Select Menu


Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Και όπου λύκος βάλε εσύ όποιο ουσιαστικό θέλεις, τρόικα, παρακράτος,σύστημα κλπ κλπ

Δεκέμβριος 2008 η Αθήνα φλέγεται. Έχει προηγηθεί η δολοφονία Γρηγορόπουλου. Εκείνη τη περίοδο και μέσα σε μια ταραγμένη κατάσταση, ένας 17χρονος στο Περιστέρι, προσκείμενος στο ΚΚΕ, δέχτηκε από το πουθενά, ευτυχώς στο χέρι, βλήμα που όλα έδειχναν ότι ήταν από ένα πολύ ιδιαίτερο όπλο, μάλλον Sig Sauer,με σφαίρα ιδιοκατασκευής και σιγαστήρα. 

Οι έρευνες δεν απέδωσαν, αν και οι αρχές έψαξαν όλη τη γύρω περιοχή και τις οικίες ατόμων που ασχολούνταν με τη σκοποβολή ή ήταν κάτοχοι όπλων. Δεν απέδωσαν και οι συνομιλίες με τους γείτονες. Ευτυχώς το τραύμα δεν προκάλεσε πρόβλημα στο νεαρό και το πιο σημαντικό, ούτε ο ίδιος, ούτε άτομα του στενού του οικογενειακού κύκλου δεν θέλησαν να κατέβουν στο δρόμο να πάρουν ''εκδίκηση'' όπως ίσως θα ευελπιστούσε κάποιος.

Σε κάθε έγκλημα υπάρχει και ένα κίνητρο και για να το βρεις , πρέπει να σκεφτείς ποιος ωφελείται.

Εγώ να υπενθυμίσω ότι εκείνη την εποχή η κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή ήταν ανύπαρκτη ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ΥΠΟΙΚ είχε ήδη αρχίσει να δέχεται πιέσεις να μπει σε μηχανισμό στήριξης. Ανατρέξτε στις δηλώσεις του επιτρόπου Αλμούνια προς Αλογοσκούφη για να καταλάβετε. Βεβαία, κανείς κυβερνητικός δεν βγήκε ποτέ να μας πει ότι οι ευρωπαίοι πίεζαν τη κυβέρνηση και αργήσαμε να μάθουμε ότι τα στοιχεία που είχε δώσει ο Σημίτης για να μπούμε στο ευρώ ήταν όλα ψεύτικα- κάτι που οι ευρωπαίοι το είχαν από τότε ανακαλύψει και ασκούσαν πιέσεις πίσω από κλειστά γραφεία.

Σεπτέμβριος 2013 Κερατσίνι ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται. Και ξαφνικά όλοι πέφτουν από τα σύννεφα- την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας. Λες και αγνοούσαν τόσο καιρό ποια είναι και από που προέρχεται η Χ.Α. - Εδώ να σας θυμίσω τους skinheads που δημιουργούσαν προβλήματα στις γειτονιές των Αθηνών, τη δεξαμενή που οδήγησε στη σημερινή Χ.Α.
Και ξαφνικά η media-κη δημοκρατία ξεκινάει να προβάλει τα πάντα και σπάει την omerta , την επιβεβλημένη μέχρι εκείνη τη στιγμή omerta από το σύστημα. Γιατί το ίδιο το σύστημα ήθελε τη Χ.Α. Γιατί ο Πωλ Τόμσεν και η παρέα του ήταν ο καλύτερος διαφημιστής της Χ.Α από τη μια πλευρά και η αδιαφορία -αδυναμία του κράτους να ασχοληθεί με τον Έλληνα πολίτη.

Τη ίδια ώρα, η τρόικα είναι προ των πυλών, το ίδιο και τα νέα μέτρα. Οι οικονομολόγοι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού από τον Ιούνιο είχαν δηλώσει ότι η Ελλάδα θα έχει ένα ήρεμο καλοκαίρι. Ότι θα έχουμε ήρεμο καλοκαίρι σας το είχα πει και ραδιοφωνικά. Και μάλιστα είχα τονίσει να μην περιμένετε θερμό επεισόδιο ούτε στο Αίγαιο- κάτι που προέβλεπαν αρκετοί.
Όμως, εκτός από το ήρεμο καλοκαίρι, οι οικονομολόγοι είχαν μιλήσει για φθινόπωρο κόλαση. Προύπολογισμός, νέα μέτρα, επικαιροποίηση μνημονίου, πλειστηριασμοί ακινήτων σε οικονομικό επίπεδο και τρομερές αλλαγές σε γεωπολιτικό επίπεδο όχι μόνο λόγω της Συριακής κρίσης.

Η Αμερική πάει σε χρεοκοπεία- αλήθεια ακούσατε κάποιον δημιοσιογράφο να το αναφέρει;; Και κάθε φορά που οι ΗΠΑ έχουν οικονομικό πρόβλημα ή κάνουν πόλεμο ή το μετατοπίζουν από τα δικά τους πλαίσια στα ευρωπαϊκά. 

Οι Ρώσοι ανασυντάσσονται ως οι μόνοι κερδισμένοι στη Συριακή κρίση. Καθόλου τυχαία η επίσκεψη της Ματβιένκο -alter ego - του Πούτιν στη χώρα μας. Το ξεπούλημα έχει ξεκινήσει. Αλλά εδώ οι παίκτες ενδιαφέρονται να δουν το λαό διχασμένο. 

Ο κοινωνικός αυτοματισμός, κατάλοιπο της ομίχλης που άφησε το σύστημα Σημίτη στη χώρα σε συνάρτηση με τη θεωρία του συνταγματικού τόξου του συνταγματολόγου Βενιζέλου και των δυο άκρων του Λαζαρίδη, θα βάλουν στη μηχανή του κιμά κάθε αντίθετη φωνή. 

Οι αντιμνημονιακές φωνές πρέπει να σωπάσουν και θα τις σωπάσουν με κάθε τρόπο.Έστω κι αν χρειαστεί να γίνει κι άλλο περιστατικό στο Κερατσίνι, στο Πέραμα ή όπου άλλου, περιστατικό σαν κι αυτό που σας περιέγραφα παραπάνω στο Περιστέρι. Μόνο που αυτή τη φορά θα είναι σίγουροι ότι οι συγκρούσεις θα γενικευτούν και ο λαός θα αποπροσανατολιστεί και τα διλήμματα θα αλλάξουν.....

Γ.Χουλιάρα 21-9-13

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top