Select Menu

Εκτός Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ έθεσε τους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά, ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι «οι δύο Βουλευτές επί μακρόν, με τη συστηματική και μόνιμη διαφοροποίησή τους από όλες τις θέσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος έχουν έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η ΔΗΜΑΡ, κόμμα δημοκρατικό, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή τους στην Κ.Ο., παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επεδείκνυαν για τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Αυτό που καταγράφεται όμως πλέον με καθαρό τρόπο, είναι ότι οι δύο Βουλευτές δεν εκφράζουν απλώς διαφορετικές απόψεις αλλά στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Νωρίτερα, οι δύο βουλευτές είχαν συμπληρώσει με νέες αιχμές τις ήδη καταγεγραμμένες διαφοροποιήσεις τους γύρω από το ζήτημα της παραπομπής ή όχι του κ. Βενιζέλου για τον χειρισμό τςη λίστας Λαγκάρντ.

Συνέχισαν και σήμερα τις διαφοροποιήσεις

Με σημερινές ραδιοφωνικές τους δηλώσεις, οι κ.κ Μουτσινάς και Βουδούρης είχαν ζητήσει διεξαγωγή συνεδρίου για απαγκίστρωση του κόμματος από τη κυβέρνηση, καταλόγισαν συμβιβασμούς στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ και χαρακτήρισαν φυσιολογικό το ενδεχόμενο της διαγραφή που τελικά, δεν άργησε να έρθει.

Ο κ. Βουδούρης, μιλώντας στο ρ/σ «Σκάι» ζήτησε τη διεξαγωγή συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς για να τεθεί ζήτημα της στροφής της ηγεσίας από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και για να τεθεί θέμα παραμονής στον κυβερνητικό συνασπισμό.
«Θα θέσουμε στο συνέδριο θέμα παραμονής στην κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Ανδρέα Παπαδόπουλου, που ανέφερε ότι υπηρετεί σχέδιο άλλου κόμματος.

«Αν δε ρίξουμε φως στην υπόθεση, τότε θα πέσει η κυβέρνηση, αν ήμουν Βενιζέλος εγώ θα πήγαινα στην προκαταρκτική» πρόσθεσε ο κ. Βουδούρης για την απόφαση του ιδίου του ιδίου και του κ. Μουτσινά να ζητήσουν την παραπομπή του στην προκαταρκτική κόντρα στη θέση της Αγίας Κωνσταντίνου.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι «μέσα στο κόμμα υπάρχουν δυο απόψεις η μια ότι η πολιτική Σαμαρά μονόδρομος και η άλλη ότι ακολουθούμε τη γνωστή αποτυχημένη πολιτική που είναι και άποψη πολλών συντρόφων» τόνισε.

«Δε δέχομαι την κατηγορία ότι διαφωνώ με απόφαση της ηγεσίας και ότι πρέπει να πάω σε άλλο κόμμα εγώ συμφωνώ με το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ και με το να μείνουμε συνεπείς σε αυτό, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «σε αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε καμία έκπτωση», ίπε ακόμη και κατέληξε «εισηγούμενος» τα εξής:

«Η ηγεσία έχει κάνει στροφή σε σχέση με τις δεσμεύσεις της. Να γίνει συνέδριο, για να αποφασίσουμε αν η απόφαση της ηγεσίας χαίρει της συμφωνίας του κόμματος. Θα θέσουμε θέμα στο συνέδριο παραμονής στην κυβέρνηση» επισήμανε.

«Αθετούμε τις δεσμεύσεις μας. Είμαστε το 25% στα όργανα, αλλά στη βάση του κόμματος είμαστε η πλειοψηφία που θεωρεί ότι η πολιτική είναι αδιέξοδη» είπε, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν συνεδριάσει τα όργανα του κόμματος για να συμφωνηθεί η στροφή της ηγεσίας του ΔΗΜΑΡ.

Ο έτερος διαγραφείς βουλευτής κ. Π. Μουτσινάς σε δηλώσεις του στον Βήμα Fm, χαρακτήρισε φυσιολογικό το ενδεχόμενο διαγραφής και καταλόγισε συμβιβασμούς στην ηγεσία της ανέφερε:
«Εμείς, πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε βγάλει ήδη δελτίο τύπου με τον κ. Βουδούρη, και διαφωνούσαμε με την μονομερή αντιμετώπιση του κ. Παπακωνσταντίνου, γιατί αλλοίωσε τη λίστα. Αυτό είναι μονομερής και αποπροσανατολιστική αντίληψη που απαλλάσσει πολλούς από το κάδρο. Και τον κ. Βενιζέλο και τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ.

Δεν είμαστε εκτός γραμμής. Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ κάνει μάλλον κάποιους συμβιβασμούς και συμψηφισμούς, ενδεχομένως για την σταθερότητα της κυβέρνησης. Θεμιτό, αλλά όχι κατανοητό. Η σταθερότητα δεν εξασφαλίζεται έτσι. Αν υπάρχουν ενδείξεις για τον κ. Βενιζέλο, θα πρέπει ο ίδιος να βάλει τον εαυτό του στη διάθεση της έρευνας.

Θεωρώ ότι δεν είναι φυσιολογική μια διαγραφή μας από το κόμμα αυτή τη στιγμή. Μάλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, γιατί από το κόμμα δεν μπορεί να μας διαγράψει. Εμείς, εκφράζουμε μια μεγάλη παράταξη, το Αριστερό Δίκτυο, το οποίο έχει μεγάλη συμμετοχή στελεχών και μελών του κόμματος. Δεν είμαστε μόνοι μας.

Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να επιστρέψει στις ράγες της. Αν αυτή η πολιτική που εφαρμόζει σήμερα είχε γραφεί στις προεκλογικές δεσμεύσεις, εγώ δεν θα ήμουν ούτε υποψήφιος ούτε καν μέλος της ΔΗΜΑΡ.

Μας καλούν και μας λένε τηλεφωνικά «αυτή είναι η απόφαση, είτε την ψηφίζετε είτε όχι». Τι θα πει «είναι οι γιορτές»; Να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να μας πείσετε, να σας πείσουμε τελικά. Ποιος αποφασίζει για μας, χωρίς εμάς;»
 Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top