Select Menu

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Η υλοποίηση αυτή της ιδέας είναι το κεντρικό πρόβλημα όλων των κοινωνικών κινήσεων, που θέλουν συνταγματικές αλλαγές.

Η πολιτική συντίθεται από δύο πράγματα.

α) Από την εξουσία διαχείρισης των πολιτικών ζητημάτων αλλά και
β) από τον φορέα αυτής της εξουσίας.

Εμείς στην Πρωτοβουλία για ριζική συνταγματική αλλαγή έχουμε καταλήξει στο ότι απαιτείται αλλαγή στους κανόνες του καταστατικού που καθορίζουν τον φορέα άσκησης της πολιτικής εξουσίας.

Δηλαδή αλλαγή του Συντάγματος.

Επίσης έχουμε καταλήξει στο ότι το Νέο Σύνταγμα θα πρέπει να το φτιάξει μόνος του ο λαός και αυτός θα καθορίσει τους νέους φορείς.

Αυτό για να γίνει χωρίς επανάσταση, θα πρέπει να αποφασιστεί από τον ίδιο το λαό με ένα συνταγματικό δημοψήφισμα.

Είναι ο μόνος πρακτικός τρόπος, με τον οποίο μπορεί να αλλάξει ειρηνικά ένα Σύνταγμα.

Το ερώτημα είναι πως θα επιβάλλουμε αυτό το συνταγματικό δημοψήφισμα, αφού το πολιτικό προσωπικό δεν το θέλει;

Από τη στιγμή που δεν έχουμε δυνατότητα ισχυρής και συνεχούς παρουσίας μας σε κάποια ΜΜΕ, έχουμε πάρει απόφαση να έρθουμε σε επαφή με άλλα κινήματα για να καταλήξουμε κατ' αρχήν στο εάν θέλουμε όλοι αυτό το πράγμα, άσχετα από τα επιμέρους ζητήματα και αιτήματα που θέτει η κάθε κίνηση (π.χ. ευρώ – δραχμή, μνημόνιο – αντιμνημόνιο κ.λ.π.).

Αν συμφωνήσουμε σε αυτό το κοινό πρόταγμα, τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια Συντονιστική Κινήσεων που θα δουλέψει για τον τρόπο προβολής του συνθήματος προς το λαό.
Θα πρέπει κάθε μέλος οποιασδήποτε συνεργαζόμενης κίνησης, όπου και να μιλάει, είτε σε ΜΜΕ, είτε σε ομιλίες, είτε γράφει στο διαδίκτυο, να βάζει πρώτο πρόταγμα το σύνθημα «συνταγματικό δημοψήφισμα».

Αυτό θα πολλαπλασιάσει τη δυνατότητα επικοινωνίας και θα κάνει το λαό να αρχίσει να μιλάει πλέον και γι’ αυτό.

Αν ο λαός αποδεχτεί το σύνθημα (κάτι που είναι σχετικά εύκολο, φτάνει να αρχίσει να συζητά γι’ αυτό το θέμα), τότε θα συμβούν δύο πράγματα.

Είτε θα πιεστεί το πολιτικό σύστημα να το αποδεχτεί

Είτε σε δεδομένη κατάρρευση, θα υπάρχει έτοιμη εναλλακτική λύση και έτοιμος νέος φορέας που θα βάλει τα πράγματα σε νέα ιστορική πορεία».

Επιμέλεια: logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top