Select Menu


Για μια ιστορία που την έχουμε δει ξανά και ξανά και για ένα λάθος πρόγραμμα που στηρίζεται σε λάθος προβλέψεις κάνει λόγο η Wall Street Journal αναφερόμενη στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και τις προβλέψεις του ΔΝΤ.Μάλιστα όπως αναφέρει η WSJ ο μόνος λόγος που το ΔΝΤ εξακολουθεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα είναι ότι μονίμως κάνει υπεραισιόδοξες προβλέψεις.

«To ΔΝΤ έδωσε για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα την έγκρισή του προβλέποντας ότι η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014 μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια σοβαρής συρρίκνωσης. Αλλά για κάποιους, αυτό είναι ένα deja vu, μια επανάληψη της μπερδεμένης ιστορίας της ελληνικής διάσωσης», αναφέρει η οικονομική εφημερίδα.

«Το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι το αρχικό πρόγραμμα διάσωσης του 2010 για την Ελλάδα λειτούργησε ως μια 'επιχείρηση συγκράτησης' που επέτρεψε στη ζώνη του ευρώ να οχυρωθεί κατά της οικονομικής καταστροφής. Τώρα οι θετικές προβλέψεις του Ταμείου θα αγοράσουν μερικούς μήνες για τις πολιτικές της Ευρωζώνης ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την επείγουσα αναπροσαρμογή του ελληνικού χρέους», τονίζει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως σκωπτικά αναφέρει η εφημερίδα η νέα πρόβλεψη του ΔΝΤ για ανάπτυξη στη χώρα στηρίζεται σε άλλες δύο προβλέψεις, στην αύξηση της κατανάλωσης και στην αύξηση των επενδύσεων, την ώρα όμως που πραγματικά στοιχεία δεν υπάρχουν.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top