Select Menu

Σε σαφάρι αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες οι τρεις κυβερνητικοί συνεταίροι, σε μια επιχείρηση να περάσει η συγκάλυψη για τα όσα γίνανε σχετικά με τους χειρισμούς για τη λίστα Λαγκάρντ, επιχείρηση που συνοψίζεται στο«παραπέμπουμε τον –έτσι κι αλλιώς καμένο- Γ. Παπακωνσταντίνου και κουκουλώνουμε πολιτικά κάθε άλλη ανάμιξη».


Βασικός στόχος (όπως έχουμε με συνεχείς αναρτήσεις) η μη παραπομπή στην προανακριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλου, ώστε να μην κινδυνέψει η συνοχή της κυβέρνησης, άσχετα με το αν με αυτό τον τρόπο θα εμπεδωθεί στη συνείδηση του λαού η βεβαιότητα της συγκάλυψης, της συνενοχής, της περαιτέρω απαξίωσης της –ήδη κλονισμένης και φθαρμένης αξιοπιστίας του πολιτικού προσωπικού!
Σήμερα σας αποκαλύπτουμε άλλη μια –αντικοινοβουλευτική στην ουσία- μεθόδευση που θα επιχειρήσουν οι κυβερνητικοί εταίροι, προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.
Σύμφωνα λοιπό με έγκυρες πληροφορίες, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τ. Μπαλτάκος έχει εισηγηθεί την εξής πρωτόγνωρη διαδικασία για την κρίσιμη ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή (Πέμπτη ή Παρασκευή) επί των προτάσεων για την προανακριτική:
Να μην στηθούν τόσες κάλπες, όσα είναι και τα πρόσωπα των οποίων ζητείται η παραπομπή (τέσσερις δηλαδή), αλλά τόσες κάλπες όσες είναι και οι προτάσεις των κομμάτων, δηλαδή τρεις!
Πρόκειται, επαναλαμβάνουμε, για μια πρωτοφανή διαδικασία που καταργεί στην πράξη την μυστικότητα της ψηφοφορίας και αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα!
Κι αυτό δεν είναι δική μας εκτίμηση. Το κατήγγειλαν στη συζήτηση στη Βουλή για το φορολογικό η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η παραπάνω μεθόδευση στοχεύει στο να στέλνει τους βουλευτές να ψηφίζουν επί προτάσεων κι όχι επί προσώπων, όπως επιβάλλουν το Σύνταγμα, ο κανονισμός της Βουλής και η μέχρι σήμερα κοινοβουλευτική πρακτική.
Έτσι πιστεύουν οι συγκυβερνώντες, ότι θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο παραπομπής και των Β. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου, καταργώντας δηλαδή στην πράξη την μυστικότητα της ψηφοφορίας και μαντρώνοντας τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Υπενθυμίζουμε, πως σε όλες τις ψηφοφορίες που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί για προτάσεις είτε για εξεταστικές, είτε για προανακριτικές με βάση τον τελευταίο νόμο περί ευθύνης υπουργών (για τον Άκη, για τονΠαυλίδη, για τη Siemens, για το Βατοπέδιο) οι κάλπες που στήθηκαν ήσαν τόσες, όσα ήταν και τα πρόσωπαπου είχε προταθεί να παραπεμφθούν.
Θα δεχτούν άραγε μια τέτοια πραξικοπηματική μεθόδευση κοινοβουλευτικά στελέχη της πλειοψηφίας σαν τον Πρ. Παυλόπουλο, για παράδειγμα, ένα έγκριτο καθηγητή;
Και γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει θέση γι’ αυτή την πρωτόγνωρη πρόταση ο συνταγματολόγος Β. Βενιζέλος ή ο έγκριτος νομικός Φ. Κουβέλης;
Πάντως έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι  αν τελικά επιβληθεί απ’ την κυβερνητική πλειοψηφία αυτή η διαδικασία, τότε τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα την καταγγείλουν σαν πραξικόπημα και θα αποχωρήσουναπ’ την ψηφοφορία!
Σημειώνουμε εν κατακλείδι, ότι αυτή την πρωτοφανή πρόταση φαίνεται να την ενστερνίζονται και ορισμένοι άλλοι, εκ του στενού επιτελείου του πρωθυπουργού!
Πάντως πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι ακόμα και στελέχη της Ν.Δ. έχουν προσφύγει στον Πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη και του έχουν επισημάνει ότι αν υποκύψει σε αυτή την αντικοινοβουλευτική μεθόδευση, τότε είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε εξελίξεις έως και ανεξέλεγκτες!
Οι αμέσως επόμενες μέρες θα αποκαλύψουν πολλά…


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top