Select Menu

Η Μόσχα απειλεί με την επιβολή περιοριστικών μέτρων τους ιάπωνες αξιωματούχους που επισκέπτονται τις Κουρίλες Νήσους

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορεύσει την άνευ αδείας εισόδου μετάβαση των ιαπώνων αξιωματούχων στις Κουρίλες Νήσους, εάν η Ιαπωνία συνεχίσει να προβαίνει σε επίσημες δηλώσεις προβάλλοντας κυριαρχικά δικαιώματα επί των εδαφών αυτών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «εάν για κάποιο λόγο οι ιάπωνες πολιτικοί δεν μπορούν να απόσχουν από δημόσιες δηλώσεις για το θέμα των νησιών έπειτα από τις επισκέψεις στο ρωσικό αυτό έδαφος, επιφυλασσόμεθα του δικαιώματός μας να περιορίσουμε την συμμετοχή τους στις επισκέψεις αυτές».

Η Ιαπωνία και η Ρωσία βρίσκονται επί δεκαετίες σε διένεξη για το θέμα των Κουρίλων Νήσων, ενός συμπλέγματος που βρίσκεται βόρεια του Χοκάιντο, γνωστού ως Κουρίλες στη Ρωσία και Βόρεια Εδάφη στην Ιαπωνία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top