Select Menu

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Οι «καθεστωτικές πονηριές» συνεχίζονται…όλο και πιο θρασύτατα…όλο και πιο αδίστακτα….κι ανερυθρίαστα…«Ας τελειώσουμε πρώτα με τα επείγοντα και μετά στήνουμε εξεταστικές επιτροπές για να βρούμε τι λάθος έγινε στο παρελθόν»…

Αυτή είναι η προκλητική απάντηση των κυβερνητικών πολιτικών στο λαϊκό αίτημα για διαλεύκανση του «τι συνέβη» και φτάσαμε στο μνημόνιο.

Πάει ακόμη πιο «βαθιά» το πράγμα όμως.

Κάποιοι – απ’ αυτούς τους ίδιους – μίλαγαν προεκλογικά για την ανάγκη να στηθεί εξεταστική επιτροπή για «τα πάντα μετά το ’74»…

Να ανιχνευθεί η διαφθορά, να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να αντιμετωπιστούν από τη Δικαιοσύνη.

Και να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ! Όλοι…

Λόγια…και τίποτε παραπάνω….

Οι Κυβερνητικοί Πολιτικοί «αρνούνται σθεναρά» να πράξουν κάτι τέτοιο.

Το «να τελειώνουμε με τα επείγοντα της Κρίσης και μετά ασχολούμαστε και με τ’ άλλα» σημαίνει, πληρώστε τώρα εσείς πολίτες αυτά που «φαγώθηκαν» και μην ελπίζετε σε τίποτε άλλο….

Οι «καρχαρίες» πάντα θα την βγάζουν καθαρή και πάντα θα την πληρώνουν οι «μικροί» κι ανίσχυροι…


Έτσι ήταν πάντα κι έτσι θα παραμείνει…

Αυτό είναι το «μήνυμα»….


Η ίδια στάση λχ (για να δούμε μια «λεπτομέρεια» από τις πολλές και γλαφυρές) τηρείται και στο θέμα των μικρών ομολογιούχων.

Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να το δούμε. Ας βγούμε πρώτα από την Κρίση και μετά βλέπουμε…

Τα ίδια και στην βαρύτατη φορολόγηση των «μικρών»….

Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να το δούμε. Ας βγούμε πρώτα από την Κρίση και μετά βλέπουμε για την ελάφρυνσή τους…

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…κάτσε τώρα να καταστραφείς εσύ χάνοντας κόπους μιας ολόκληρης ζωής και πεθαίνοντας από την εξαθλίωση και βλέπουμε αργότερα για καμιά «ασπιρίνη»…

Και βεβαίως, μην γκρινιάζεις «πολιτάκο» διότι (κάπου εκεί ανάμεσα βάζουν «έντεχνα» οι καθεστωτικοί και το γνωστό) «όλοι μαζί τα φάγαμε»…

Αριστοτεχνικό «Στήσιμο Συνευθύνης» των Πολιτών εν συνόλω…

Έξυπνο…κάντους όλους (με Σοφιστείες) να νοιώσουν «συνυπεύθυνοι» και έχεις κερδίσει το μισό μέρος του παιγνιδιού…

Και καμία μα καμία σημασία δεν δίνουν («αυτοί οι καθεστωτικοί πολιτικοί» – μικροί και μεγάλοι εξίσου) στο ότι «κάποιοι λίγοι προνομιούχοι» πήραν τη μερίδα του λέοντος.

«Εσκεμμένη Εξίσωση» του καρχαρία με την μαρίδα που τρεφόταν με τα ψίχουλα που έπεφταν από το λουκούλιο τραπέζι τους.

«Ανήθικη Εξίσωση» που επιτυγχάνεται με την αμέριστη, αγαστή και σθεναρή υποστήριξη των ΜΜΕ βεβαίως βεβαίως. (Λείπει ο Μάρτης απ’ την Σαρακοστή;)


Ιδιωτικοποίηση των κερδών, κοινωνικοποίηση των ζημιών…

Μόνοι τους στα κέρδη τις ημέρες των «παχιών αγελάδων» που ξεζούμιζαν το Δημόσιο Ταμείο με απευθείας αναθέσεις ή (στημένους διαγωνισμούς) «υπερκοστολογημένων προμηθειών και Δημοσίων Έργων», όλοι μαζί τώρα στις ζημιές….ή μάλλον, ΜΟΝΟΝ στον «απλό λαό» (και δη, κυρίως στα φτωχότερα στρώματά του) τον «λογαριασμό του μεγάλου γλεντιού δεκαετιών»…

Αντί να ρίξουν «ΕΚΕΙ» τα «Μεγάλα Φορολογικά Βάρη» (έκτακτα και τακτικά) στο «μέτρο της αναλογίας των ευθυνών» και τα «πρέποντα ελάχιστα» στην μεγάλη μάζα των πολιτών. Και βεβαίως, ν’ αφήσουν «ήσυχη» τη φτωχολογιά αντί να καταφεύγουν σ’ αυτήν ως το «μονίμως βιαζόμενο υποζύγιο».

Έτσι άλλωστε δεν λένε μερικοί μερικοί απ’ αυτούς κάθε τρεις και λίγο;

«Αναλογεί ένα βουνό ευθυνών στους Πολιτικούς και στους Προνομιούχους κι ένας κόκκος ευθύνης στους Πολίτες και κυρίως την φτωχολογιά».

Αυτό δεν λένε;

Ε, γιατί λοιπόν δεν το μεταφράζουν αυτό και σε «πράξη»; Τουτέστιν, σε «ακριβοδίκαιη αντίστοιχη ανάθεση ευθυνών».

(Οι «καθεστωτικές σοφιστείες» μάλιστα – μην βλέποντας καμία σοβαρή αντίδραση από πουθενά – φτάνουν πλέον σε αισχρά σημεία. Όταν πχ κανείς κατηγορεί τις τράπεζες, εξεγείρονται μερικοί καλοπληρωμένοι υπερασπιστές τους λέγοντας «…μα ποιές τράπεζες να πληρώσουν την κρίση; Εμείς είμαστε οι τράπεζες. Δεν υπάρχουν πια ιδιωτικές τράπεζες…»….τι άλλο θ’ ακούσουμε πια;)


Ο μεγάλος χαμένος είναι ο Πολίτης….και κυρίως η φτωχολογιά…όπως πάντα….

Αλλά δυστυχώς, δεν τελειώνει εκεί ο Γολγοθάς.

Παράπλευρη απώλεια που έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει «Πρωτεύουσα Απώλεια» είναι τα Εθνικά Θέματα.

Όσο καταρρέει η χώρα οικονομικά τόσο εξασθενεί η ικανότητά της να υπερασπίζει τα Εθνικά της Θέματα.

Αφήνουν τους μουσουλμάνους και Αλβανούς εισβολείς να πιάνουν όλο και ταχύτερα την «κρίσιμη μάζα» που χρειάζονται για να μετατραπούν στον «μέγιστο εθνικό κίνδυνο».

Άφησαν κι αφήνουν την Τουρκία να αλωνίζει στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Έφτασαν στο εξοργιστικό σημείο όχι μόνον να παροπλίζουν κρίσιμο και ζωτικό εξοπλισμό (πλοία, μαχητικά, άρματα, κλπ) αλλά μέχρι και ν’ αφήνουν το Στράτευμα χωρίς πυρομαχικά και καύσιμα.

Έφτασαν μέχρι και να σκέφτονται κατάργηση της Στρατιωτικής Θητείας!!!

Κι αυτά, είναι μόνον η σταγόνα στον ωκεανό.


Αλλά νά’ ταν μόνον η εθνοπροδοτική στάση των καθεστωτικών πολιτικών. Όχι. Δεν είναι μόνον αυτή.

Εκεί «ανάμεσα» και στους δύο αυτούς πυλώνες της Κρίσης (Οικονομικά και Εθνικά Θέματα) βρίσκεται η μεγάλη (συν)ευθύνη της Αριστεράς για την γένεση και επιδείνωση του προβλήματος. Για να αποσπάσουν την στήριξή της στο μεγάλο «φαγοπότι» την «δωροδόκησαν» και δη «χοντρά» όλες αυτές τις δεκαετίες του «Μεγάλου Γλεντιού». Την έβαλαν συγκυρίαρχο παντού. Οικονομία, ΜΜΕ, Διαχείριση Πόρων Πολιτισμού, Συνδικαλισμό, Δημόσιο. Και σήμερα, αυτοί οι ίδιοι τολμούν, έχουν το θράσος να βγαίνουν «Τιμητές» της Λαϊκής Αγανάκτησης.

Και για να δυναμώσει ακόμη πιο πολύ η Αριστερά – ώστε να μην «κινδυνεύσει ποτέ από κανένα λαϊκό – ή μη – Δικαστήριο – εφόσον βλέπει ξεκάθαρα «τι έρχεται», απαιτεί και σχεδιάζει «αλλοίωση» της «Εθνικής ομοιογένειας» της Ελληνικής κοινωνίας με αθρόα εισβολή μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.

Πολυπολιτισμό το ονομάζει.

Απαιτεί επίσης κατάρρευση της Αμυντικής Ικανότητας της χώρας.

Πολιτική Ειρήνης το ονομάζει.

Για να διαμελισθεί η χώρα, να χαθούν οι Εθνικές ρίζες του Ελληνικού Λαού, να ανατεθεί σε ξένους η Διοίκηση, να ξεχαστούν τα ανομήματά της, να μείνει στο ατιμώρητο.


Αυτή είναι η τεράστια και καθοριστική διαφορά τους από τους Έλληνες Πατριώτες.


Κάποιοι βγαίνουν και λένε ότι «δεν έχουν τίποτα οι Έλληνες να χωρίσουν μεταξύ τους». Και πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι για να μην οδηγηθούμε σε εμφύλιο.


Άλλη μια έξυπνη τακτική για να «τσουβαλιαστούν» όλα και όλοι.

Ξεχνούν (εσκεμμένα) βλέπεις ότι δεν κυβερνούσαν Πατριώτες τόσες δεκαετίες αλλά εθνοπροδότες ξενόδουλοι καθεστωτικοί και η Αριστερά.

Η ίδια η «συγκυρίαρχη (με το καθεστώς) Αριστερά» είναι που (μαζί μ’ αυτό) οδηγεί την Ελληνική κοινωνία – για μια ακόμη φορά – σε Εμφύλιο.

Με το να στηρίζει με νύχια και με δόντια την «παντοδυναμία» της στο Ελληνικό Κράτος. Παντού μα παντού βλέπεις «δικά της παιδιά» να λύνουν και να δένουν. Και να «συν-μονοπωλούν» βεβαίως πακτωλούς κρατικών και κοινοτικών κονδυλίων χτίζοντας περιουσίες. Ακόμη και τώρα. Μέσα στην κρίση. Στηρίζουν το καθεστώς γιατί ταυτόχρονα στηρίζουν τα προνόμιά τους. Γιατί ξέρουν καλά, πως αν πέσει το καθεστώς, μαζί μ’ αυτό θα «πέσουν κι αυτοί». Γιατί, για να μονοπωλήσουν αυτοί όλες αυτές τις θέσεις άφησαν παραγκωνισμένο και υπό συστηματικό διωγμό (επί δεκαετίες) ένα τεράστιο τμήμα του Ελληνικού λαού. Τους Έλληνες Πατριώτες (και μαζί μ’ αυτούς τα Πατριωτικά Ιδεώδη). Κι αυτό δημιουργεί δικαιολογημένη οργή. Που «φουσκώνει επικίνδυνα».

Η ίδια η Αριστερά οδηγεί σε εμφύλιο με την εμμονή της να στηρίζει την αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών και μέσω αυτής την αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης της Ελληνικής κοινωνίας. Ακόμη δε, στηρίζοντας μέχρι και την αλλοίωση της ίδιας της ιστορίας του Έθνους.


Με αυτές της τις επιλογές η Αριστερά (μαζί βεβαίως με το αντιλαϊκό Καθεστώς) είναι απολύτως και οι «Μόνοι υπεύθυνοι» γι’ αυτήν την «εμφύλια καταιγίδα» που κατά τα φαινόμενα και τα «προμηνύματα» μάλλον δείχνει να «προσέγγισε επικίνδυνα» την Ελληνική Κοινωνία.

Διότι, το «μήνυμα που βγαίνει από την χιλιοταλαιπωρημένη ψυχή της φτωχολογιάς» είναι ένα και μοναδικό….όσο κι αν κάνουν πως δεν το βλέπουν….

Δεν θα πάει τίποτα για το μέλλον…θα τους βόλευε όλους…αλλά δεν θα μετατεθεί τίποτα μα τίποτα για το μέλλον….

Εδώ και τώρα θα «λυθούν ΟΛΑ»….με τον «Έναν ή τον Άλλον Τρόπο»….

Με ΟΛΟΥΣ τους….με ΟΛΑ ΤΑ συνυπεύθυνα ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ….

Ότι κι αν σημαίνει αυτό….όσα «παρελκυστικά τρικ» και «οβίδιες μεταμορφώσεις» κι αν χρησιμοποιήσουν…ένθεν κι ένθεν…

Άλλωστε, είναι θέμα ελάχιστου χρόνου τα 3 εκατομμύρια φτωχολογιάς να διπλασιαστούν…

Είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να βρεθούν 6 εκατομμύρια Έλληνες υπόδικοι για χρέη με κατασχεμένη την κατοικία τους, το αυτοκίνητό τους, το βιός τους. Να βρεθούν χωρίς εργασία, χωρίς καθόλου χρήματα για τροφή και περίθαλψη….

Το λένε και μόνοι τους πλέον…

Οι «Συνθήκες εξαθλίωσης» που βιώνει η Ελληνική κοινωνία προσομοιάζουν ήδη με αυτές ενός «Πολέμου»….και Πόλεμος σημαίνει ένα και μόνον πράγμα:

ΑΙΜΑ…

Καθ’ όσον, είναι θέμα εξίσου ελάχιστου χρόνου να «εκραγεί ο αστάθμητος παράγοντας»…


Πόσο θέλει άραγε για να αλλάξει ρότα η οργή της φτωχολογιάς κι αντί να κάνει «τουμπεκί» (που κάποιοι το εκμεταλλεύονται συστηματικά) ή να καταφεύγει στην αυτοκτονία, να επιλέξει την «ενεργητική ένοπλη αντίδραση»;
Και δη, κατά «παντός υπευθύνου». Όποιου βρεθεί «μπροστά του βολικός» για «ξέσπασμα αυτής της σωρευμένης οργής»….

Οργή που φυσικά αμέσως θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο και θα «κλιμακωθεί» σαν εύφλεκτο υγρό και στο πεδίο των «Εθνικών θεμάτων»…που θα μετατραπεί τάχιστα σε πυρκαϊά…

…και όχι μόνον από Έλληνες φυσικά…διάφοροι ξενόφερτοι (λαθρο)καλοθελητές θα «εκμεταλλευθούν δεόντως την περίσταση»…

Είναι πολύ μα πάρα πολύ κοντά αυτή η Ώρα της Οργής…

Για ΟΛΟΥΣ τους….

Είναι πολύ κοντά αυτή η ώρα της «Φωτιάς»….

Για ΟΛΟΥΣ μας….

Και είναι η τελευταία τους – ως «άμεσοι ιθύνοντες» – ευκαιρία για δύο πράγματα πριν ξεσπάσει το ΧΑΟΣ ….


Οι καθεστωτικοί να στραφούν «για έσοδα» σ’ αυτούς που «τα έφαγαν χοντρά» τόσα χρόνια. Να ψάξουν στους «κύκλους τους και στους ομοτράπεζούς» τους. Και να πάψουν να τσακίζουν τη φτωχολογιά. Η Δικαιοσύνη να απονεμηθεί επιτέλους σε όλους αυτούς που έχτισαν παλάτια επί τέσσερις δεκαετίες στην πλάτη του Ελληνικού Λαού. Και τα ΜΜΕ να στηρίξουν σθεναρά επιτέλους αυτή την Σταυροφορία Δικαιοσύνης και ορθής κατανομής των βαρών εκεί που πρέπει.

Κι όσο για την Αριστερά, να πάψει να στηρίζει τα κύματα των εισβολέων Λαθρομεταναστών που τείνουν να καταπνίξουν ΑΜΕΣΑ την Ελληνική κοινωνία και την Εθνική Ασφάλεια…

Να στηρίξει την άμεση ανάγκη αμυντικής αναβάθμισης της χώρας, ότι αυτό κι αν σημαίνει και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και προτεραιότητες που θέτει το ίδιο το Στράτευμα.

Να πάψει να στηρίζει την Τουρκική προπαγάνδα σε Θράκη και Αιγαίο, την Αλβανική προπαγάνδα στην Ήπειρο και την Σκοπιανή προπαγάνδα στη Μακεδονία.

Να πάψει να «αλλοιώνει και να χαλκεύει» την Ελληνική Ιστορία καταστρέφοντας έτσι τις ρίζες του Ελληνικού Έθνους...

Ειδεμή και οι μεν και οι δε, θα είναι υπεύθυνοι (και οι ΜΟΝΟΙ υπεύθυνοι) για το Εμφυλιοπολεμικό ΧΑΟΣ που (αντικειμενικά) θα επακολουθήσει….

Αρκετά πια!

Η Φωνή της «Κοινής (Εθνικής) Λογικής» βοά!

Ας την ακούσουν επιτέλους…

Και οι ΔΥΟ….

Προτού είναι εντελώς αργά για όλους…

Κι αυτό δυστυχώς είναι πολύ κοντά….

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top