Select Menu

Το Facebook και το Twitter «ξεμπροστιάζουν» τις παγκόσμιες κυβερνήσεις, δημοσιεύοντας για πρώτη φορά λεπτομερείς αναφορές για τα αιτήματα που έχουν δεχτεί από κυβερνήσεις χωρών σε όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των χρηστών του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά που δημοσιοποίησαν οι δύο εταιρείες, η Facebook δέχτηκε 25.607 αιτήματα κατά το πρώτο μισό του έτους ενώ η Twitter άλλα 1.113.

Η έκθεση καλύπτει το Α΄ εξάμηνο του 2013 και αποκαλύπτει πως, σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν 122 αιτήματα, τα οποία αφορούσαν 141 χρήστες. Από αυτά, το Facebook ικανοποίησε το 54%, κοινοποιώντας ορισμένα δεδομένα.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανάρτηση ο Colin Stretch, Γενικός Νομικός Σύμβουλος του Facebook, το κοινωνικό δίκτυο έχει θεσπίσει αυστηρές διαδικασίες για τη διαχείριση όλων των κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα. Οι διαδικασίες αυτές, οι οποίες στοχεύουν στην προστασία των χρηστών, απαιτούν από τις κυβερνήσεις να τηρούν ορισμένες υψηλές νομικές προδιαγραφές σε κάθε μεμονωμένο αίτημα, προκειμένου να λάβουν οποιαδήποτε πληροφορία.

Παράλληλα, προσθέτει ο Stretch, το Facebook εξετάζει ενδελεχώς κάθε αίτημα προκειμένου να βεβαιωθεί ότι συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης του Facebook και το γράμμα του νόμου, ενώ απαιτεί μια λεπτομερή περιγραφή της νομικής και πραγματικής βάσης κάθε αιτήματος.

Οσο για το ποιες κυβερνήσεις «κατασκοπεύουν» διαδικτυακά τους χρήστες του διαδικτύου, πρώτη στην παρακολούθηση Facebook και Twitter έρχεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ όσον αφορά το Twitter ακολουθούν η Ιαπωνία, η Αγγλία, η Βραζιλία, η Ιταλία και η Γαλλία και όσον αφορά το Facebook, η λίστα διαμορφώνεται διαφορετικά, με δεύτερη την Ινδία, ενώ ακολουθούν Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία.

Δείτε τα στατιστικά που δημοσίευσαν οι εταιρείες:







iefimerida.gr με πληροφορίες απο την Καθημερινή
Επιμέλεια: Λόγιος Ερμής

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top