Select Menu


Στην τιμή των 25.960 ευρώ πουλήθηκε σε ελληνική δημοπρασία βιβλίων Του οίκου «Π. Βέργος» η πρώτη έκδοση των Απάντων του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη.

Πρόκειται για μία σπάνια έκδοση που τυπώθηκε το 1526 στα πιεστήρια του Αλδου και συγκαταλέγεται στα ωραιότερα βιβλία που βγήκαν από το διάσημο βενετσιάνικο τυπογραφείο.

Το αντίτυπο της δημοπρασίας είχε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι ήταν δεμένο στη Γαλλία στις αρχές του 20ού αιώνα με δέρμα φιδιού, βιβλιοδεσία που παραπέμπει στον όφι του Ασκληπιού, σύμβολο της ιατρικής επιστήμης.

Παράλληλα, στην ίδια τιμή πουλήθηκε η σημαντική ενότητα 62 επιστολών του Νικολάου Γύζη από την περίοδο 1876-1900, ανάμεσα στις οποίες ήταν και οι δύο τελευταίες που έγραψε ο μεγάλος καλλιτέχνης (12 και 15 Δεκεμβρίου 1900).

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top