Select Menu

Το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής Καλλιθέας, που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παραδόθηκε.
Στη Συγγρού, το ΕΜΣΤ πέταξε τους μουσαμάδες και αποκάλυψε την εντυπωσιακή του όψη. Η Αθήνα αλλάζει πρόσωπο. Μας αρέσει.

Το ΕΜΣΤ μας δείχνει το νέο του πρόσωπο

Αποκάλυψη τώρα! Το παλιό εργοστάσιο του ΦΙΞ, ανάμεσα στην Καλλιρόης και τη Συγγρού, πέταξε τους μουσαμάδες και αποκάλυψε τη λιτή αλλά εντυπωσιακή του όψη, προάγγελος της συνολικής μεταμόρφωσής του σε Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

 Ουδετερότητα είναι η λέξη-κλειδί του έργου. «Το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα εκτίθενται καταστάσεις και γεγονότα με αναπάντεχο τρόπο οφείλει να έχει τις λιγότερο δυνατές δεσμεύσεις, χωρικές και αισθητικές» μας είχε δηλώσει ο αρχιτέκτονας Βαγγέλης Στυλιανίδης.

Θιασώτης μιας αρχιτεκτονικής που υπηρετεί την κοινωνία, μας είπε πως το μουσείο θα υπηρετήσει την τέχνη, όχι τον εαυτό του. «Προφανώς και τα μουσεία δεν είναι αποθήκες, προφανώς και απαιτούν μια αρχιτεκτονική σύλληψη. Γιατί όμως να αποκτούν μνημειώδεις διαστάσεις και να προκαλούν δέος σαν άλλοι καθεδρικοί ναοί; Χρειάζεται περισσότερο μέτρο και λιγότερος ναρκισσισμός».
Η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Άννα Καφέτση στοχεύει στην εκμετάλλευση στο έπακρο της γειτνίασής του με το Μουσείο της Ακρόπολης και στην ανταλλαγή του κοινού τους. Τα εγκαίνια αναμένονται τον Μάρτιο του 2014.

Ο Renzo Piano αλλάζει την Καλλιθέα

Η Καλλιθέα δεν είναι πια η ίδια. Σε μια έκταση 28.000 τ.μ. εκτείνεται το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής. Περιλαμβάνει ανοιχτό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, παιδική πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, παιδική χαρά, καθώς και τρία κτιριακά συγκροτήματα υποστηρικτικών εγκαταστάσεων περιλαμβανομένων αναψυκτηρίου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (συνολικό εμβαδό 1.000 τ.μ.), ελεύθερους χώρους στάθμευσης, υψηλή και χαμηλή φύτευση.


Το Πάρκο, τμήμα του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Δέλτα, σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και εξοπλίσθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, συνολικού ύψους € 5,92 εκατομμυρίων, και φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano στην Ελλάδα, ο οποίος ανέλαβε το σχεδιασμό και την επίβλεψη κατασκευής όλου του έργου  

 Το Πάρκο είναι το πρώτο βήμα της συνολικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και στη βορειοανατολική πλευρά του θα φιλοξενηθεί το υπό κατασκευή Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τυχεροί όσοι μένουν στη γειτονιά!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top