Select Menu


Σε κατάσταση νευρικής κρίσης και έκδηλης ανησυχίας, αλλά και συνάμα ...αλαζονείας μέχρι τέλους, βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να τον συμπεριλάβει στην πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε ανάλογη εμπλοκή με αυτή του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά οι πολιτικές του ευθύνες, προς το παρόν, είναι δεδομένες. Επισημαίνεται από όλους ότι ο κ. Βενιζέλος είχε για ένα ολόκληρο χρόνο το στικάκι της λίστας στο γραφείο του, ενώ δεν υπήρξε καμία κίνηση έρευνας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ και του Υπουργείου Οικονομικών στο οποίο ήταν Υπουργός εκείνη την περίοδο.
Είναι εμφανής η ανησυχία του κ. Βενιζέλου εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί την Τρίτη, πιθανότατα, στη Βουλή.
Γνωρίζει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μετρά πλέον 164 Βουλευτές, κάτι που προκαλεί αβεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα.
Ο κ. Λοβέρδος είναι βέβαιο ότι θα προστατεύσει τον παλιό του φίλο και θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ίδιο θα πράξει και ο κ. Αηδόνης. Ο κ. Σκανδαλίδης, με αντάλλαγμα την θριαμβευτική του επιστροφή στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, θα ''προστατεύσει'' και αυτός τον κ. Βενιζέλο ενώ έχει αναλάβει να πείσει και τον κ. Κουτσούκο, το Βουλευτή Ηλείας που διεγράφη και θεωρείται άνθρωπος του κ. Σκανδαλίδη.
Από εκεί και πέρα η μεγάλη ανησυχία του κ. Βενιζέλου είναι διαρροές από το χώρο της Ν.Δ και από 2-3 Βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ.
Οι διαβεβαιώσεις που του έχουν δώσει οι κ.κ. Σαμαράς και Κουβέλης δεν τον εφησυχάζουν ούτε τον πείθουν. Γνωρίζει ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός Βουλευτών της Ν.Δ που είναι αντίθετοι στη στήριξη που παράσχει στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το Μέγαρο Μαξίμου.
Θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο, ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ θα παρασύρουν και τη Ν.Δ στον πολιτικό αποτεφρωτήρα.
Βουλευτές που ανήκουν στη Λαϊκή Δεξιά, ενδέχεται να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσουν τον κ. Βενιζέλο στην προανακριτική επιτροπή.
Μπροστά σε αυτό τον υπαρκτό κίνδυνο, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών έστειλε τα δικά του μηνύματα. Χαρακτήρισε πολιτικό ρεσάλτο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον ίδιο.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ ''Θέλει να παρεμποδίσει την κυβέρνηση να λειτουργήσει, θέλει να ρίξει την κυβέρνηση''.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση αποτυπώνει πλήρως τη νοοτροπία του σημερινού Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ταυτίζει τον εαυτό του και την έκβαση της υπόθεσης που τον αφορά με τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης.
Η αλαζονική αυτή αντίληψη είναι ακόμα πιο εξοργιστική αν σκεφθεί κανείς ότι πιστεύει απόλυτα όσα λέει. Εκτός βέβαια από τον έμμεσο εκβιασμό προς τους Βουλευτές της Ν.Δ. και της ΔΗΜ.ΑΡ που συνοψίζεται στο '' 'η με στηρίζετε ή πέφτει η κυβέρνηση''.
Ο κ. Βενιζέλος όμως συνέχισε τις δηλώσεις του. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ''δεν θέλει να επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπνεύσει και να αποκτήσει προοπτική'', εννοώντας προφανώς ότι αυτό θα συμβεί αν τυχόν συσταθεί προνακριτική επιτροπή για τον ίδιο.
Δηλαδή, ο κ. Βενιζέλος είναι αυτός από τον οποίο εξαρτάται η παροχή οξυγόνου στη χώρα, αυτός που ανοιγοκλείνει τη βαλβίδα για να παίρνει αναπνοές η χώρα.
Ακολούθως τα πυρά του σημερινού Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στρέφονται κατά του κ. Τσίπρα, στον οποίο καταλογίζει ότι ''συγκρούεται με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με το ΠΑΣΟΚ, μαζί μου και την κοινή λογική''. Προκύπτει συνεπώς και σύμφωνα με τη νοοτροπία του κ. Βενιζέλου ότι όλα αυτά ταυτίζονται μαζί του, αποτελεί ένα σε συσκευασία τριών (κυβερνητική πλειοψηφία, ΠΑΣΟΚ και κοινή λογική).
Δεν λείπουν και οι αμετροεπείς και ανιστόρητες παρομοιώσεις με το 1989 και τον Α. Παπανδρέου.
Η σχέση του Α. Παπανδρέου με αυτό που ονομάζουμε λαϊκό έρεισμα δεν έχει καμία αντιστοιχία με αυτήν του κ. Βενιζέλου.
Μόνο που τότε πολλά ήταν διαφορετικά. Το ΠΑΣΟΚ είχε ένα 40% που άντεξε σε αντίξοες και δύσκολες συνθήκες, δεν συνδεόταν με τα Μνημόνια, είχε κοινωνικές αναφορές και συμμαχίες, τα στελέχη του μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στο δρόμο, χωρίς να φοβούνται.
Τι από όλα αυτά ισχύει σήμερα;
Ο κ. Βενιζέλος απευθύνεται σε ένα ακροατήριο που δεν υπάρχει. Αυτό το 40% που στήριξε τότε τον Α. Παπανδρέου του έχει γυρίσει την πλάτη, μισεί τόσο τον ίδιο όσο και αυτό που αντιπροσωπεύει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, εκσυγχρονιστές και επιγόνους. Η απαξίωση του Κ. Σημίτη και η αρνητική αποτίμηση της θητείας του , δεν είναι τυχαία.
Τι ποσοστό αντιπροσωπεύει σήμερα το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και κυρίως τι θα αντιπροσωπεύει σε 2 ή σε 4 μήνες από σήμερα;
O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ταυτίσει την προσωπική του τύχη με την τύχη της κυβέρνησης.
Ακόμα όμως και αν συσταθεί προανακριτική για τον ίδιο, γιατί θα πρέπει να πέσει η κυβέρνηση;
Ακόμα και αν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο γιατί θα πρέπει να πέσει η κυβέρνηση και όχι να παραιτηθεί ο ίδιος από το βουλευτικό αξίωμα και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;
Και αν αργότερα, κατατεθεί νέα πρόταση από το ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Λαυρεντιάδη, θα έχουμε πάλι τα ίδια;
Η διερεύνηση όλων των υποθέσεων, στις οποίες υπάρχει εμπλοκή του κ. Βενιζέλου, θα ταυτίζονται με την πτώση της κυβέρνησης;
Η αλαζονεία και το υπέρμετρο εγώ του κ. Βενιζέλου τον έχουν βλάψει πολλές φορές, όπως έβλαψαν και την ίδια τη χώρα.


 Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top