε επίσης τις ωραίες ατάκες του στυλ «Και το φάρμακο πικρό είναι μεν, αλλά αν πρέπει, θα το πάρεις», αυτά για να περνάτε τις άρρωστες απαιτήσεις σας. Φυσικά και χρειάζονται αλλαγές σε πολλά πράγματα αλλά με σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό, όχι με τη “λογική” των αφεντικών σας, που παίρνουν και τη δόξα του Άδωνη!

Ποιος ρώτησε τους άνεργους γονείς που κλαίνε στα κρυφά, πως θα ζήσουν; Το μυαλό τους “φτιάχνει σιωπές” μήπως και βρουν άκρη, αλλά που… Τα έξοδα και οι ανάγκες τρέχουν, οι “σιωπές” γίνονται “κραυγές” και δεν ακούει κανείς, ίσως, ούτε και οι γείτονες…

Δεν είναι μόνο οι άνεργοι, πολλοί από αυτούς που έχουν εργασία είναι σε οικονομικό αδιέξοδο. Δεν έχει ρε ο κόσμος λεφτά!

Έχω βρει ένα βίντεο που είναι από το προσωπικό κανάλι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Youtube (έτσι δείχνει). Είναι από «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια εναλλακτική συνέντευξη στην εκπομπή “Όσο υπάρχουν άνθρωποι” του ALTER με τους Στρατή Λιμνιό, Ρούλα Κουσκουρή και Πέτρο Κουσουλό στις 19-09-2011.»

Το Link για το βίντεο είναι εδώ. Στο βίντεο αυτό κάποια στιγμή της συνέντευξης λέει τα κάτωθι:
Κυριάκος:
2.47 του βίντεο.
Και επειδή ο κάθε ένας, πάνω απ’ όλα θέλει το καλύτερο για τα παιδιά του, γι’ αυτό στέλνω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο 
11.20 του βίντεο.
Με έχουν ρωτήσει.
Έχεις ζήσει ποτέ με 800 ευρώ το μήνα;
Όχι, δεν έχω ζήσει με 800 ευρώ το μήνα …. Και εύχομαι πραγματικά να μη χρειαστεί να ζήσω με 800 ευρώ το μήνα.

Συμφωνώ μαζί σας κε Μητσοτάκη, και το καλύτερο για τα παιδιά σας θα πρέπει να κάνετε και με 800 δε βγαίνει η ζωή. Δε θα σταθώ στο ιδιωτικό σχολείο, αλλά οι υπόλοιποι γονείς που κακώς μάλλον είναι στην Ελλάδα, γιατί θα πρέπει να ζουν με λιγότερα από 800 ευρώ; Αυτοί δεν τα αγαπούν τα παιδιά τους; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι; Αυτά τα έλεγες πριν από δύο χρόνια, σκέψου!…

“Δε θέλω άλλο το καλό του τόπου, θέλω το καλό των συνανθρώπων μου που είναι αυτός ο τόπος.”

paganeli

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top