Ενώ στην Ελλάδα υπάρχει σε γενικές γραμμές ανάπαυλα λόγω καλοκαιριού, στον υπόλοιπο κόσμο η κινητικότητα κορυφώνεται. Οι αποκαλύψεις για την οικονομική κατάσταση της Αμερικής και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν περιοχές στην άλλη μεριά του Ατλαντικού (πόλεις και πολιτείες έχουν κηρύξει ή απειλούνται με χρεοκοπία), έρχονται να προβληματίσουν όλους εκείνους που πίστευαν στην «ακλόνητη δύναμη» του «λίκνου» της δυτικοπρεπούς «δημοκρατίας».
Η αλήθεια για τις Η.Π.Α. είναι ότι μπορούν να κηρυχτούν σε πτώχευση ανά πάσα στιγμή, όπως άλλωστε και όλα τα υπερχρεωμένα κράτη του λεγόμενου δυτικού κόσμου, κάτι που θα προκαλέσει «τσουνάμι» στην παγκόσμια οικονομία. Το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος χρησιμοποιείται επί της παρούσης για δύο λόγους:
1. Στο εσωτερικό τους εφαρμόζονται, με την βοήθεια πολυεθνικών της παγκόσμιας ελίτ, μέτρα αστυνόμευσης της ζωής των αμερικανών πολιτών ως πείραμα για την εφαρμογή τους και στον υπόλοιπο κόσμο με πρώτη και καλύτερη την Ευρώπη. Ο αμερικανικός λαός περνάει τα πάνδεινα στην «φωλιά του λύκου», ενώ το «american dream» τείνει να μετατραπεί σε «american nightmare».
Ενδεικτικά:
- Στρατόπεδα συγκέντρωσης στις Η.Π.Α., έτοιμα να υποδεχθούν Αμερικανούς πολίτες
- HΠΑ: Ό,τι κινείται παρακολουθείται!
- Έλεγχος της διατροφής στις Η.Π.Α.
- Η τεχνολογία στην υπηρεσία της διαπλοκής
2. Αποτελεί τον μπόγια για την προώθηση της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων και της διοικητικής ένωσης του πλανήτη στα πλαίσια δήθεν της «συνεργασίας των λαών». Με μπροστάρη τον «υπάλληλο» της παγκοσμιοποίησης, πρόεδρο Ομπάμα, που για πολλούς «εγκλωβισμένους» πολιτικούς και στην Ελλάδα αποτελεί το νέο πρότυπο για την διασφάλιση των «δημοκρατικών κεκτημένων», επιβάλλεται η «πολτοποίηση» των λαών ως η μόνη εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της διεθνούς κρίσης, η οποία τόσο καιρό τεχνηέντως «οικοδομείτο» στον πλανήτη.
Ιδανικό παράδειγμα για την «δημοκρατική» υποκρισία των Αμερικανών αποτελεί η κατάσταση στην Μεσόγειο, όπου οι Η.Π.Α. κέρδισαν με το «σπαθί» τους την «ρετσινιά» του υποστηριχτή των ισλαμιστών και τώρα μάταια προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη πως θέλουν να υποστηρίξουν το κοσμικό π.χ. καθεστώς στην Αίγυπτο που ο στρατός έφερε στην εξουσία με «δημοκρατικό» πραξικόπημα. Πέραν τούτου οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν έχουν ενισχύσει τα αντί-αμερικανικά αισθήματα ανά τον κόσμο. Βέβαια στην Ελλάδα οι ύμνοι για τον «Θείο Σαμ» συνεχίζονται, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον, όπου και εγώ εύχομαι η Ελλάδα να πάρει κάτι καλό βάσει συγκυριών.
Το αντί-αμερικανικό κλίμα στην Μεσόγειο σπεύδει να το καλύψει επικοινωνιακά ο, μισητός για τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης, Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Πούτιν. Μετά την Συρία ο Ρώσος ηγέτης επιδιώκει να προσεγγίσει και την Αίγυπτο, σαν απόδειξη σε κοινή γνώμη και πολιτικούς, ότι από όλους τους μεγάλους ηγέτες αυτός είναι ο μοναδικός που πολεμά το ριζοσπαστικό Ισλάμ, στηρίζοντας σ’ αυτήν την κατεύθυνση κοσμικά αραβικά καθεστώτα, όπως της Συρίας και της Αιγύπτου. Η έντονη ανάμειξη των Ρώσων στην Μέση Ανατολή διασφαλίζει δε, την διατήρηση της Ορθοδοξίας, η οποία καταπολεμάται με σφοδρότητα από τους σύγχρονους «σταυροφόρους» και τους ισλαμιστές δουλικούς τους.
Οι Αμερικανοί, θέλοντας να αυξήσουν το κλίμα αβεβαιότητας, και να δυσκολέψουν την όποια προσπάθεια περαιτέρω ρωσικής ανάμειξης στην περιοχή, βγάζουν ανακοινώσεις περί κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλον τον κόσμο με αφορμή τα γεγονότα στην Αίγυπτο και την Αλ Κάιντα να απειλεί. Φαίνεται ότι στην Ουάσινγκτον πασχίζουν να πείσουν την αμερικανική κοινή γνώμη, με την κλασσική μέθοδο του φόβου, για την ανάγκη επέμβασης του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο φανατισμός σε νέο-συντηρητικούς κύκλους (που επηρεάζουν καταστάσεις στην Ουάσινγκτον) είναι τόσο διάχυτος που ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Mc Cain χαρακτήρισε με «προεδρικό ύφος» (αν και άλλος υποτίθεται είναι Πρόεδρος) τον αρχηγό του αμερικανικού στρατού «ανειλικρινή», επειδή «τόλμησε» να πει πως ενδεχόμενη επέμβαση στην Συρία ενέχει κινδύνους γενικευμένης κλιμάκωσης και αμερικανικής αποτυχίας.
Εν κατακλείδι, η διαμάχη Δύσης-Ρωσίας θα οδηγήσει σίγουρα σε εξελίξεις και ενδεχόμενα στο μέλλον επαναχάραξη συνόρων (ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα δήλωσε ότι στόχος είναι ο διαμελισμός της Αιγύπτου, ενώ στην Τουρκία τα έθνη που την αποτελούν ζητούν εδάφη και ελευθερίες), κάτι που θα επηρεάσει φυσικά και την περιοχή μας, όπως υποστηρίζουν έγκριτες στρατιωτικές πηγές στην Ελλάδα. Αλλού θα μικρύνουν τα σύνορα, αλλού θα μεγαλώσουν. Έτσι συμβαίνει κάθε φορά στην γεωπολιτική, ανεξάρτητα από τα αρχικά σχέδια των εκάστοτε εμπλεκομένων. Να μείνουν ίδια αποκλείεται, καθότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από αλλού. Άρα στην Ελλάδα πρέπει να αποφασίσουμε: Διπλωματία ή ραγιαδισμός, προώθηση συμφερόντων ή διαμελισμός;
Όσο για τις Η.Π.Α. ο αμερικανικός λαός θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο θύμα της παγκόσμιας διαπλοκής, όταν και επίσημα «άλλοι» θα αναλάβουν την διακυβέρνηση, καταλύοντας το σύστημα με αφορμή κάποιο «αναπάντεχο» συνταραχτικό γεγονός. Τότε θα σημάνει και επίσημα το τέλος του «american dream».
Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων
ΠΥΓΜΗ.gr
Σχόλια
Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.