Select Menu

Χωρίς Σπανούλη και με τον εμπύρετο Μπουρούση να κάνει θαύματα η Εθνική νίκησε την Τουρκία (84-61) και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ, στέλνοντας παράλληλα τους…γείτονες σπίτι τους

Οι νίκες με Σουηδία και Ρωσία ήταν υποχρέωση. Τις πήραμε χωρίς να κερδίσουμε κάτι, αλλά κυρίως χωρίς να χάσουμε τίποτα. Όμως η άνετη επικράτηση επί της Τουρκίας και οι συνθήκες υπό τις οποίες επετεύχθη έπεισε και τον πλέον δύσπιστο πως αυτή η Εθνική έχει μέταλλο, που μπορεί να την οδηγήσει σε… μετάλλιο.

Η ελληνική ομάδα έγινε η πρώτη στη διοργάνωση που μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αγωνιστικής μπορεί να κλείσει θέση για τη Λιουμπλιάνα. Όμως η αποστολή της μόλις τώρα αρχίζει. Τα δύο εναπομείναντα ματς θα κρίνουν-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-την «προίκα» που θα κουβαλήσει στις αποσκευές της μετακομίζοντας μετά τον αγώνα της Δευτέρας στη σλοβενική πρωτεύουσα. Κι αυτό γιατί κάθε ομάδα που προκρίνεται «κουβαλά» τους βαθμούς που πήρε απέναντι στις άλλες ομάδες του γκρουπ της που παίρνουν το εισιτήριο. Αυτές από τον τέταρτο όμιλο θα είναι-βάσει λογικής-η Ιταλία και η Φινλανδία, συνεπώς τα αποτελέσματα των δύο προσεχών αγώνων θα κρίνουν αν η Εθνική θα μεταφέρει στη Λιουμπλιάνα τέσσερις, τρεις ή δύο βαθμούς. Κι ασφαλώς στόχος είναι το απόλυτο, προκειμένου η Εθνική να μπει από θέση ισχύος στο γκρουπ που θα σχηματιστεί πιθανότατα με την προσθήκη Σλοβενίας, Ισπανίας και Κροατίας.

Έντονα επικριτικά τα δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ μετά την ήττα της Τουρκίας από την Ελλάδα που οδήγησε στον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ

«Οι αυτοαποκαλούμενοι "12 γίγαντες" (σ.σ. το παρατσούκλι των παιχτών της εθνικής Τουρκίας) έμοιαζαν με Λιλιπούτειους στο παρκέ αφού απέτυχαν να κοιτάξουν στα ίσια ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί της διοργάνωσης» γράφει η Hurryiet.

«Ομάδα παιδική χαρά» χαρακτηρίζει την εθνική Τουρκία η Millyet τονίζοντας ότι έχασαν και το τρίτο παιχνίδι στη διοργάνωση παρά το ότι ήταν «ζωής ή θανάτου».

Το sport-fm.gr – μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Action Images – μας παρουσιάζει το photo story του αγώνα

inner

inner

inner

inner

inner 

inner 

inner 

inner 

inner

inner

www.sport-fm.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top