Select Menu

Γράφει ο Κούρκουλος

Το "…μαζί τα φάγαμε", δηλαδή, δεν ήταν άλλη μια λεκτική ηλιθιότητα του γνωστού κοιλιόδουλου του "σοσιαλισμού". Με το "…μαζί τα φάγαμε" ο Πάγκαλος ήθελε να "προσανατολίσει" τον κόσμο προς μια κατεύθυνση σκέψης που βολεύει τους τοκογλύφους και τους Γερμανούς, αλλά και να προσδιορίσει τη γραμμή πορείας της κυβέρνησης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Πάγκαλος σε απλά ελληνικά είπε στους Έλληνες "…"μην την ψάχνετε" παραπάνω. Αναγνωρίστε το χρέος, γιατί έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση το έχει αναγνωρίσει. Έχει συνεννοηθεί ήδη με το ΔΝΤ από την εποχή που εσείς ψηφίζατε τα "…λεφτά υπάρχουν" …Έχει συνεννοηθεί διακομματικά με όλους τους διεφθαρμένους κλέφτες πολιτικούς που το δημιούργησαν και τους έχει δώσει αμνηστία.

Όλα αυτά με τη βοήθεια των πολιτικών, οι οποίοι κάποτε διαφθάρηκαν και σήμερα μας προδίδουν εκ νέου με ανταμοιβή την ατιμωρησία τους για τα προηγούμενα εγκλήματά τους. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε τα "έπαιρναν", για να δημιουργούν χρέη, σήμερα τα "παίρνουν" στο "είδος" της ατιμωρησίας, για να προτείνουν λύσεις αποπληρωμής χρεών. Γι' αυτόν τον λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσπάθησε να μας "πείσει" ότι το χρέος είναι νόμιμο, επειδή "…μαζί τα φάγαμε" και η υπόλοιπη κυβέρνηση "μάχεται" για την αποπληρωμή του.

Αυτό είναι και το τραγικό της όλης υπόθεσης. Αυτή είναι η στρατηγική των τοκογλύφων απέναντι σε έναν λαό, που θα του αφαιρεθεί η πατρίδα του για χρέη των οποίων τη νομιμότητα δεν μπορεί να ελέγξει και βέβαια δεν γνωρίζει πώς να αμυνθεί από την τοκογλυφική λαίλαπα. Η τελευταία δηλαδή "παραγγελία" προς τους διεφθαρμένους πολιτικούς είναι να εκπαιδεύσουν πάση θυσία τον λαό να πιστεύει ότι τα χρέη είναι νόμιμα και μιλάνε μόνον για επιτόκια και "μήκη" αποπληρωμών. Να μπορούν και οι κλέφτες να "χαρίζουν" μονάδες στα επιτόκια ή πρόσθετα χρόνια αποπληρωμής και να παριστάνουν τους "ευεργέτες".

Αυτό είναι που φοβούνται οι ξένοι τοκογλύφοι και γι' αυτό προστατεύουν όλους αυτούς τους διεφθαρμένους. Σήμερα θεωρούν ότι είναι σχετικά ασφαλείς, γιατί έχουν "δεμένους" όλους τους διεφθαρμένους πολιτικούς μέσα σε ένα "δίχτυ" συνενοχής, που αφορά όλα τα κόμματα και ταυτόχρονα ο λαός δεν γνωρίζει πώς να σπάσει αυτό το "δίχτυ". Γι' αυτόν τον λόγο εταιρείες σαν τη Siemens χρηματοδοτούσαν καί τα δύο μεγάλα κόμματα εξίσου. Τους χρηματοδοτούσαν όλους μαζί, για να μην τολμά κανένας ν' ανοίξει το καπάκι του "βόθρου", που δημιούργησε το τεράστιο χρέος. Τώρα τους εκβιάζουν όλους αυτούς και θεωρούν βέβαιο ότι η υπόθεση του χρέους δεν θα πάει στα δικαστήρια για τη λύση της, αλλά στις τράπεζες και τα επιτόκια

Αν ο κάθε Άκης, ο κάθε Μαντέλης, ο Μητσοτάκης, ο κάθε Λιάπης, ο κάθε Σουφλιάς και ο κάθε Σημίτης "κόστιζε" στον ελληνικό λαό κάποια δις ευρώ, αυτά προστίθενται και μας βγάζουν ένα τελικό αποτέλεσμα. Ένα παράνομο αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα, το οποίο από κάπου πρέπει ν' αφαιρεθεί …Απλά πράγματα. Αν το εξωτερικό μας χρέος είναι 350 δις κι αποδειχθεί με ονόματα, στοιχεία, κρυφούς λογαριασμούς και παράνομες διπλωματικές πιέσεις ότι από όλα αυτά τα 200 δις είναι παράνομα —από διαφθορές, υπερτιμολογήσεις προμηθειών και αναίτιες αγορές εξοπλισμών— τότε το νόμιμο χρέος δεν είναι το ίδιο.

Μόνον αν καταδικάσουμε τα διεφθαρμένα κτήνη κι αποδειχθεί πως αυτά ήταν υποχείρια των δανειστών μας, θα γλιτώσουμε τα χρέη μας. Θα γλιτώσουμε, γιατί απλούστατα αυτά τα χρέη θ' αποδειχθούν παράνομα και άρα θα απαλλαγούμε από την υποχρέωση να τα ξεπληρώσουμε. Ας απειληθεί με ισόβια κάθειρξη ο Σημίτης και εύκολα θα "δούμε" τι ακριβώς συνέβαινε με το ελληνικό χρέος. Ας είναι η ομολογία του το μόνο μέσο για να σπάσουν αυτά τα ισόβια και θα αρχίσει να κελαηδάει ο "μακέτος". Θα μιλάει όπως δεν μίλησε ποτέ από τα μπαλκόνια. Θα δούμε τραπεζικούς λογαριασμούς, θα δούμε πράκτορες μυστικών υπηρεσιών και θα δούμε πιέσεις ξένων πρεσβειών.Αν ο κάθε "μεγαδιεφθαρμένος" πολιτικός κόστιζε στην Ελλάδα κάποια δεκάδες δις σε παράνομες και υπερτιμημένες προμήθειες περιττών αγορών, δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος τι συνέβαινε. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, για να καταλάβεις τον λόγο που ένα κράτος σαν την Ελλάδα αγόρασε μέχρι και αποβατικά Χόβερκραφτ. Πανάκριβο θαλασσινό "νερό" ανάγκαζαν την Ελλάδα ν' αγοράζει …ακόμα κι όταν "ναυαγούσε". Όμως, όλα αυτά εκτός από παράνομα είναι και μετρήσιμα. Παίρνεις λοιπόν ένα κοινό κομπιουτεράκι και τα συγκεντρώνεις αυτά τα ποσά.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι συμβαίνει; Οι ξένοι "παίκτες", οι οποίοι κινούν τις ντόπιες "μαριονέτες" της διαφθοράς, είναι ασφαλείς μόνον για όσο διάστημα μπορούν και από το παρασκήνιο προστατεύουν αυτές τις "μαριονέτες" από την τιμωρία …Μόνον για όσο διάστημα δεν "βλέπει" ο λαός τι κάνουν με τη δικαστική εξουσία και προστατεύουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς.Θα το πούμε απλά και καθαρά, για να μείνει στο μυαλό του Αναγνώστη μια για πάντα. Μόνον αν ο Τσοχατζόπουλος, ο Σημίτης, ο Παπαδήμος και τα άλλα τα "παιδιά" πάνε φυλακή, θα έχουμε ελπίδες να σωθούμε ως κράτος, ως κοινωνία και ως οικονομία. Μόνον αν καταδικαστούν αυτοί, μπορούμε ν' απαλλαγούμε από το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας χρέους. Ν' απαλλαγούμε νόμιμα και με τη "βούλα" του νόμου του εθνικού, αλλά και του διεθνούς.

Γιατί; Για να εκτελέσουν το καθήκον τους; Όχι βέβαια. Θα πληρώνονται χρυσάφι για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Θα πληρώνονται, για να μην κάνουν απολύτως τίποτε. Να περνάνε τα χρόνια, να εξαφανίζονται στοιχεία, να μπαίνουν στα συρτάρια υποθέσεις, να δίνονται αναβολές, να περνάνε προθεσμίες, να παραγράφονται εγκλήματα. Ό,τι ακριβώς έκανε ο "λειτουργός" Ζαγοριανός, ο οποίος προφανώς ανταμείφθηκε από την "ευγνωμονούσα" Siemens και τον οποίο σήμερα τον προστατεύει η Δικαιοσύνη. Δικαιούνται αυτήν την αμοιβή, εφόσον έχουν μετατρέψει τη Δικαιοσύνη σε "Ιδιωτική Εταιρία Απονομής Χάριτος ΑΕ". Δικαιούνται αυτές τις αμοιβές, ως μέτοχοι αυτής της ιδιωτικής εταιρείας, οι οποίοι διεκδικούν νόμιμη προμήθεια με βάση τον όγκο των χρημάτων που "χαρίζουν".

Γι' αυτόν τον λόγο οι ισχυροί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες βάζουν στο "παιχνίδι" και τους δικαστικούς. Στο "παιχνίδι" της διαφθοράς σε "είδος", εφόσον είναι έτοιμοι να τους παράσχουν κάθε είδους προνομιακό επίδομα. Προκειμένου να μην αποδοθεί δικαιοσύνη, οι δικαστικοί θ' απολαμβάνουν της προνομιακής μεταχείρισης από τη διαπλοκή. Οι εγκάθετοι Καστανίδηδες θα σπεύσουν να ικανοποιήσουν κάθε αίτημά τους. Όχι μόνον ως "λειτουργούς", αλλά και ως "ημίθεους" θα αναγνωρίσουν τους δικαστικούς. Σε μια εποχή που κόβονται τα επιδόματα και οι συντάξεις των φτωχών εργαζομένων, θα αναγνωρίσουν στους δικαστικούς επίδομα "θεότητας". Θα φτάσουν στο σημείο να τους δίνουν μισθούς τύπου στελεχών επιχειρήσεων. Πρόεδρος και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα εισπράττουν μισθό ίσο με του Τσαμάζ του ΟΤΕ και του Προβόπουλου της Τράπεζας της Ελλάδας. 600.000.- ευρώ θα φτάσουν να παίρνουν οι Πρόεδροι και οι Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου.
Αυτές οι εταιρείες θα είναι ισχυρές για όσο διάστημα θα μπορούν να κρύβονται πίσω από την ατιμωρησία εκείνων που διέφθειραν. Για όσο διάστημα οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μένουν ατιμώρητοι, οι διαφθορείς θα μένουν στο απυρόβλητο. Μόνον αν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί πάνε φυλακή, θα έρθει και η σειρά των εταιρειών που τους διέφθειραν. Η προστασία των διεφθαρμένων πολιτικών είναι η πρώτη και βασικότερη "γραμμή" άμυνας όλων αυτών των εταιρειών της διαφθοράς. Αν καταρρεύσει αυτή η "γραμμή", τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Τότε οι σημερινοί ηθικολόγοι του Ρήνου θα κινδυνεύσουν να πνιγούν μέσα σε έναν "Ρήνο" κατηγοριών για διαφθορά.

Αντιλαμβανόμαστε πως πίσω από τη σημερινή ατιμωρησία των διεφθαρμένων πολιτικών κρύβονται μεγάλα συμφέροντα …Πολύ μεγάλα συμφέροντα. Δεν τιμωρούνται όλα αυτά τα καθάρματα, όχι επειδή οι ίδιοι είναι ισχυροί, αλλά επειδή είναι ισχυρά τα αφεντικά τους, που τους έκαναν καθάρματα. Δεν πηγαίνουν φυλακή οι Σημίτηδες και οι Τσοχατζόπουλοι και οι Μαντέληδες, όχι επειδή είναι ισχυροί οι ίδιοι, αλλά επειδή είναι ισχυρές η Goldman Sachs, η Mercedes, η Siemens και οι άλλες "αδερφές".


Αυτοί οι υπεράνω πάσης αμφισβήτησης "ηθικοί" άνθρωποι σήμερα προστατεύουν όλους τους ανήθικους Έλληνες. Εξαιτίας τους δεν πάει ο Τσουκάτος φυλακή. Γιατί, αν πάει φυλακή αυτός, ο οποίος "έπαιρνε" τα παράνομα χρήματα, θα "καταδικάσει" κι αυτόν που τα έδινε …και άρα τη Siemens. Γι' αυτόν τον λόγο δεν πάει ο Μαντέλης φυλακή. Γιατί, αν πάει φυλακή αυτός, ο οποίος έπαιρνε "χορηγίες", θα "καταδικάσει" κι αυτόν που τις έδινε, για να "βελτιωθούν" οι τηλεπικοινωνίες. Γι' αυτόν τον λόγο δεν πάει ο Λιάπης φυλακή. Γιατί, αν πάει φυλακή αυτός, θα "καταδικάσει" κι αυτόν που παρέδιδε "φαρδιά" βαγόνια. Γι' αυτόν τον λόγο δεν πάει φυλακή ο κουφός με το αυθαίρετο. Γιατί, αν πάει φυλακή ο Σουφλιάς, θα "καταδικάσει" και τον Μπόμπολα, ο οποίος είναι συνέταιρος με τη Goldman Sachs.

Ηθική αλά καρτ μέχρι εκεί που τους συμφέρει. Θέλουν για παράδειγμα τους Έλληνες τίμιους αποπληρωτές των δανείων τους, αλλά δεν θέλουν ν’ αναζητάνε τη νομιμότητα των δανείων και άρα να κρίνουν την ατιμία των ιδίων. Η ηθική κρίση προφανώς αφορά μόνον τους "κατώτερους" Έλληνες και όχι τους υπεράνω ηθικής "ανώτερους" Γερμανούς και όλους τους υπόλοιπους δανειστές μας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι Γερμανοί έχουν ένα "θεματάκι" με την ηθική. Μόνον η ηθική των άλλων τίθεται υπό αμφισβήτηση και ποτέ η δική τους.Αυτοί μπορούν να κάνουν copy-paste διδακτορικά και να γίνονται Υπουργοί Άμυνας, αλλά, αν το έκανε κάποιος άλλος άνθρωπος διαφορετικής εθνικότητας, θα τον λιθοβολούσαν δημοσίως και θα απαιτούσαν να μπει "λουκέτο" στο Πανεπιστήμιο που το επέτρεψε να συμβεί. Θα τον χρησιμοποιούσαν, για ν' αποδείξουν πόσο "κατώτερο" είναι το έθνος από το οποίο προέρχεται. Φαντάζεται κάποιος τι θα έκαναν οι Γερμανοί, αν ένας Έλληνας υπήκοος κατηγορούνταν για διαφθορά Γερμανών αξιωματούχων και προστατευόταν από την ελληνική δικαιοσύνη, για ν' αποφύγει τη γερμανική τιμωρία; Τι θα έκαναν οι Γερμανοί, αν η περίπτωση Χριστοφοράκου είχε αντίστροφους όρους; Νέα σταυροφορία ηθικής κάθαρσης θα κήρυσσαν οι Γερμανοί εναντίον της Ελλάδας.

Έτσι γιγαντώθηκε το εξωτερικό μας χρέος και όχι εξαιτίας της σπατάλης των Ελλήνων. Οι διαφθορείς το γιγάντωσαν, γιατί αυτό τους συνέφερε. Οι διαφθορείς μάς ανάγκαζαν να δανειζόμαστε, για ν' "αυτοκτονήσουμε" από τα χρέη μας. Οι δανειστές μας "λάδωσαν" όλους τους πολιτικούς, για να μας τυλίξουν όλους μαζί σε μια "υποθήκη". Τώρα οι Γερμανοί διαφθορείς μάς "πουλάνε" και ηθική.
Αν το καταλάβουμε αυτό, έχουμε καταλάβει τη λύση του προβλήματος. Μόνον αν πάει ο Σημίτης φυλακή, θα μάθουμε τι ακριβώς έγινε με τη Goldman Sachs. Γιατί αυτή η συμμορία τοκογλύφων πήρε ως αμοιβή 300 εκατομμύρια ευρώ, για να "τακτοποιήσει" λογιστικά ένα ποσό απλά τριπλάσιο από την αμοιβή της; Αν πάει φυλακή ο Σημίτης γι' αυτήν την "τακτοποίηση", θα τον ακολουθήσει και ο τότε σύμβουλός του, που σήμερα υπέγραψε ως Υπουργός Οικονομικών την "παράδοση" της χώρας στην ξένη κατοχή. Αυτή η τακτοποίηση" πόσο επηρέασε τη δανειακή μας ικανότητα και ποιους ωφέλησε; Ποιος —με λίγα λόγια— "ξεγέλασε" τους διεθνείς επενδυτές για να βγάλει τεράστια κέρδη; Οι Έλληνες ή η Goldman Sachs; Όποιος τους ξεγέλασε για να βγάλει κέρδη, αυτός είναι υποχρεωμένος να τους αποζημιώσει. Δεν χρωστάνε οι Έλληνες στους επενδυτές. Χρωστάνε οι τοκογλύφοι στους επενδυτές, οι οποίοι τους παγίδευσαν, χρησιμοποιώντας ως μέσο —και εν αγνοία των Ελλήνων— την ελληνική οικονομία.

Τότε θα υπάρχουν στοιχεία, για να σωθούμε. Θα υπάρχουν στοιχεία, για ν' αποδείξουμε ότι το ελληνικό χρέος ήταν ένα "απεχθές χρέος", το οποίο το δημιούργησαν οι ίδιοι οι δανειστές μας, διαφθείροντας τους ηγέτες μας. Απλά πράγματα. Δεν φταίει ο ελληνικός λαός για το χρέος που του φόρτωσαν και τώρα του ζητάνε την πατρίδα του για να το ξεπληρώσει. Φταίνε οι προδότες, που τον "φόρτωσαν" με αυτό το χρέος, επειδή διαφθάρηκαν από τους δανειστές μας.

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μαντικές ή άλλες ξεχωριστές ικανότητες, για να καταλάβει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως μας τα δείχνουν κάποιοι. Αρκεί βλάκας να μην είσαι και θα καταλάβεις ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με το ελληνικό χρέος. Αρκεί μόνον να σκεφτεί κάποιος το εξής απλό πράγμα. Ο Παπαδήμος, που, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, επέτρεπε σε ξένους να "μαγειρεύουν" τα οικονομικά στοιχεία της χώρας.Ξεπουλάνε προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους "δανειστές" μας, ήταν όλοι υπεύθυνοι στην εποχή του Παπαδήμου για τα παράνομα δάνεια.
Τώρα αυτοί οι απατεώνες "σκέφτονται" από κοινού τη δήθεν λύση. Διαφθορείς και διεφθαρμένοι σκέφτονται από κοινού τη λύση, η οποία θα "φορτώσει" την εγκληματική τους ενέργεια στις πλάτες του λαού …Του λαού, ο οποίος εξαπατήθηκε από διεφθαρμένους πολιτικούς, που τα "πήραν" από ιμπεριαλιστικά αρπακτικά, τα οποία για τον νόμο δεν είναι τίποτε παραπάνω από κοινά "απατεωνίστικα" κράτη. Όλοι αυτοί παρακάμπτουν για ευνόητους λόγους το ποινικό μέρος της υπόθεσης και πάνε κατ’ ευθείαν στο οικονομικό. Θεωρούν ντε φάκτο νόμιμο το χρέος και τους απασχολούν μόνον τα επιτόκια και οι χρόνοι για την αποπληρωμής τους.


Με τις Υγείες σας

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top