Select Menu

Δύο καταθέσεις που δόθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς εμπλέκουν την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Μαργαρίτα Παπανδρέου, στη λίστα Λαγκάρντως τελική δικαιούχο της κολοσσιαίας κατάθεσης των 550 εκατ. δολαρίων για την οποία το defencenet.gr έχει επανειλημμένα τονίσει από την αρχή ότι "Εκεί κρύβεται μια τεράστια υπόθεση".

Παρένθετη δικούχος της συγκεκριμένης κατάθεσης φέρεται μία ... ιδιωτική υπάλληλος, η οποία δούλευε σε γραφείο γνωστού επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ο διευθυντής περιφερειακής ανάπτυξης στις ένορκες καταθέσεις τους ενώπιον των εισαγγελέων αναφέρουν ότι προέκυψε από τις έρευνες ότι η τελική δικαιούχος είναι η Μ.Παπανδρέου και ότι αυτό επιβεβαιώθηκε σε σύσκεψη πέντε διευθυντών του ΣΔΟΕ.

Τόσο οι δικαστές όσο και οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες της Βουλής βρίσκονται εν αναμονή της λίστας, που θα στείλουν και πάλι οι Γάλλοι στην Ελλάδα μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών.

Η σύγκριση της πρωτότυπης λίστας με αυτήν που έχει φθάσει στους εισαγγελείς και στη Βουλή θα είναι σημαντική για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης.

Φυσικά από την στιγμή που είναι έτσι τα πράγματα ο πολιτικός σεισμός που θα ακολουθήσει θα κάνει να μοιάζει το σκάνδαλο Κοσκωτά με απλή αγορανομική παράβαση. Να πούμε ότι η λίστα αφορούσε καταθέσεις μέχρι το 2007, άρα το ποσό αυτό δεν μπορεί να αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης του Γ.Παπανδρέου, αλλά του πατέρα του Α.Παπανδρέου και βέβαια της δικής του θητείας στο YΠΕΞ και σε άλλα υπουργεία.

"Το μικρότερο κακό είναι οι ...μίζες τους"...

Επίθεση στις εφημερίδες που την εμφανίζουν να βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμό 55 εκατ. δολ. εξαπολύει η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Χαρακτηρίζει τα πρωτοσέλιδα «ψέμα και διαβολή», χαρακτηρίζει τους εκδότες που τα δημοσιεύσουν άνανδρους και ανήθικους και σημειώνει ότι «το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει».

Αναλυτικά η δήλωση της Μαργαρίτας Παπανδρέου:

«Oι υπεύθυνοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι, όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο. 'Ανανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν.

Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις; Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα του τόπου.

Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα. Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει. Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη δημοκρατία.

Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο».

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής υπάρχουν δύο καταθέσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς σύμφωνα με τις οποίες «πίσω από τη μεγαλύτερη κατάθεση της λίστας είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου».

Στη λίστα Λαγκάρντ ως δικαιούχος της συγκεκριμένης κατάθεσης εμφανίζεται η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Παντελή.

Φυσικά για το τι είδους "δημοκρατία" είχαν αγωνιστεί οι Παπανδρέου οικογενειακώς, η Ελλάδα το έχει ζήσει στο πετσί της. Και τα αποτελέσματα της "δημοκρατίας" των Παπανδρέου είναι τέτοια που ακόμα και 550 εκατ. δολάρια να έχουν κλέψει, αυτό είναι το μικρότερο, το ελάχιστο κακό που έχουν κάνει στην χώρα από το 1981 μέχρι σήμερα... Μακάρι η καταστροφή να είχε περιοριστεί στα 550 εκατ. δολ., αν, επαναλαμβάνουμε τα έχουν όντως κλέψει.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top