Select Menu

Ότι η χώρα βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση σε όλα τα σημαντικά της θέματα και πως αντικρίζει το 2013 με ρεαλισμό και αισιοδοξία, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.Στο πρωτοχρονιάτικο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ο Κάμερον τόνισε πως η Βρετανία έχει σημειώσει πρόοδο στην μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, στις μεταρρυθμίσεις στο κράτος πρόνοιας και στο επίπεδο της σχολικής εκπαίδευσης.

Η μείωση του ελλείμματος και η διατήρηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βρετανίας ήταν οι στόχοι της κυβέρνησης του συντηρητικού Κάμερον με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες το 2010 όταν ανέλαβαν την εξουσία. Τότε το έλλειμμα ήταν 11,2% του ΑΕΠ.

Την περασμένη χρονιά μειώθηκε στο 8%, αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις θα χρειαστούν άλλα τέσσερα χρόνια--ως το 2017--για να πέσει κάτω από το 3%.

Ο Κάμερον στο μήνυμα του τόνισε πως η κυβέρνηση του βιάζεται (να προχωρήσει) και δεν πρέπει να ενδώσει στις πιέσεις να επιβραδύνει σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελλείμματος και τις μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική πρόνοια και την εκπαίδευση.

Η Βρετανία βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Κάμερον, ο οποίος έκανε λόγο για μείωση του ελλείμματος κατά ένα τέταρτο σε σύγκριση με το επίπεδο του 2010. Επίσης ανέφερε πως μέσα σε δύο χρόνια έχουν βρει δουλειά περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

«Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη σήμερα με έναν αγώνα δρόμου. Έναν αγώνα με χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ινδονησία, έναν αγώνα για θέσεις εργασίας και ευκαιριών στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κάμερον δεν αναφέρθηκε στο μήνυμά του στη θέση της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα θέμα το οποίο αναλυτές τοποθετούν ψηλά στην πολιτική ατζέντα του 2013.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top