Select Menu

Πληθαίνουν οι φωνές απο το εξωτερικό που ζητάνε ως αντάλλαγμα κρατικά περιουσιακά στοιχεία και κάτι μας λέει πως αυτή είναι μόνο η αρχή...

Έτσι μετά την πρόταση σοκ των Γερμανών Βιομηχάνων όπου ζητούσαν ο ESM να λάβει ως αντάλλαγμα κρατικά περιουσιακά στοιχεία για το Ελληνικό χρέος, έρχεται o διαβόητος έμπορος των εθνών Τζορτζ Σόρος, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, να παραδεχθεί ότι η Ελλάδα είναι αδύνατον να αποπληρώσει το χρέος της υπό οποιεσδήποτε νυν ή μελλοντικές οικονομικές συνθήκες και να προτείνει διαγραφή χρέους ή την αποπληρωμή του με άλλο τρόπο "φωτογραφίζοντας" την έκδοση ομολόγου με εγγύηση τα κοιτάσμτα υδρογονανθράκων της χώρας!

Μάλιστα αναφέρει ότι και η άνοδος της ΧΑ στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της γερμανικής οικονομικής πολιτικής που έχει οδηγήσει τους Έλληνες πολίτες να αναζητούν ριζοσπαστικές πολιτικές λύσεις. Ας πρόσεχαν!
«Η κατάσταση που έχει προκύψει από την ευρωπαϊκή κρίση δεν είναι ούτε σταθερή ούτε ανεκτή. Η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες για να μην καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που δεν είναι στα γερμανικά συμφέροντα» 
Αναφέρει ο δισεκατομμυριούχος και καλεί την Ανγκελα Μέρκελ να αλλάξει ριζικά την πολιτική της. Μέσω του Spiegel ο Σόρος δίνει τις συμβουλές του για γρήγορη ανάκαμψη της Ελλάδας, που κατά τη γνώμη του προϋποθέτει κούρεμα του ελληνικού χρέους.
«Όλοι ξέρουν ότι το χρέος της χώρας δεν μπορεί να αποπληρωθεί.Γνωρίζω από συζητήσεις ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα επιστρέψουν στη χώρα εάν υπάρξει κούρεμα του επίσημου τομέα και εφ 'όσον η Αθήνα πληροί τους όρους της τρόικας. Με αυτό τον τρόπο, η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακάμψει γρήγορα. Ο επίσημος τομέας δεν μπορεί σήμερα να διαγράψει τα χρέη αυτά, διότι αυτό θα παραβίαζε μια σειρά από ταμπού, ειδικά για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος που να εγγυώνται την αποπληρωμή των δανείων»
Και εννοεί φυσικά την έκδοση του ομολόγου με την παροχή ως εγγυήσεων των πωλήσεων από τα κοιτάσματα υδοργονανθράκων που έχουν ανιχνευθεί στην χώρα.

Η επιχείρηση λοιπόν να «αλυσοδεθεί» πλήρως η Ελλάδα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα φτάνει στο αποκορύφωμα της. Αφού μας φόρτωσαν με τεράστια δάνεια, εκτόξευσαν το χρέος της χώρας από 120% του ΑΕΠ στο 190%, ισοπέδωσαν την οικονομία, εξαθλίωσαν του πολίτες και προωθούν μέσω της κυβέρνησης-μαριονέτας το «ξεπούλημα» των δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών φτάνουν τώρα στο δια ταύτα και λένε αφού δεν μπορείτε να πληρώσετε υποθηκεύστε τα ενεργειακά σας κοιτάσματα.

Αυτό σημαίνει η έκδοση 50ετούς ομολόγου. Δεδομένου ότι από το 2023 μπορεί να αρχίσει η άντληση φυσικού αερίου και πετρελαίου, συνεπώς να «τρέξουν» και έσοδα, οι δανειστές σπεύδουν να τα καπαρώσουν για την αποπληρωμή των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top