Select Menu

Κατηγορηματική στην κατάθεση δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, όπως έχει προγραμματιστεί είναι η τρόικα. Οι ελεγκτές ωστόσο λένε «ναι» σε παράταση του χρόνου κατάθεσης των δηλώσεων φορολογίας όσων είχαν ΑΦΜ που έληγε σε 1 και 2 επειδή...

η λήξη της προθεσμίας συνέπιπτε με την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ.

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στις παρατάσεις των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και στις υπόλοιπες, όπως για παράδειγμα τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, είναι η τρόικα σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Η τετραήμερη παράταση που δόθηκε χθες για την υποβολή των δηλώσεων φορολογουμένων, των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 1 και 2, έγινε κατ’ εξαίρεσιν αποδεκτή από τους ελεγκτές της τρόικας, καθώς οι αρχικές ημερομηνίες συνέπιπταν με τις ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ..

Η τρόικα φέρεται να ξεκαθάρισε στο οικονομικό επιτελείο ότι δεν θα κάνει ξανά δεκτό αντίστοιχο αίτημα. Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα, οι ελεγκτές εμφανίζονται να αποκλείουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πύλες μετά τις 10-15 Αυγούστου για όλους τους φορολογουμένους, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου ΑΦΜ.

Οι πιστωτές πιέζουν να προχωρήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, ώστε να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό που υπερβαίνει στον τομέα των εσόδων τα 1,6 δισ. ευρώ.


Πηγή: paraskhnio.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top