Select Menu

Γράφει ο Κούρκουλος

Στα βιβλία ιστορίας διδάσκεται η θεωρία πως το Ελληνικό αλφάβητο κατάγεται από το αλφάβητο των Φοινίκων. Οι Φοίνικες εμφανίσθηκαν στο προσκήνιο της ιστορίας το 1200 π.ν.χ.

Ας κρατήσουμε αυτήν πληροφορία. Από τα αρχαία Ελληνικά κείμενα τα οποία διασώθηκαν, έχουμε περίπου 6.000.000 λέξεις που υπολογίζεται ότι μαζί με τις λέξεις των χαμένων κειμένων φτάνουν τις 10.000.000 λέξεις. Ας αρκεστούμε σε αυτά που έχουμε για να γίνουν κάποιες συγκρίσεις.

Η Γαλλική συμπεριλαμβανομένου και της φλαμανδικής και της νορμανδικής έχει 110.000 λέξεις (εκ των οποίων 40.000 έχουν Ελληνική ρίζα), η Γερμανική 128.000 λέξεις (με 52.000 Ελληνικής ρίζας), η Αγγλική 98.000 λέξεις (28.000 Ελληνικής ρίζας). Οι κορυφαίοι γλωσσολόγοι ήδη από τις αρχές του αιώνα μας έχουνε καταλήξει σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα.

Και ο ποιο ευφυής λαός, στα σπάργανα της δημιουργίας της γλώσσας του ήταν αδύνατο να δημιουργεί μια λέξη την ημέρα. Ας υποθέσουμε ότι οι αρχαίοι Έλληνες έπλαθαν κάθε μέρα μια νέα λέξη. Και ας δεχθούμε μόνο τις 6.000.000 λέξεις των κειμένων που σώθηκαν ως το σύνολο του Ελληνικού λεξιλογίου. Για να βρούμε πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί το λεξιλόγιο και με το δεδομένο μια λέξη την ημέρα, διαιρούμε τις 6.000.000 λέξεις με τις 365 μέρες του χρόνου για να έχουμε το νούμερο 16438 ένα νούμερο που δείχνει τα χρόνια που χρειάζονται. Αν δεχθούμε το συμπέρασμα των γλωσσολόγων η ιστορία πάει ακόμα πιο πίσω στα 20.000 χρόνια και μην ξεχνάμε και τις χαμένες λέξεις που μας πάνε στα 30.000 χρόνια. Και γυρνάμε στο 1200 π.ν.χ. και τους Φοίνικες.

Όπου και προκύπτουν κάποια ερωτήματα. 

Πως είναι δυνατόν από το 900 π.ν.χ. όπου και παραλάβαμε το αλφάβητο να φτάσουμε σε τέτοιο λεξικό πλούτο; 

Πως προλάβαμε και παραθέσαμε τα φωνήεντα και τους φθόγγους αφού την ίδια εποχή ο Όμηρος γράφει ήδη τα έπη;

Μην ξεχνάμε ότι το Φοινικικό αλφάβητο είχε ένα μοναδικό φωνήεν που ήταν κάτι ανάμεσα σε ου και ε. 

Πως αυτή η γλώσσα που είναι η μοναδική παγκοσμίως συμβατή με προγράμματα υπολογιστών λόγω της μαθηματικής της φύσης δημιουργήθηκε από το 900 π.ν.χ και μετά;

Η γλώσσα αυτή έχει τις πιο ολοκληρωμένες και ακριβείς λέξεις για τα πιο βαθειά νοήματα και για τις πιο δύσκολα ερμηνευμένες έννοιες. Στα ανώτατα επίπεδα επιστήμης σε παγκόσμιο επίπεδο το Ελληνικό λεξιλόγιο έχει τον πρώτο λόγο. Αν εννοήσει κανείς τι είναι οι συλλαβές π.χ θα καταλάβει και τι είναι οι λέξεις. Οι συλλαβές από μόνες τους έχουνε τεράστια ετυμολογική αξία. Είναι κάτι σαν τα κύτταρα σε έναν οργανισμό. Μια λέξη έχει μέσα της τόσα νοήματα όσα και οι συλλαβές που την αποτελούν. 

Πως λοιπόν τέτοιας έκτασης γνώση δημιουργήθηκε σε τόσο λίγο χρόνο;

Και ότι αναφέρω ειλικρινά είναι μια σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με το τι εστί Ελληνικός λόγος.
Τα ευρήματα της Κνωσσού,των Μυκηνών,της Πύλου,οι Γραμμικές Α΄και Β',οι ενεπίγραφοι κύλινδροι των Θηβών,οι αμφορείς του Ορχομενού, ενδείξεις γραφών και κειμένων έως και 4000 χρόνια πριν την εμφάνιση των Φοινίκων περνάνε απαρατήρητα από τους συγγραφείς των βιβλίων της ιστορίας;

Γιατί με το επιχείρημα ότι τα λέει ο Ηρόδοτος, στηρίζετε την θεωρία αυτή, χωρίς να παρουσιάζετε το κείμενο του Ηροδότου που λέει κάτι πολύ σημαντικό στην αρχή σε σχέση με την αντικειμενικότητα η την υποκειμενικότητα της πληροφορίας περί Κάδμου κ.τ.λ;

Ο ίδιος ο Ηρόδοτος δεν λέει ''εγώ νομίζω πως συνέβησαν έτσι τα γεγονότα'';

Δηλαδή μια ολόκληρη θεωρία στηρίζεται στην φράση ''εγώ νομίζω'';

Επίλογος από τον Κούρκουλο: Πόσο φτηνή τεκμηρίωση δείχνει. Για αρχή πιστεύω πως αυτά τα ερωτήματα είναι ικανά να δημιουργήσουν στον καθένα εύλογες απορίες και σκέψεις. Θα παρατεθούν κι άλλα στοιχειά και ερωτήματα σε επόμενο κείμενο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top