Select Menu

Ο κβαντικός κόσμος όχι μόνον δεν αποκλείει, αλλα αντίθετα υποστηρίζει την ιδέα της τηλεμεταφορας.

Το ίδιο και το internet, όπου η μεταφορα των πληροφοριών είναι πλήρως απελευθερωμένη από τη βαρυτητα και διεξαγεται ακαριαία, με την ταχυτητα του φωτός. 

Αντίθετα, στο φυσικό κόσμο χρειαζόμαστε καθε είδους μεταφορικα μέσα προκειμένου να μετακινούμε το ταπεινό μας σαρκίο από το ένα μέρος στο αλλο, αντιμέτωποι διαρκώς με τους αδυσώπητους νόμους της βαρύτητας.

Πολλοί λοιπόν χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν φανταστεί κατα καιρούς πώς θα ήταν οι ζωές τους, αν μπορούσαν να απαρνηθούν τα σώματα τους και να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ψηφιοποιημένοι μέσα στο Διαδίκτυο, καταργώντας έτσι τα δεσμα του χώρου και χρόνου. Φανταστηκαν επίσης το σώμα τους να μετατρέπεται σε δεδομένα και να ρέει με τη μορφή απλών ηλεκτρονίων προς ένα δέκτη, ο οποίος και θα τους επαναύλοποιεί.

Με δυο λόγια φανταστηκαν την τηλεμεταφορα ως μια συνηθισμένη τεχνολογία ροής δεδομένων μέσω internet.Η ιστορία είναι γεματη από θρύλους εξαύλωμένων σωματων, που προκαλούσαν τρόμο αλλα και θρησκευτικό δέος στους ανθρώπους. Από παλια είναι γνωστές εξαλλου και οι περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν εξωσωματικές εμπειρίες. Τη σκυταλη των θρύλων σύντομα ανέλαβε η επιστήμη.

Το περιβόητο Πείραμα της Φιλαδέλφειας, που έλαβε χώρα το 1943, θεωρήθηκε από πολλούς Αμερικανούς συνωμοσιολόγους όχι απλα ως ένα «σχέδιο αορατότητας», αλλα ως ένα πείραμα τηλεμεταφορας: το αντιτορπιλικό u.s.s Eldridge D-173 υποτίθεται πως εξαφανίστηκε από τη ναυτική βαση της Φιλαδέλφειας και τηλεμεταφέρθηκε μέσω του υπερχώρου στο λιμανι του Νόρφολκ, 350 χιλιόμετρα νοτιότερα όπου και επαναϋλοποιήθηκε!

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη κατα τη διαρκεια του πειραματος, γι' αυτό και το Χόλιγουντ ανέλαβε να μας διηγηθεί τη συνέχεια με τις ομώνυμες ταινίες (The Philadelphia Experiment 1 & 2).Κατα τη dεκαετία του 1950, τη χρυσή δεκαετία της αμερικανικής επιστημονικής φαντασίας εμφανίστηκαν πολλές ιστορίες με επίκεντρο το θρίαμβο Αμερικανών ιδιοφυών εφευρετών σε έναν κόσμο αγνωστ αλλα πρόθυμο να ανοίξει τις πύλες του στους φιλόδοξους πιονιέρους της γνώσης όπως γραφει ο John Clute στο πολύ αξιόλογο έργο του Εγκυκλοπαιδεια της Επιστημονικής Φαντασιας.

Την ίδια εποχή αρκετοί ήρωες των ιστοριών επιστημονικής φαντασίας χρησιμοποιουν την τηλεμεταφορα όχι πλέον ως κατι το υπερφυσικό, αλλα ως ένα τεχνολογικό επίτευγμα. Το 1960, ο Algis Budrys, στο βιβλίο του Το Ερημο Φεγγάρι,περιγραφεί μια μηχανή που τηλεμεταφέρει ανθρώπους από τη Γη στη Σελήνη.

Την ίδια εποχή εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές οθόνες και η δημοφιλής σειρα Star Treck, που εξοικείωσε τους ανθρώπους με την ιδεα της τηλεμεταφορας.

Αν και επηρεασμένοι από το δημιούργημα του Τζιν Ροντέμπερι, οι ση-μερινοί επιστήμονες δεν βιαζονται να κατασκευάσουν έναν τηλεμεταφορέα Παρόμοιο μ' εκείνον του διαστημόπλοιου Enterprise, αλλα, όπως προαναφέραμε, επιδιώκουν την κβαντική τηλεμεταφορα σωματιδίων και ατόμων ως το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση κατασκευής κβαντικὡν υπερυπολογιστών. Οι στόχοι τους είναι πιο προσγειωμένοι: επιθυμούν να συλλαβουν την κβαντική κατασταση ενός ατόμου και να τη μεταβιβασουν σε μια αλλη περιοχη, όπου η ίδια κατασταση θα αναδημιουργηθεί σε ένα αλλο ατομο.

'Οταν συμβεί αυτό το ατομο θα φαίνεται σαν να μεταφέρθηκε από τη μία θέση στην αλλη.'Ετσι, η κβαντική κατασταση του ατόμου,που καταστράφηκε εξαιτίας ακριβώς της διαδικασίας μέτρησης της,επαναδημιουργείται σε ένα δεύτερο ατομο, που, όπως και να εξεταστεί,φαίνεται πως είναι ίδιο με το αρχικό.

Αυτό βέβαια όσον αφορα τα απλα ατομα της ύλης. Στους ζωντανούς οργανισμούς η κατασταση είναι απίστευτα πιο δύσκολη και περίπλοκη.Ακόμη και ένας μικροσκοπικός οργανισμός περιέχει περίπου ένα τρισεκατομμύριο μόρια, το καθένα αποτελούμενο από ένα ή περισσότερ ατομα.

Η περιπλοκότητα της αλληλεξαρτώμενης πληροφορίας τους είναι τόσο μεγαλη, που η διαδικασία τηλεμεταφορας ενός βακτηριδίου είναι κωμική φιλοδοξία για τα όρια οποιουδηποτε νοητού πολιτισμού.Καμια σκέψη για τηλεμεταφορα ανθρώπινου όντος δεν θεωρείται ρεαλιστική, τουλαχιστον προς το παρόν. --> 

Εκτός, βέβαια, αν παρακαμψουμε τις δυσκολίες και πετύχουμε αυτό που μας φαίνεται ακατόρθωτο.

{ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ }

Από το psixikafenomena μέσω thecuriosityofcat

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top