Select Menu

Αφού απέτυχε με τη συλλογή των αποδείξεων, η κυβέρνηση βάζει στόχο να εφαρμόσει ένα νέο σύστημα που θα ωθεί τους πολίτες να χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, ώστε να ελέγχεται το χρήμα που διακινείται.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει από το 2014 να θέσει σε ισχύ τις ηλεκτρονικές αποδείξεις προσφέροντας σημαντικό φορολογικό bonus σε όσους χρησιμοποιούν τις ενλόγω κάρτες.

Στόχος είναι να ελεγχθούν κυρίως οι αμοιβές γιατρών, δικηγόρων, υδραυλικών και άλλων ελεύθερων επαγγελμάτων, οι οποίοι διακρίνονται στη φοροδιαφυγή.

Το σχέδιο προβλέπει μείωση φόρου από 30-40% σε τέτοιες δαπάνες που δικαιολογούνται ηλεκτρονικά. Ετσι, το Υπουργείο ευελπιστεί πως θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή, γιατί ο πολίτης θα έχει σημαντικό κίνητρο να ζητήσει την απόδειξη.

Βέβαια, αυτό προϋποθέτει την ευρεία εγκατάσταση των συστημάτων ηλεκτρονικής πληρωμής στις επιχειρήσεις, καθώς και να εντυπωθεί στη συνείδηση του πελάτη το όφελος που αποκομίζει.

Δράσεις δύσκολες να επιτευχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι η λεγόμενη φοροκάρτα έχει εξαγγελθεί εδώ και πολλούς μήνες, αλλά ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top