Select Menu

Η θύελλα με τα πρόσωπα από τη λίστα Λαγκάρντ έφερε στη δίνη του κυκλώνα τα συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για τις πρώτες εξαδέλφες του πρωήν υπουργού Οικονομικών, Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου.Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», ο φάκελος που κατατέθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα στον πρόεδρο της Βουλής, περιλαμβάνει αντίγραφο CD της αυθεντικής λίστας και αρχεία που δεν περιέχονταν στην αρχική λίστα, η οποία είχε αποσταλεί πριν από καιρό στη Βουλή.

Από τη σύγκριση που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς προέκυψε ότι από τη λίστα είχαν αφαιρεθεί δύο τραπεζικοί λογαριασμοί. Ο ένας ανήκει στην Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο άλλος στο όνομα του Α. Ροσσώνη, ο οποίος είναι σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι πρόκειται για καταγραφή καταθέσεων πριν από το 2007.

Η Ελένη και η Μαρία Παπακωνσταντίνου είναι κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Είναι δικηγόροι και κληρονόμησαν το γραφείο του πατέρα τους μετά τον θάνατό του.

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου σπούδασε νομικά στο London School Of Economics και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον δικηγορικό σύλλογο της Νέας Υόρκης όπου έκανε και τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές της στο Βέλγιο και πήρε διδακτορικό από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.

Εχει ειδικευτεί σε τομείς του δικαίου όπως το εμπορικό, το εταιρικό, το ευρωπαϊκό, το εργατικό, το ασφαλιστικό, το χρηματοπιστωτικό, καθώς και το δίκαιο εξαγορών, συγχωνεύσεων και ανταγωνισμού. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει διατελέσει νομική σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες…

Εχει διδάξει δίκαιο συγχωνεύσεων, εξαγορών και ανταγωνισμού στο ALBA, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων του Χάρβαρντ στην Ελλάδα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top