Select Menu

«Σήμερα διασφαλίζουμε ότι οι επόμενες γενεές θα πάρουν επικουρικές συντάξεις», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι αυτό ήταν απολύτως ανέφικτο πριν την ενοποίηση 21 ταμείων σε ένα (ΕΤΕΑ – Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) και τη μετατροπή τεσσάρων ταμείων σε ΝΠΙΔ.

Με αφορμή την έγκριση της τοποθέτησης του Αναστάσιου Παπανικολάου στη θέση του προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι υπήρχε ένα σύστημα στρεβλώσεων που δημιούργησαν ένα κατακερματισμένο ασφαλιστικό σύστημα, στο οποίο «κρέμονται» 91 διαφορετικά ασφαλιστικά συστήματα. Πρόσθεσε επίσης ότι η ενοποίηση αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση -κι αυτό διότι πλέον γίνονται οικονομίες κλίμακος και εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η βιωσιμότητα, ώστε οι επόμενες γενιές να πάρουν επικουρικές συντάξεις.

«Η προηγούμενη κατάσταση οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο να μην ξαναδοθούν ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική στέγασης των υπηρεσιών και των Ταμείων, καθώς και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας ότι εξοικονομήθηκαν ήδη 8 εκ. ευρώ. Σημείωσε ότι επί επτά μήνες καταγράφηκαν με ακρίβεια τετραγωνικού μέτρου όλα τα ακίνητα, η αποτύπωση των οποίων εισάγεται σε ηλεκτρονική βάση (ΕΣΤΙΑ) που θα λειτουργήσει σύντομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία: από τα 504 κτίρια, τα 342 είναι σε ιδιοχρησία και τα 413 μισθωμένα. Συγκεκριμένα το ΕΤΕΑ έχει 57 ακίνητα, εκ των οποίων τα 48 είναι κτίρια και τα εννέα οικόπεδα. Από αυτά, τα 41 ακίνητα -με αντικειμενική αξία 109 εκ. ευρώ- είναι σε ιδιοχρησία κι έχουν έκταση 155.894 τ.μ.

Τέλος, ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις συντάξεων που χρήζουν ελέγχου, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι επουδενί δεν υπονοεί ότι αυτές είναι παράνομες. Όπως δημοσιοποίησε, μετά την λειτουργία του συστήματος Ήλιος, εντοπίστηκαν: δύο άτομα που εισπράττουν 10 συντάξεις, δύο άτομα που παίρνουν εννιά συντάξεις, 21 με οκτώ συντάξεις και επιπλέον 109 περιπτώσεις συνταξιούχων που λαμβάνουν έξι συντάξεις.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top