Select Menu


Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με την κυβέρνηση να αναζητεί τρόπους για να βγει από το κάδρο των ευθυνών ο Ευ. Βενιζέλος.
Η περιβόητη λίστα μοιάζει με «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί στα χέρια του Α. Σαμαρά, που βλέπει το επικοινωνιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης να πέφτει έξω και οι «επιτυχίες» σε ευρωπαϊκό επίπεδο να περνούν σε δεύτερη μοίρα.
Η μάχη της κάλπης έχει ήδη ξεκινήσει και σταδιακά διαμορφώνονται οι συμμαχίες εντός του Κοινοβουλίου, μετά  και τη σύμπραξη Καμμένου και Μιχαλολιάκου για κοινή πρόταση που αναζητεί ποινικές ευθύνες και των κυρίων Παπανδρέου και Παπαδήμου.
Εντούτοις κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην ψηφοφορία της βουλής και κυρίως πόσες κάλπες θα στηθούν.
Επίσης προβληματισμό προκαλεί και το τι θα αντιπροσωπεύει η κάθε κάλπη.
Στελέχη του Κοινοβουλίου κάνουν λόγο για τέσσερις κάλπες, όσα δηλαδή και τα πρόσωπα που αναφέρονται στις προτάσεις των κομμάτων. Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν για τους κυρίους Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο σε ψηφοδέλτια τα οποία θα αναγράφουν εκτός από το όνομα τα ποινικά αδικήματα που περιγράφονται στις προτάσεις.
Ένα δεύτερο σενάριο μιλά για τρεις κάλπες, όσες και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Πρόκειται για διαδικασία με την οποία οι βουλευτές θα κληθούν να ακολουθήσουν ή όχι την κομματική γραμμή.
Η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να απορροφήσει ενδεχόμενο «αντάρτικο» από στελέχη της συγκυβέρνησης, ενώ θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ψηφίσουν βουλευτές της συγκυβέρνησης τους κκ Βενιζέλο και Παπανδρέου.
Για την παραπομπή απαιτείται η έγκριση 151 βουλευτών.
Ανησυχία στο Μαξίμου
Τριγμούς στην τρικομματική κυβέρνηση προκαλεί η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Ευ. Βενιζέλου.
Ο πονοκέφαλος για τον Α. Σαμαρά έρχεται πλέον από το στρατόπεδο της ΝΔ, καθώς πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές «δελεάζονται» από την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου.
Ενδεχόμενη παραπομπή Παπανδρέου θα προκαλέσει αυτομάτως αντιδράσεις όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα. Επιχειρήματα όμως για την «υπεράσπιση» Παπανδρέου δεν υπάρχουν, μιας και ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως είχε ενημερώσει τον τότε Πρωθυπουργό για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top