Select Menu

Η χώρα χρειάζεται τους ικανούς και τολμηρούς, που θα την σώσουν! Υπάρχουν αυτοί;

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Ανοιχτή επιστολή
Προς Ναυάρχους, Αντιναυάρχους (ε.α) και όλο το Στρατιωτικό προσωπικό της χώρας

Αγαπητοί, (τώρα, μετά την αποστρατεία σας) συμπολίτες μου,

Διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανοιχτές επιστολές σας προς το καθεστώς πολιτικό σύστημα, το οποίο τώρα κατακεραυνώνετε (και πολύ καλά κάνετε), αποδίδοντάς του την ενοχή που έχει στο τεράστιο και ασυγχώρητο έγκλημα που (με την φτωχοποίησή της) έχει διαπράξει εναντίον της κοινωνίας μας, μέσα στην οποία ζείτε κι εσείς.

Γνωρίζοντας προσωπικά το υψηλό δημοκρατικό φρόνημα κάποιων από εσάς, θέλω να πιστεύω ότι τα δάκρυά σας για τη χανόμενη καθημερινώς όλο και περισσότερο, Δημοκρατία, (με φυσικό επακόλουθο και την απώλεια μέρους του “αξιόμαχου” των Ενόπλων Δυνάμεων), δεν είναι κροκοδείλια, για να κρύψουν το μόνο παράπονο που ίσως (στην πραγματικότητα) έχετε, από τη μείωση του μισθού σας.

Παίρνω σαν αδιαμφισβήτητο δεδομένο πως πριν απ' όλα, αγαπάτε την Πατρίδα, Ελεύθερη και ευνομούμενη, μέσα στη Δημοκρατία που αυτή γέννησε.

Πιστεύω πως δεν στερείσθε της κοινής λογικής που έχει αντιληφθεί ότι μία πολιτική και οικονομική οικογενειοκρατία (γνωστή σε κάθε Έλληνα με τα ονοματεπώνυμά της) σφετερίζεται τη νομιμοποίηση που παρέχουν οι δημοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να κυβερνά τη χώρα προς ίδιον (και των πατρόνων της) συμφέρον, μην ορρωδούσα ακόμη και στην παράδοση του πλέον “ζωτικού εθνικού χώρου” της, αυτού της Εθνικής της Οικονομίας, σε αλλότριες δυνάμεις, αντίπαλες και εχθρικές (όπως είναι παντού και πάντα τα συμφέροντα δανειστή και ανήμπορου να εξοφλήσει έγκαιρα, δανειζόμενου).

Φαντάζομαι πως συντάσσεστε με την κοινή λογική που λέει πως κανένα κόμμα (ούτε, βέβαια, και αυτό που ιδρύθηκε συγκεντρώνοντας τους απόστρατους συναδέλφους σας) δεν είναι σε θέση να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα στα οποία την έχει οδηγήσει η καταστροφική “κομματοκρατία”, οριζόμενη σαν “η πολιτική νοοτροπία και πρακτική που προτάσσει πάντοτε το κομματικό συμφέρον από το κοινωνικό όφελος”.

Φαντάζομαι, λοιπόν, πως έχετε αντιληφθεί ότι, ήδη, η Ελληνική κοινωνία έχει εμπλακεί σε έναν ακήρυχτο και αφανή πόλεμο, με νεκρούς, ψυχικά τραυματίες, διαλυμένες οικογένειες, άστεγους, κατεστραμμένες περιουσίες και άλλα πολλά, που πάλι είναι λίγα, μπροστά στην σχεδιασμένη επιστημονικά και ήδη εκτελούμενη ολοσχερή απογύμνωση της χώρας από τον (τεράστιο) πλούτο της, που είναι πλούτος της κάθε Ελληνικής οικογένειας και είναι το κύριο στοιχείο που μπορεί να στηρίξει την ανόρθωση της ερειπωμένης Οικονομίας μας στο εγγύς μέλλον.

Μέσα, λοιπόν, στη δύνη αυτού του ακήρυκτου και καταστροφικού πολέμου, ήρθε η ώρα να φανεί το κατά πόσο τα “δάκρυά” σας είναι αληθινά για την καθημερινά τραυματιζόμενη Δημοκρατία και την καθημερινά αυξανόμενη κατοχή της Ελληνικής κοινωνίας από αυτές τις “μαύρες” και ύπουλα δρώσες δυνάμεις.

Ήρθε η ώρα να δούμε, εμείς οι πολίτες, το κατά πόσο είσαστε προασπιστές αυτών στα οποία ορκίζεστε αναλαμβάνοντας καθήκοντα, ή είσαστε απλώς ένστολοι δημόσιοι υπάλληλοι (όπως σας αποκάλεσε ο κ. Θ.Πάγκαλος, τότε, με την “κρίση”στα Ίμια) ικανοί μόνο για τελετουργικούς τεμενάδες στην πολιτική ηγεσία, όποια κι αν είναι αυτή, έστω και αν ενεργεί εις βάρος του “κυρίαρχου λαού”, έστω κι αν σφετερίζεται τη δημοκρατική νομιμότητα για να επιβάλλει τα συμφέροντα μίας (φανερής, πλέον) Ολιγαρχίας, αντιθέτων προς τα εθνικά συμφέροντα.

Ήρθε η ώρα να αποδείξετε στην κοινωνία ότι ο εξοπλισμός σας και η μισθοδοσία σας από το υστέρημα του λαού, όλα αυτά τα χρόνια, δεν πήγε χαμένη, αλλά άξιζε, διότι τον προστατεύει από την ύπουλη εχθρική επίθεση που δέχεται.

Δεν σας ζητείται, βέβαια, να κάνετε κάποιο πραξικόπημα.

Σας ζητούμε να σταθείτε μαζί και δίπλα στον λαό που, την Πρωτομαγιά του 2013, στον Μαραθώνα, κάνοντας χρήση του άρθρου 120 του Συντάγματος και υπακούοντας στην υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη που πηγάζει από την παρ. 4 αυτού, θα απαιτήσει μόνο ένα πράγμα: την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Με άλλα λόγια, σας ζητούμε να σταθείτε στο πλευρό της νομιμότητας, απέναντι στους σφετεριστές της Δημοκρατίας που, αφού έχουν καταστρέψει βαθύτατα την κοινωνία, την καταδικάζουν (με τις κοινωνιοκτόνες συμφωνίες των “Μνημονίων”) σε μία πολυετή αιχμαλωσία στα σχέδια των πατρόνων/δανειστών τους, από την οποία φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι, ποτέ.

Σας ζητούμε να σταθείτε στο πλευρό της πραγματικής (και όχι ψευδεπίγραφης) Δημοκρατικής νομιμότητας και για έναν ακόμη, πολύ σημαντικό λόγο: Το ετοιμόρροπο καθεστώς πολιτικό σύστημα, προκειμένου να σώσει το τομάρι του, είναι ικανό να οδηγήσει ακόμη και σε μία εμφύλια σύγκρουση, προκειμένου να θολώσει τα ίχνη της ενοχής του από το έγκλημα της πλήρους οικονομικής καταστροφής με ένα άλλο έγκλημα, εντονώτερο και οδυνηρότερο, ώστε να παρουσιασθεί ως σωτήρας, για να “αποκαταστήσει την ομαλότητα”....

Ήδη τροφοδοτείται επικίνδυνα η αντιπαλότητα των άκρων του πολιτικού φάσματος, όπως βλέπουμε όλοι μας. Τό έργο το έχουμε ξαναδεί και κάθε remake του είναι εφιαλτικό.

Ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό το εγκληματικό ενδεχόμενο, είναι η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΚΡΑΤΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στην οποία ο λαός , χωρίς τους ενδιάμεσους χονδρεμπόρους της βούλησής του, θα είναι πράγματι κυρίαρχος.

Αυτό και μόνον αυτό επιδιώκει η “επιχείρηση Μαραθών 2013” (www.2013marathon.org) που δεν είναι κάποια πολιτική Κίνηση ή Κίνημα, κόμμα ή απόκομμα, σκέψη ή απερισκεψία, αλλά αποτελεί το ραντεβού των Ελλήνων ΑΑΑ (Ανεξάρτητοι, Ακομμάτιστοι, Αποφασισμένοι) με την Ιστορία, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Tην πρόθεσή σας να συστρατευτείτε με την υπερασπιζόμενη τη Δημοκρατία κοινωνία, θα πρέπει να την κάνετε γνωστή, ΤΩΡΑ. Μέσα στις επόμενες λίγες μέρες.

Αυτή η απλή πράξη σας (που θα δημοσιοποιηθεί, ούτως ή άλλως) θα σας κατατάξει στη μία ή στην άλλη κατηγορία:

Σ' αυτούς που είναι βολεμένοι στο καθεστώς σύστημα της κομματοτρεφόμενης και κομματοτρέφουσας Ολιγαρχίας που παρουσιάζεται ως Δημοκρατία, καλυμμένη από τα χρυσοπληρωμένα (από τον ανυποψίαστο λαό) πυκνά πέπλα της προπαγάνδας της, ή

Σ' αυτούς που είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ υπακούοντας στο Σύνταγμα, για την τήρηση του οποίου έχουν ορκισθεί.

Και, ας μην ξεχνά ο καθ' ένας μας ότι, "ο σιωπών δοκεί συναινείν".

Περιμένουμε με την ελπίδα να δούμε να έρχονται στον ιστορικό Μαραθώνα, “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”, οι σύγχρονοι συμπολεμιστές του Αισχύλου, του Κυναίγυρου, του Μιλτιάδη.

Εμείς, θα είμαστε εκεί... www.2013marathon.org και θα περιμένουμε να δούμε αν η Ελλάδα συνεχίζεται ή έχει πνιγεί στη μιζέρια τού (επιστημονικά εκτελούμενου) εξανδραποδισμού της.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top