Select Menu

Ε, πάει, είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες... Η απόφαση του Ζεράρ Ντεπαρντιέ να γίνει φορολογικός μετανάστης στη Ρωσία και η προθυμία του Βλαντιμίρ Πούτιν να του παραχωρήσει ρωσικό διαβατήριο έχουν προκαλέσει θύελλα τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στη γαλλική κυβέρνηση.

Η Μπριζίτ Μπαρντό
Γράφει η Χριστίνα Ταχιάου

Όπως έγραφε χαρακτηριστικά το “L' Express”, παίζουν το ρόλο του καλού και του κακού μπάτσου. Ο κακός είναι ο πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερώ και ο καλός ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο Ερώ καταδικάζει και μιλά με αποστροφή για τον Ντεπαρντιέ, ο Ολάντ κρατά τα προσχήματα και στέλνει μηνύματα φορολογικής συνείδησης στους πολίτες του. Μέρες τώρα, πρώτη είδηση είναι ο Ντεπαρντιέ στη χώρα.

Κερασάκι στην τούρτα όμως ήρθε σήμερα η Μπριζίτ Μπαρντό. Η άλλοτε δόξα του γαλλικού κινηματογράφου, η γυναίκα – σύμβολο μιας εποχής, απειλεί τη Γαλλία ότι θα μεταναστεύσει κι εκείνη στη Ρωσία. Όχι για φορολογικούς λόγους. Έτσι κι αλλιώς, δεκαετίες τώρα η Μπε Μπε δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για τα ζώα. Η απόφαση ζωολογικού κήπου στη Λυών να προχωρήσει σε ευθανασία σε δυο ελέφαντες που είναι φορείς φυματίωσης και υπάρχει κίνδυνος να μολύνουν τους άλλους την οδήγησε να γράψει την παρακάτω επιστολή στον Φρανσουά Ολάντ:

“Εάν εκείνοι που έχουν το δικαίωμα, έχουν τη δειλία και την ξεδιαντροπιά να σκοτώσουν τους δυο ελέφαντες, Μπέιμπι και Νεπάλ, παρά τις πολυάριθμες προτάσες για τη σωτηρία τους που έχουν σταλεί από το αναγνωρισμένης κοινής ωφέλειας Ίδρυμά μου, πήρα την απόφαση να ζητήσω την ρωσική υπηκοότητα ώστε να εγκαταλείψω αυτή τη χώρα που δεν είναι πλέον παρά ένα κοιμητήριο ζώων.”

Η Μπε Μπε έχει ήδη δηλώσει την υποστήριξή της στον Ντεπαρντιέ, τον οποίο χαρακτηρίζει θύμα ενός “εντελώς άδικου μένους” ενώ πριν από ένα χρόνο είχε ευχαριστήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν επειδή εισάκουσε την έκκλησή της να κλείσει τα σύνορα της Ρωσίας “στα δέρματα από φώκιες της Γροιλανδίας που εξοντώνονται με απάνθρωπες συνθήκες κάθε χρόνο στον Καναδά”. Θα έχει ενδιαφέρον, πάντως, εάν τελικά όλα οδηγήσουν την Μπε Μπε στη Ρωσία, να δούμε τους τρόπους αντίδρασής της στις γούνες και στις συνθήκες ζωής και θανάτου των μινκ, από το δέρμα των οποίων αυτές κατασκευάζονται.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top