Select Menu


Ένα ενδιαφέρον κείμενο κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο. Δεν κατόρθωσα να εντοπίσω τον αρχικό συγγραφέα αλλά διακινείτε κυρίως σε ελληνόφωνες σελίδες του εξωτερικού και προέρχεται από μετάφραση κειμένου Αμερικανικής Αγγλικής.

Ακολουθεί το μεταφρασμένο κείμενο: 

Δεν θα αναφερθώ στους αρχαίους Ελληνες, λίγο πολύ ξέρουμε γι αυτούς τόσα πολλά, και δικαίως, πρόσφεραν τόσα πολλά στην ανθρωπότητα που θα ήταν περιττό εκ, μέρους μου να αναφέρω κάτι επιπλέον για αυτούς. Τα ονόματα τους μας συνοδεύουν μέχρι σήμερα.

Αλλά εδώ ας γνωρίσουμε μαζί αυτούς που αποκαλούμε νεοέλληνες. Συνοπτικά και επιγραμματικά η ιστορία της Ελλάδος ξεκινά κάπου στο 1821 με την επανάσταση που έκαναν απέναντι σε μια ακόμα πανίσχυρη Οθωμανική αυτοκρατορία , κατακτητή και συνέχεια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, της συνέχειας της Ελληνιστικής Ελλάδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το πέτυχαν λίγα χρόνια μετά - καταβάλλοντας βαρύ φόρο αίματος και θυσίες το 1832 με την ανακήρυξη του πρώτου στην Ευρώπη και παγκόσμια του Έθνους – κράτους, κάτω από μια σημαία, μια γλώσσα, μια ενιαία Ιθαγεννεια, θρησκεία, και ένα πρωτοποριακό, σύγχρονο , ένα διεθνές υπόδειγμα δημοκρατίας Σύνταγμα.

Αποτέλεσμα , να επηρεάσει άμεσα λαούς που ήταν σε παρόμοια μοίρα, και δεν τολμούσαν μέχρι τότε, να αναζητήσουν και αυτοί αυτονομία, πατρίδα, υπόσταση, να σπείρει επαναστάσεις και να θερίσει Κράτη ! ! μόλις το 1864 ακολουθεί η σημερινή Ιταλία και μετά από 100 χρόνια τα σημερινά Βαλκανικά Κράτη, και όχι μόνο.

Συνεχίζουμε...

1897 κατασκευάζουν την Ισθμό της Κορίνθου, ακολουθούν η διώρυγα του Σουέζ και αρκετά αργότερα ο Παναμάς.

1922 Η Ελλάδα με πολύ βαρύ φόρο αίματος χάνει την Σμύρνη από επίθεση των Νεότουρκων με επικεφαλής τον Κεμάλ Αττατουρκ. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πρωθυπουργός της Ελλάδας δημιουργεί και εφαρμόζει το δόγμα της Εθνικής καθαρότητας με την μαζική ανταλλαγή πληθυσμών. Οι Έλληνες στην Ελλάδα οι Τούρκοι στην Τουρκία. Έτσι μετά από 100 χρόνια από την επανάσταση αυτή η χώρα αποκτά σε ένα μεγάλο ποσοστό Εθνική καθαρότητα.

Το αντιγράφει ποιος νομίζεται ?

Ο Χίτλερ, και το εφαρμόζει κατά γράμμα, με τις γνώστες συνέπειές ... για μια καθαρή Γερμανία.

Και συνεχίζουμε.

1940 πάλι αυτοί... οι Έλληνες , εκεί κάτω μόνοι τους τα βάζουν με το Φασισμό και Νικάν.

Όταν εμείς εδώ στην Αμερική ήμασταν υπέρ της ουδετερότητας των Η.Π.Α. Και της Μη ανάμιξης στον φονικό πόλεμο της Ευρώπης, και βλέπαμε να βομβαρδίζεται το Λονδίνο, πάλι αυτοί εκεί οι Ελληνες μας ξεσήκωσαν, είδαμε ότι το Θηρίο δεν είναι Ανίκητο, και ζητήσαμε να μπει η Αμερική στον πόλεμο.

Έτσι και έγινε.

Το αποτέλεσμα το ξέρουμε πια όλοι.

Το πλήρωσαν όμως με αίμα, και συνέχισαν κάνοντας ένα από τους πιο αιματηρούς εμφυλίους που γνώρισε ποτέ χώρα. Προασπίστηκαν τα ιδεώδη του Δυτικού πολιτισμού, επέλεξαν με αίμα την πορεία τους, και απόδειξαν ότι αξίζει να πάμε λίγο αργότερα στην Κορέα.

Συνεχίζουμε...

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, τα χρόνια πέρασαν και η Ελλάδα όπως και πολλές άλλες χώρες είχαν στρατιωτική δικτατορία.

Εξεγέρθηκαν το 1973, πληρώνοντας άλλη μια φορά ένα χρόνο μετά φόρο αίματος και χάνοντας την μισή Κύπρο.

Η χούντα έπεσε, και η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου...
αμέσως μετά ακολουθούν η Διχτακτορια στη Ισπανία, στην Πορτογαλία στην Αργεντινή , στην Χιλή, στις Φιλιππίνες και όπου αλλού ανά τον κόσμο...

Έκαναν με επιτυχία σχεδόν 100 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, και τώρα έφτασαν ως εδώ.

Δύο χρόνια προσπαθούν, όλα τα φώτα της δημοσιότητας , για άλλη μια φορά είναι στραμμένα στην Ελλάδα.

Όχι τι μέτρα θα εφαρμόσει η Ελλάδα, ή τι θα της επιβάλουν τα ισχυρά κράτη της Γης, ή το διεθνές κεφάλαιο, ή οι μεγάλες Τράπεζες, ή οι οίκοι αξιολόγησης. Όχι μην αυταπατάστε.

Όλοι έχουμε στραμμένα τα βλέμματα, πάλι σ άυτους που όρισε η μοίρα τις μοίρες να ορίζει, στους Ελληνες, να δούμε όχι τι θα τους επιβληθεί και τι από όλα αυτά θα εφαρμόσουν, αλλά τι οι ίδιοι θα σκεφτούν πάλι, τι θα αποφασίσουν οι ίδιοι, τι θα προτείνουν οι ίδιοι, ναι αυτοί που σας ανέφερα και πριν οι Ελληνες.

Και πάλι , όπως έκαναν και τα τελευταία 200 χρόνια, ναι αυτοί οι Νεοέλληνες, θα πάρουν τις αποφάσεις τους και θα ορίσουν το ΝΕΟ και το πρωτοποριακό, που όπως ανέφερα και στα προηγούμενα παραδείγματα θα επηρεάσει για αρκετά χρόνια όλη την ανθρωπότητα.

Να γιατί ασχολούμαστε με τους Ελληνες

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top