Select Menu

Χάρη στις βελτιωμένες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων και ένα νέο τρόπο λειτουργίας, της συσκευής GBM (Gamma-ray Burst Monitor) του διαστημικού τηλεσκοπίου ακτίνων γ Fermi, ανιχνεύονται με δεκαπλάσια απόδοση, οι σύντομες εκλάμψεις των υψηλής ενέργειας φωτονίων, που παράγονται από καταιγίδες και σχετίζονται με τους κεραυνούς.
Αυτές οι μικρής διάρκειας γήινες εκλάμψεις ακτίνων γάμμα ονομάζονται συντομογραφικά TGF (Terrestrial Gamma-ray Flashes).


Οι επιστήμονες που ελέγχουν την συσκευή GBM προβλέπουν ότι με τις νέες τεχνικές ανάλυσης και τον βελτιωμένο τρόπο λειτουργίας του, θα ανιχνεύει περίπου 850 TGFs κάθε χρόνο. Αν και αυτό είναι μια μεγάλη βελτίωση, εξακολουθεί να είναι ένα μικρό κλάσμα των περίπου 1.100 TGFs που παράγονται κάθε μέρα σε κάποιο σημείο της Γης όπου μαίνεται μια καταιγίδα.
Δείτε το σχετικό βίντεο από τη NASA εδώ:

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top