Select Menu


Κίνηση ανεξάρτητων βουλευτών καταγράφηκε χθες στη Βουλή γύρω από το πρόσωπο του πρώην γραμματέα της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και πρώην υπουργό Κώστα Μαρκόπουλο: Συνολικά 14 από τους 18 βουλευτές που δεν ανήκουν σε κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων είτε επειδή έχουν διαγραφεί είτε επειδή έχουν υποχωρήσει επέλεξαν τον Κώστα Μαρκόπουλο ως εκπρόσωπο τους στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη και συντονισμένη κίνηση των ανεξάρτητων βουλευτών που αποτελούν μια ισχυρή και κρίσιμη κοινοιβουλευτική δύναμη.
Η κίνηση αυτή έγινε βάσει του άρθρου 13, παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής και "επιασε" στον ύπνο την κυβέρνηση που έτσι θα έχει να αντιμετωπίσει έναν, άτυπο και σίγουρα "χαλαρό" και ετερόκλητο πολιτικό σχηματισμό, αλλά ο οποίος θα εκπροσωπείται άτυπα από έναν έμπειρο και με δυναμική πολιτικό.
Με συνεπή αντιμνημονιακή τοποθέτηση και υπέρμαχο της εθνικής ανεξαρτησίας έναντι των δανειστών, σαφή δεξιά κατεύθυνση και δομημένη πολιτική πλατφόρμα ο Κώστας Μαρκόπουλος, επιμένει να κινείται μακριά από την συμβιβασμένη ΝΔ.
Το αίτημα κατατέθηκε στο γραφείο τυο προέδρου της Βουλής Ε.Μεϊμαράκη και το υπογράφουν οιΚ.Σκανδαλίδης, Α,Λοβέρδος, Α.Γκερέκου, Παραστατίδης, Μ.Μπόλαρης, Ι.Κουτσούκος, Ν. Σταυρογιάννης, Ι.Κουράκος, Ν.Νικολόπουλος, Χ.Αηδόνης, Γ.Κασαπίδης, Π.Μουτσινάς, Ι. Μιχελογιαννάκης και βέβαια ο ίδιος ο Κ.Μαρκόπουλος.
Οι υπόλοιποι 4 ανεξάρτητοι βουλευτές απουσίαζαν και δεν υπέγραψαν.
Ως προς την ουσία, σίγουρα δεν πρόκειται για πρόπλασμα πολιτικής κίνησης, αλλά επίδειξης  του πολιτικού "γκελ" που κάνει σε ατομικό επίπεδο ο Κώστας Μαρκόπουλος σε διάφορες πτέρυγες της Βουλής.
Βουλευτής της ανωτέρω λίστας προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ με τον οποίο επικοινώνησε το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι "Είναι καθαρά τυπικό το όλο ζήτημα, χωρίς πολιτικά να υποκρύπτεται κάτι άλλο απ;o πίσω. Κάποιος έπρεπε να μας εκπροσωπεί και συμφώνησα να είναι ο Κώστας. Δεν έχω την παραμικρή πολιτική σύμπλευση με τον Μαρκόπουλο και δε νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει αυτό στο μέλλον. Απλά ο συγκεκριμένος  είναι σοβαρός και τον θεώρησα ικανό για να με εκπροσωπεί στην Διάκσεψη των Προέδρων".

 Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top