Select Menu

Οι διαφθορείς δεν είναι λιγότερο ένοχοι από τους διεφθαρμένους – γεγονός που, εάν αξιολογούσε σωστά η γερμανική Διεθνής Διαφάνεια, στην οποία συμμετέχουν πολλές έντιμες βιομηχανίες «τύπου Siemens», η Γερμανία θα ηγούταν με απόσταση στην παγκόσμια κατάταξη
“Η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) είναι μία οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε από τους παγκοσμίως μεγαλύτερους διεφθαρμένους - δηλαδή, από όλες τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις του κόσμου, οι οποίες είναι «βυθισμένες» σ’ αυτήν (στο «βούρκο» της).Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο, σαν να αναθέτει κανείς σε μία αλεπού την εποπτεία της διαφύλαξης ενός «ορνιθοτροφείου», παρακαλώντας την ταυτόχρονα να απολυμαίνει το χώρο μεθοδικά - θανατώνοντας τα ποντίκια (μυοκτονία), τα οποία τρέφονται με το, απαραίτητο για τις όρνιθες, καλαμπόκι.”

Η παραπάνω περιγραφή της «Διεθνούς Διαφάνειας» προέρχεται από τη Γαλλίδα δημοσιογράφο Christian de Brie, η οποία ερεύνησε την οργάνωση το 2003, για την εκπομπή της με τον τίτλο: «Λευκά κουστούμια – Μαύρα ταμεία». Τόσο η παραπάνω αρνητική κριτική, όσο και πολλές άλλες που ακολούθησαν, βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι, ο «σύνδεσμος» χρηματοδοτείται «πλειοψηφικά» από τις μεγάλες βιομηχανίες, καθώς επίσης από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Άρθρο

Οι επιθέσεις της Γερμανίας εναντίον της πατρίδας μας συνεχίζονται αυξανόμενες – αυτή τη φορά με την «ευγενική» συνδρομή της (δήθεν) «Διεθνούς Διαφάνειας», σύμφωνα με την «έρευνα» της οποίας η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης!

Ένας μεγάλος αριθμός γερμανικών ΜΜΕ «παρέλαβε» τη δήλωση και την αναπαρήγαγε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για την Ελλάδα (κάτι που δυστυχώς συνέβη και από πολλά ελληνικά ΜΜΕ), με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η ήδη αρνητική άποψη της γερμανικής κοινής γνώμης για τη χώρα μας.

Χωρίς να σημαίνει πως θεωρούμε ότι, η διαφθορά στη χώρα μας δεν είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της, οφείλουμε καταρχήν να επισημάνουμε ορισμένα γεγονότα:

(α) Η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε πως, η πτώση της Ελλάδας στην κατάταξη, θα μπορούσε να προέρχεται από την αλλαγή της μεθόδου μέτρησης της διαφθοράς – κάτι που δυστυχώς δεν αναφέρθηκε καθόλου, σκόπιμα ή μη, από την πλειονότητα των ΜΜΕ.

(β) Έτσι όπως παρουσιάστηκε σκόπιμα η «έρευνα», έδωσε την εντύπωση στους περισσότερους ανθρώπους ότι, βασίσθηκε σε μετρήσεις πραγματικών συμβάντων διαφθοράς. Εν τούτοις, οι δήθεν «ειδικοί» της οργάνωσης στήριξαν τα συμπεράσματα τους στα απλά ερωτήματα, τα οποία έθεσαν σε διάφορους ανθρώπους, σχετικά με το πώς αυτοί υπολογίζουν την εξέλιξη της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Δηλαδή, δεν ερευνήθηκαν καθόλου και δεν «μετρήθηκαν» συγκεκριμένες περιπτώσεις χρηματισμού υπαλλήλων ή πολιτικών, με στόχο την ανάληψη κάποιων δημοσίων έργων ή την παροχή άλλων υπηρεσιών έναντι ανταλλαγμάτων, αλλά απλά ρωτήθηκε η άποψη διαφόρων στους δρόμους!

Όταν δε κάτι τέτοιο συμβαίνει σε μία χώρα, η οποία υποφέρει από την ύφεση, από την ανεργία, από τη φτώχεια, από τις επιθέσεις των συνδίκων του διαβόλου, από τον εξευτελισμό της Γερμανίας, από την πολιτική διαφθορά κοκ., είναι προφανώς «φύσει αδύνατον» οι ερωτηθέντες πολίτες της να μην θεωρούν ότι, η διαφθορά αυξήθηκε.

(γ) Δεν συμπεριλήφθηκε στην έρευνα διεθνώς η πολιτική διαφθορά, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες «πληγές» της Γερμανίας – αν και στους ερωτηθέντες στην Ελλάδα δόθηκε, σκόπιμα και εσφαλμένα, αυτή η εντύπωση.

Σύμφωνα με πολλούς Γερμανούς, η πολιτική διαφθορά ανθεί στη χώρα τους, με κυρίαρχη τη διαφθορά των μελών του Κοινοβουλίου – με τελευταίο συμβάν την ψήφιση ενός νόμου υπέρ των ασφαλιστικών εταιρειών, ο οποίος άλλαξε εντελώς το «τοπίο» εις βάρος των ασφαλισμένων.

(δ) Τέλος, οι διαφθορείς δεν μετρούνται καθόλου – κάτι που, εάν συνέβαινε, θα είχε σαν αποτέλεσμα την κατάταξη της Γερμανίας στην πρώτη θέση, με μεγάλη απόσταση από το δεύτερο κράτος.

Η βαριά βιομηχανία της χώρας, η οποία άλλωστε κυβερνάει από το παρασκήνιο, ανήκει στους μεγαλύτερους διαφθορείς παγκοσμίως – ενώ τα πλέον διεφθαρμένα μέλη της συμμετέχουν στη «Διεθνή Διαφάνεια», όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά σε παλαιότερο άρθρο μας, το οποίο παραθέτουμε ξανά.

Ολοκληρώνοντας, «ο λύκος αξιολογεί τα πρόβατα», κατηγοριοποιώντας τα σαν διεφθαρμένα, έτσι ώστε να μπορέσει να «γευματίσει» πολύ πιο εύκολα - έχοντας αφενός μεν τη δική τους συγκατάθεση, αφετέρου αυτήν της διεθνούς κοινής γνώμης. Από την άλλη πλευρά δυστυχώς, τα πρόβατα αλληλοκατηγορούνται, συνεχίζοντας το αυτομαστίγωμα τους – χωρίς να καταλαβαίνουν που ακριβώς οδηγούνται.

Βασίλης Βιλιάρδος (copyright)

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top