Select Menu

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι να βρεθεί λύση στις ΗΠΑ, για το ύψος του χρέους. Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, τότε υπάρχει άμεση απειλή για στάση πληρωμών. Βέβαια, όπως γράψαμε και χθες, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί…

Η Γερουσία ενέκρινε την Παρασκευή το νομοσχέδιο που προβλέπει την χρήση έκτακτων πόρων για την χρηματοδότηση προγραμμάτων και μετά την 1η Οκτωβρίου και το οποίο αποτρέπει το “λουκέτο” των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, νωρίς το πρωί της Κυριακής η ψήφισε το δικό της νομοσχέδιο που δίνει προσωρινή ανανέωση της χρηματοδότησης για την κυβέρνηση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, αλλά παράλληλα αναβάλει τη χρηματοδότηση του νόμου περί ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (το περιβόητο Obamacare) για ένα χρόνο.

Τι θα συμβεί αν κατεβάσει τα ρολά η Αμερική

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κινδυνεύει να παραλύσει από το πρωί της Τρίτης, καθώς επίσης εκατοντάδες χιλιάδες ομοσπονδιακών υπαλλήλων να υποχρεωθούν σε άδεια άνευ αποδοχών, αν το Κογκρέσο αποτύχει να υιοθετήσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού το βράδυ της Δευτέρας.

Σε πιθανή αρνητική έκβαση της συνεδρίασης του Κογκρέσου οι Aμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούνται «ως μη ουσιώδες δυναμικό» θα πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνουν στο σπίτι και να μην πάνε στις θέσεις εργασίας τους. Οι δημόσιοι οργανισμοί που απειλούνται να χάσουν προσωπικό είναι αυτοί που είχαν υποστεί το ίδιο «μαρτύριο» το 1995-1996 ήταν είχε προκύψει παρόμοιο δημοσιονομικό κενό.

- Στο υπουργείο Άμυνας: Το ήμισυ των 800.000 πολιτικών υπαλλήλων του Πενταγώνου, που είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του δημοσίου τομέα θα τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών. Οι καθαρά στρατιωτικές μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά οι μάχιμοι θα πληρώνονται με καθυστέρηση.

- Πάρκα και Μουσεία: Τα 368 εθνικά πάρκα και μουσεία θα κλείσουν καθώς και τα μεγάλα μουσεία της τέχνης και της ιστορίας όπως και ο ζωολογικός κήπος στην Ουάσιγκτον.

- Περιβάλλον: Το 95% από τους περίπου 16.000 υπαλλήλους του Οργανισμού Περιβάλλοντος (EPA), που είναι υπεύθυνος για τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τη ρύπανση, θα πρέπει να “σταλεί” στο σπίτι του.

-Θεωρήσεις διαβατηρίων: Κατά την τελευταία δημοσιονομική κρίση, η οποία διήρκεσε συνολικά τέσσερις εβδομάδες το 1995/1996, η επεξεργασία 500.000 αιτήσεων θεώρησης και 200.000 αιτήσεων για διαβατήρια ανεστάλη.

-Υγεία: Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και τα ιατρικά ερευνητικά κέντρα, παύουν να αποδέχονται νέους ασθενείς για πειραματικές θεραπείες.

-Κυβέρνηση: Οι περισσότερες ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα δουν τους αριθμούς των υπαλλήλων τους να μειώνονται κατά περισσότερο από 80%.Επιμέλεια: www.logiosermis.net
Πηγές: mignatiou.com με πληροφορίες απο olympia

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top