Select Menu

«Περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους. Κάποιοι νέοι, κάποιοι ηλικιωμένοι αλλά όλοι τους πεινασμένοι» αναφέρει στην εισαγωγή του το ρεπορτάζ του BBC.


«Δεν υπάρχουν χρήματα, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Πεινάμε» λέει στο μικρόφωνο του βρετανικού δικτύου μία ηλικιωμένη άστεγη.

«Περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους: κάποιοι είναι ηλικιωμένοι, κάποιοι νέοι, όλοι είναι πεινασμένοι».

«Να γιατί έχουν έρθει σήμερα εδώ: Για λίγο δωρεάν ψητό αρνί, πατάτες, σαλάτα γιαούρτι και για επιδόρπιο την παραδοσιακή πίττα (βασιλόπιττα). Μπορεί αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα ο κόσμος να τρώει με την οικογένειά του, αλλά η υψηλή ανεργία και η σκληρή λιτότητα έχουν προκαλέσει ανησυχητική αύξηση των αστέγων», λέει η ρεπόρτερ

«Η κατήφεια που επικρατεί εδώ», όπως σχολιάζει η δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου, «μπορεί να παραληλλιστεί με την οικονομία: η Ελλάδα μπαίνει στον έκτο χρόνο ύφεσης. Ο Δήμαρχος της Αθήνας ελπίζει ωστόσο σε καλύτερες ημέρες».

«Η οικονομική κρίση δεν έχει φθάσει ακόμα στο αποκορύφωμά της», δηλώνει ο κ. Γ. Καμίνης. «Περιμένουμε να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος (στα συσίτια). Πιστεύω ωστόσο ότι η πιο δύσκολη περίοδος έχει περάσει», αναφέρει χαρακτηριστικά, αναιρώντας στην ουσία την πρώτη φράση..

«Κάποιοι πάντως δεν πείθονται από τα σχόλιά του», σχολιάζει το BBC. Η απόδειξη; «Η νέα χρονιά ξεκίνησε χωρίς μετρό και ηλεκτρικό, λόγω 24ωρης απεργίας».

«Η Ελλάδα εισέρχεται στο 2013 με πολλές από τις προκλήσεις του 2012», αναφέρει το βρετανικό δίκτυο. Και καταλήγει: «Το μόνο που μπορούν να ελπίζουν οι Έλληνες είναι ότι θα υπάρξει κάποιο φως στο τέλος αυτού του μακρού και σκοτεινού τούνελ».



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top