Select Menu

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης χορήγησης επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατ. ευρώ από την Proton Bank την περίοδο που ο ίδιος ήταν πρόεδρος, έπειτα από την τυπική απολογία που έδωσε στην 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη.

Η ανακρίτρια του πήρε απολογία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου μεταφέρθηκε φρουρούμενος ο επιχειρηματίας, μετά τη σύλληψή του το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Η απολογία του ήταν τυπική, ενώ επιφυλάχθηκε να δώσει τις δικές του εξηγήσεις στο μέλλον.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης, στον οποίο είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και δεν είχε κληθεί να απολογηθεί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αμέσως μετά τη σύλληψή του, στο σπίτι του στην περιοχή της Βουλιαγμένης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», επικαλούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα με την καρδιά του.
Ο επιχειρηματίας δεν έχει εισαχθεί σύμφωνα με τη διοίκηση του «Ευαγγελισμού» στο νοσοκομείο, αλλά βρίσκεται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Εκεί εφημερεύει η Β΄ καρδιολογική κλινική, γιατροί της οποίας ανέλαβαν την παρακολούθησή του και την ολοκλήρωση του κύκλου των εξετάσεων.

Εντάλματα σύλληψής εκδόθηκαν όμως και για τρία ακόμη πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Proton Bank, στελέχη της τράπεζας, την περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο.
Ειδικότερα, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα εξέδωσε εντάλματα σύλληψής για τους Αντώνη Αθανάσογλου, Τρύφωνα Κολλίντζα και Δημήτρη Σαραμαντή. Και οι τρεις συνελήφθησαν εκτελέστηκε το ένταλμα σε βάρος τους και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια. Και οι τρεις, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ φέρονται ότι ενέκριναν με διαδικασίες ....εξπρές τα δάνεια που στη συνέχεια φέρονται να κατέληγαν σε που συνδέονται με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Εντάλματα εκδόθηκαν ακόμη για τον στενό συνεργάτη του Λαύρεντη Λαυρέντιάδη, Πέτρο Κυριακίδη, ο όποιος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές. Και οι τέσσερις κρίθηκαν ως ύποπτοι φυγής από την ανακρίτρια.

Στις αστυνομικές αρχές εμφανίστηκε η Σμαράγμα Λιαρμακοπούλου, πρώην μέλος της Proton Bank σε βάρος της οποίας επίσης είχε εκδοθεί ένταλμα.

Ο κρυμμένος «θησαυρός» του Λαυρεντιάδη

Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον άλλοτε ισχυρό άντρα της Proton Bank βρήκαν και κατέσχεσαν στο σπίτι του, 630.000 ευρώ, κοσμήματα αμύθητης αξίας αλλά και παραστατικά που αποδεικνύουν την ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών σε ολόκληρο τον κόσμο όπως στην Ελβετία, στη Σιγκαπούρη και αλλού .

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πώς συνελήφθησαν και άντρες της προσωπικής ασφάλειας του επιχειρηματία, ανάμεσά τους αστυνομικοί και βατραχάνθρωποι, οι οποίοι δεν διέθεταν την απαιτούμενοι άδεια οπλοφορίας.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα της ιδιωτικής φρουράς Λαυρεντιάδη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παροχή υπηρεσιών ασφάλειας χωρίς άδεια.
Οι βατραχάνθρωποι, αμφότεροι ηλικίας 32 ετών, υπηρετούν στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Όσον αφορά στους αστυνομικούς, πρόκειται για υπαστυνόμο, ηλικίας 50 ετών, ο οποίος υπηρετεί στα ΜΑΤ και για 45χρονο αρχιφύλακα της Υπηρεσίας Προστασίας Επισήμων.
Η σύλληψη του επιχειρηματία έγινε μια ημέρα μετά δικαστική απόφαση με την οποία διατάχθηκε η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του ιδίου και άλλων 29 προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση της Proton Bank μέχρι του ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ. Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει μέτοχοι της τράπεζας, οι οποίοι και δικαιώθηκαν.

Σε βάρος του Λ. Λαυρεντιάδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά κακουργημάτων για την υπόθεση της τράπεζας Proton Bank. Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεσης επίσης σε συνδυασμό με τον Ν.108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Ο επιχειρηματίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Μολονότι όπως όλοι γνωρίζουν έχω σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που καθιστά κατά καιρούς αναγκαία την νοσηλεία μου στο εξωτερικό,
1. Επέστρεψα στη χώρα μου αμέσως μετά την κίνηση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος μου προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της δικαιοσύνης. Εμφανίστηκα πάντοτε, όπου και όποτε τούτο μου ζητήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών , ενώ είμαι γνωστής διαμονής και ουδέποτε επιχείρησα να διαφύγω στο εξωτερικό.
2. Τα προβλήματα υγείας μου αγνοήθηκαν προκλητικά. Καθιστώ υπεύθυνη την δικαιοσύνη για ο,τιδήποτε μου συμβεί.
3. Η παρούσα ποινική διαδικασία σε βάρος μου στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου που συντάχθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος, Πρόκειται για κλασική περίπτωση δυσμενούς επιλεκτικής μεταχείρισης. Πολύ πριν μου απαγγελθεί ποινική κατηγορία είχα επιστήσει με ειδική οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη την προσοχή της δικαιοσύνης στα κραυγαλέα σφάλματα του πορίσματος. Αγνοήθηκε παντελώς.
4. Δεν τηρήθηκε καθόσον αφορά το πρόσωπό μου η δικονομική τάξη και καταστρατηγήθηκε κάθε δικονομικό δικαίωμά μου.                                                                                           
 Αρνήθηκα να συμπράξω σε αυτό.
5. Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά και αναρωτιέμαι για ποιον λόγο, σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή, δεν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα 160 εκατομμύρια ευρώ που έχω δηλώσει από τον Ιούλιο ότι θέλω να καταβάλλω.

Μεταφέρθηκε στο Δαφνί

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εξετάσεις του Λ. Λαυρεντιάδη δεν έδειξαν το παραμικρό πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα οι γιατροί να αποφανθούν πως δεν υπάρχουν λόγοι νοσηλείας.

Ο επιχειρηματίας ζήτησε να οδηγηθεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, προκειμένου να εξεταστεί, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του στους γιατρούς αισθάνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός μεταφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, καθώς οι γιατροί που τον εξέτασαν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στο Δαφνί, όπου μεταφέρθηκε νωρίτερα επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, έκριναν πως δεν συντρέχουν λόγοι για την παραμονή του εκεί.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Ευαγγελισμός που νοσηλευόταν από χθες είχαν αποφανθεί πως δεν υπήρχαν προβλήματα υγείας ώστε να παραμείνει στο νοσοκομείο.

O Λαυρεντιάδης παρέμεινε τη νύχτα στον Ερυθρό Σταυρό και σήμερα το πρωί θα κριθεί που θα μεταχθεί.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top