Select Menu

Κλιμακώνεται η κόντρα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση καταθέτει τη Δευτέρα την πρότασή της για Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, συμπεριλαμβάνοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η τελική απόφαση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ελήφθη μάλιστα από τον Αλέξη Τσίπρα σε σύσκεψη που είχε το απόγευμα της Κυριακής, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ απαντά σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για χυδαιότητα.

Σύμφωνα με "Τα Νέα", το κεντρικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του κ. Βενιζέλου εστιάζεται στην εκτίμηση ότι «καταχώνιασε», όπως αναφέρει, τη λίστα στο συρτάρι του αντί να την αξιοποιήσει για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, κάτι που συνιστά, όπως υποστηρίζει, παράβαση καθήκοντος. Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι εάν ο κ. Βενιζέλος διέθετε πειστικές απαντήσεις θα ήταν πρώτος εκείνος που θα ζητούσε τη διερεύνηση του ζητήματος από την επιτροπή της Βουλής. Αντ' αυτού, επιλέγει να καθυβρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, «μόνο και μόνο επειδή εμείς προτείνουμε τα προφανή».

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει απόψε σε «ζωντανή» συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, τα επιχειρήματά του αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την αλλοίωσή της. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν τον ενδιαφέρει και δεν κρύβεται πίσω από μία ενδεχόμενη παραγραφή, καθώς μοναδικός του στόχος είναι η αθώωσή του και αφού χαρακτηρίζει «πέρα από κάθε λογική» την αυτοενοχοποίησή του με την αφαίρεση των ονομάτων των συγγενών του από τη λίστα, σημειώνει με νόημα ότι γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος για την αλλοίωσή της.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top